Het onbekende Afrika

Bijzonder Ethiopië

“The African Gem” wordt Ethiopië ook wel genoemd. Erosie heeft een spectaculair en ruig landschap gecreëerd. Samen met een mozaïek aan culturen, negen Werelderfgoed locaties en de bijzondere geschiedenis is dit een van dé verrassingen van Afrika.

Steile wanden duiken soms wel 1500 meter naar beneden en grillige pieken en valleien wisselen elkaar af in Simien National Park. Dankzij de combinatie van landschap en biodiversiteit is de plek door Unesco aangewezen als Werelderfgoed. In het bergachtige midden-Ethiopië is de historie van het land als versteend in het landschap aanwezig. Elf middeleeuwse kerken zijn van bovenaf uit de rotsachtige ondergrond gehouwen, waardoor ze in eerste instantie aan het zicht onttrokken worden. Het geeft de bouwwerken iets mysterieus. In de regio Tigray zijn boven de grond meer dan honderd kerken uit de rotswanden gehouwen. Die van Abreha We Atsebha wordt beschouwd als een van de belangrijkste monolithische kerken en is bovendien rijkelijk versierd met fresco’s uit latere perioden. Christelijke rituelen van honderden jaren oud leven voort. Verderop, in Aksum onthullen obelisken, tomben en inscripties een oud koninkrijk. Eeuwen lang, zelfs na het verval van de stad, lieten heersers zich hier kronen.

Het zijn plekken als deze waar verhalen, mythes en historie tot leven komen. Maar ook de verhalen van de fascinerende stammen in Zuid-Ethiopië zijn het ontdekken waard. De vriendelijke Ethiopische bevolking bestaat uit tal van etnische groepen. Fascinerend, met een uitbundige haarstijl en andere lichaamsversieringen, met unieke huizen en unieke tradities. De Dorze stam in Chencha bijvoorbeeld, de Geleb bevolking aan de Omorivier, waar ook de Murelle, Kolcho, Dus en Karo stammen leven, en nog vele meer.

Dankzij het landschappelijk schoon, de geschiedenis, de unieke bouwwerken, de rijke cultuur en de afwezigheid van Westerse koloniale invloeden (Ethiopië is als enige Afrikaanse land niet gekoloniseerd geweest), is een reis door dit land een onvergetelijke ervaring.

populaire Ethiopië Reizen
Activiteit
De ziel van Ethiopië wordt gevormd door de bevolking. Deze bestaat uit een mozaïek van stammen en etnische groepen. Maak kennis met hun culturen.
Activiteit
De kerken van Lalibela
Activiteit
Ontmoet lokale stammen