Ontdek Chili

Weergaloos Chili

Van een woestijn waar nog nooit een druppel regen is gemeten tot gletsjers en ijsschotsen: Chili is het land van uitersten. Van noord naar zuid is het land maar liefst 4.300 kilometer lang‚ wat zorgt voor enorme geografische contrasten. Een reis door dit land levert gegarandeerd een grote variatie aan fascinerende ervaringen op.

Chili heeft veel te bieden: een bezoek aan het fameuze Paaseiland met zijn gigantische beelden en pure natuur op het Robinson Crusoë eiland. In het noorden van het land ligt de droge Atacamawoestijn‚ in het midden van het land liggen de vruchtbare wijngaarden‚ de hoofdstad Santiago en is het goed toeven in een van de badplaatsjes. Verder naar het zuiden is het nationale park Torres del Paine met zijn spectaculaire gletsjers en fjorden een hoogtepunt. Chili is een van de veiligste landen van Latijns-Amerika en is in sociaal en economisch opzicht goed ontwikkeld. Dit alles maakt Chili een uitermate geschikt land voor zowel de avontuurlijk als de minder avontuurlijk ingestelde reiziger.

Wilt u meer weten over een onvergetelijke, exclusieve rondreis door Chili? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

populaire Chili Reizen
Petrohue Lodge is een sfeervolle, houten lodge gelegen aan de bosrand in nationaal park Vicente Perez Rosales. De lodge is gebouwd in traditionele stijl, typerend voor dit gebied. Het comfortabele meubilair en het veelvuldige gebruik van hout zorgen voor...
Activiteit
In Santiago kunt u Chili niet alleen van de culturele, maar ook van zijn culinaire kant leren kennen. Geniet van de lokale keuken in een van de vele restaurants of proef de lekkernijen tijdens een van de culinaire excursies.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Ecuador, Argentinië, Chili, Galápagos eilanden, Peru, Colombia, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Nicole Matijssen, Latijns-Amerika specialist. U bereikt Nicole op nr. 073 - 548 20 60.
  Nicole Matijssen
  Expertise: Argentinie, Chili, Brazilie, Bolivia, Ecuador, Galapagos, Peru, Colombia, Costa Rica, Panama, Nicaragua, Guatemala, Belize, Cuba

Rondreis Chili op maat

Rondreis Chili

Door de goede kwaliteit van de wegen en de duidelijke bewegwijzering is Chili bij uitstek geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen. Omdat Chili een zeer divers en langgerekt land is, kunt u een keuze maken tussen de verschillende gebieden. Op deze manier reist u comfortabel en concentreert u zich op de adembenemende gebieden en bezienswaardigheden die u het meest aantrekkelijk vindt. Maar dankzij binnenlandse vluchten zijn de grotere afstanden tijdens een rondreis door Chili ook gemakkelijk te overbruggen. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld onder begeleiding van een chauffeur en Engelstalige privégids de omgeving verkennen. Om een extra dimensie aan uw rondreis door Chili te geven kunt u het zuidelijke gedeelte van Chili per boot ontdekken. Zo komt u op plaatsen die op een andere manier niet bereikbaar zijn.

Reistips Chili

De schoonheid van Chili zal u overvallen. Hier speelt de natuur de hoofdrol. Naast de bekende bezienswaardigheden als de Atacama woestijn en Paaseiland kunt u tijdens een rondreis door Chili nog zoveel meer ontdekken. Een gevoel van rust, ruimte en vrijheid is gegarandeerd wanneer u een bezoek brengt aan het Lauca National Park. U treft er tijdens uw rondreis door Chili een uniek, natuurlijk fenomeen met meren, besneeuwde vulkanen en een rijk dierenleven. Op een hoogte van 3200 meter geniet u van de prachtige vergezichten. Midden in het woestijngebied van Chili ligt de stad Mendoza. Rondom de stad ligt de werkelijke schoonheid in de vorm van wijnboerderijen, waar boeren met zorg hun druiven verzorgen voor een uitstekende wijn. Op de achtergrond zorgt de Andes met de hoogste berg, de Aconcagua, voor een schilderachtig vergezicht.

Accommodatie
Alto Atacama
‘Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal’
Albert Einstein
Voorbeeldreis
Natuurreis Zuid-Chili
Nu vanaf € 5.045
Activiteit
De pinguïns van Magellan