Ontdek Cambodja

Ongerept Cambodja

Van oude tempels tot de elegante hoofdstad Phnom Penh en al het rijke dorpsleven daar tussenin; het ongerepte Cambodja is een klein land met een grote ziel.

Cambodja is voor de meesten een nog onbekende bestemming om naartoe te reizen, alhoewel de hoofdstad Phnom Penh en het tempelcomplex van Angkor Wat bij Siem Reap u wellicht bekend in de oren zullen klinken. Angkor Wat beslaat een gebied van wel 25 vierkant kilometers waar honderden bouwwerken te vinden zijn. Dit tempelcomplex van wereldformaat staat dan ook op de Unesco-lijst van Werelderfgoederen. Dit voormalige Khmerrijk ligt in complete harmonie met de landelijke omgeving en is zonder twijfel een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden ter wereld.

De drukke hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, heeft ondanks de groei van de afgelopen jaren zijn authentieke sfeer weten te behouden. Deze typisch Aziatische stad wordt gekenmerkt door kleurrijke markten‚ eetstalletjes‚ terrasjes‚ straatverkopers en unieke gebouwen. Tijdens de Cambodja reizen zult u overal met een hartelijke gastvrijheid en ongekende warmte worden begroet. Van de afgelegen noordelijke dorpen tot de prachtige zuidelijke stranden zorgen glimlachende gezichten ervoor dat u zich thuis voelt‚ zo ver van huis.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Cambodja reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Cambodja! 

populaire Cambodja Reizen
Ontdek het exclusieve en kleinschalige resort Knai Bang Chatt in de betoverende kustplaats Kep. Het resort staat bekend om zijn kenmerkende mix van privacy en persoonlijke service. Met slechts elf kamers verdeeld over drie verschillende villa’s...
Activiteit
‘s Avonds reist u naar het Cambodjaanse platteland voor een culinair privédiner te midden van heldergroene rijstvelden en kruidentuinen. Deze bijzondere ervaring brengt u naar Villa Chandara, een klassieke villa in Kmer-stijl.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica

Cambodja reizen op maat

Cambodja reizen

Tijdens de Cambodja reizen reist u met privévervoer, onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Zo haalt u het optimale uit uw Cambodja reis. Lange afstanden kunt u eventueel per vliegtuig overbruggen. Daarnaast is het mogelijk om een deel van de reis per boot af te leggen. In Cambodja behoort ongeveer negentig procent van de bevolking tot de Khmer. Daarnaast zijn er diverse bergvolken, Chinezen, Cham en etnische Vietnamezen woonachtig. Tijdens uw Cambodja reis kunt u kennis maken met deze kleurrijke bevolkingsgroepen. In Cambodja overnacht u in sfeervolle accommodaties, zoals boetiekhotels opgetrokken in hout in traditionele Khmerstijl, Ecolodges, intieme houten lodges of historische villa’s. De luxe van deze accommodaties en de idyllische atmosfeer maken uw verblijf in Cambodja zeer aangenaam.

Reistips Cambodja

Het nog vrij onbekende Cambodja heeft u veel moois te bieden, zoals een van de grootste en imposantste tempels ter wereld: Angkor Wat. Dit archeologische tempelcomplex is meer dan 400 vierkante kilometer groot en herbergt meer dan 100 tempels. Het vertelt het mysterieuze verhaal van de oude Khmerkoningen die zich hier tussen de negende en twaalfde eeuw vestigden. Tijdens een bezoek aan Angkor Wat komt u onherroepelijk ogen, oren en tijd tekort. Een ander hoogtepunt tijdens Cambodja reizen is een bezoek aan Ratanakiri. Deze bij toeristen nog onontdekte provincie biedt een verrassende combinatie van cultuur, natuur en vele minderheidsvolkeren. Bezoek het kristalheldere vulkanische meer Yeak Laom en de adembenemende Teuk Cha Ong waterval. Of vaar met een bootje naar het dorpje Ka Choan, waar begraafplaatsen worden bewaakt door kleurrijke totempalen.

Accommodatie
Knai Bang Chatt
Voorbeeldreis
Cambodja by Design
Nu vanaf € 7.595
Activiteit
Het heden en verleden van Phnom Penh