Antarctica Poolcirkel (fly-cruise-fly)

10-daagse fly-cruise-fly

O.b.v. 3-persoonshut op indeling met privé-faciliteiten

Nu vanaf € 13.750 p.p. Prijs is afhankelijk van de US$ koers

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Spectaculaire ijsbergen en immense gletsjers
 • Spot verschillende soorten zeevogels, zeerobben, walvissen en natuurlijk de pinguïns
 • Passeer de denkbeeldige lijn van de Zuidpoolcirkel en zet voet op het continent van Antarctica
 • Geen volle dagen op zee

Een ideale reis wanneer u in korte tijd de magie van Antarctica wilt beleven. U vliegt naar Antarctica en terug en maakt een expeditiecruise met als einddoel de Zuidpoolcirkel.

De reis begint in Punta Arenas. In deze Chileense stad dineert u 's-avonds samen met uw reisgenoten en krijgt u een introductie over wat u te wachten staat op het witte continent. De volgende dag vliegt u door naar de Zuidelijke Shetlandeilanden, waar het schip al klaar ligt om u mee te nemen door Antarctica. De komende dagen gaat u de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctische Schiereiland ontdekken, waar de kinbandpinguïns, adéliepinguïns en ezelspinguïns u welkom heten in hun woongebied. Het doel en het zuidelijkste puntje van uw reis is Detaille Island in de Christal Sound, voorbij de Zuidpoolcirkel. Op uw reis vaart u door een fascinerende witte wereld met hoge ijsschotsen, vele soorten zeevogels waaronder drie pinguïnsoorten, robben en walvissen. Plekken van grote schoonheid die u bezoekt waaronder Cierva Cove, Paradise Bay, Peterman Island en natuurlijk het spectaculaire Lemaire Channel. Onderweg nabij Curville island. bezoekt u ook Port Lockroy, een voormalig Brits onderzoekstation dat inmiddels is omgebouwd tot een museum. Uiteindelijk komt u, ijs en weersomstandigheden voorbehouden, aan op de Zuidpoolcirkel waar u samen met uw medereizigers met een glas champagne proost op het succes van de expeditiecruise. Buiten het betoverende landschap van bergen, sneeuw en ijs mag u verwachten inmiddels het nodige wildlife gezien te hebben. Denkt u hierbij ook aan zeezoogdieren (zeeluipaarden, Weddel crabeter en ook walvissen) en de verschillende vogelsoorten. 

Aan het einde van uw expeditiecruise komt u weer aan bij King George vanwaar u terugvliegt naar Punta Arenas in Chili, of uw reis door Latijns-Amerika vervolgt.

Bereidt u zich voor op een waar avontuur waarbij u zoveel mogelijk aan land gaat, geniet van unieke cruises vanuit een zodiac, pakkende lezingen en een aangename tijd aan boord. Dit alles draagt bij aan de intense beleving van een uniek gebied. Deze aircruise is met recht een onvergetelijke belevenis. U brengt geen volle dagen op zee door, maar u vliegt in alle comfort in slechts enkele uren van en naar het witte continent. 

De exacte route en lengte van de reis is afhankelijk van het seizoen, het schip dat u kiest en de aanwezigheid van wildlife. De definitieve reisroute wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden‚ maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!

Data & prijzen

Diverse vertrekdata in januari en februari. Prijsindicatie: 3-persoonshut met privé-faciliteiten (op indeling)           € 13.200 p.p. Prijs is afhankelijk van de US$ koers.

Vraag ons gerust om persoonlijk advies op maat en mogelijk ook last minutes en vroegboekkortingen.

Opties & inbegrepen

Dit is een cruise-only, inclusief vluchten vanuit Punta Arenas (in Chili) naar en van Antarctica en 2 hotelovernachtingen in Punta Arenas.

Wist u dat
 • De Zuidpool is een dierenparadijs met pinguïns, robben, walvissen en bijzondere vogelsoorten.
Programma De schepen
 • Dag 1 Punta Arenas in Chili

  U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar de stad Punta Arenas. Hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht en maakt u kennis met de mensen die samen met u op ontdekking gaan richting het ‘Witte Continent’.

 • Dag 2 Vlucht Punta Arenas – King George eiland op de Zuidelijke Shetland Eilanden

  Vandaag begint uw Antarctica avontuur! U vliegt in ongeveer anderhalf uur van Punta Arenas naar King George Island (South Shetlands), een eiland waar u een idee krijgt van wat Antarctica werkelijk inhoudt.

 • Dag 3 Expeditiecruise Zuidelijke Shetland Eilanden – Antarctica tot voorbij de Zuidpoolcirkel

  U navigeert tussen de Zuidelijke Shetland eilanden en de westelijke zijde van het Antarctisch schiereiland. Hierbij vaart u langs de ijzige fjorden en tussen indrukwekkende ijsschotsen. 

 • Dag 4 Antarctica

  Tijdens deze tocht wordt u vergezeld door zeevogels, pinguïns, zeehonden en mogelijk zelfs walvissen. U bezoekt een aantal van de meest indrukwekkende plekken van het ‘Witte Continent’.

 • Dag 5 Antarctica

  U bezoekt Cierva Cove, Paradise Bay, Peterman Island en de spectaculair mooie Lemaire Channel. Eerder heeft u een bezoek gebracht aan Port Lockroy op Gaudier Island.

 • Dag 6-8 Antarctica en de Zuidpoolcirkel

  Port Lockroy is een voormalige Engels wetenschappelijke onderzoeksbasis welk gebouwtje inmiddels is omgebouwd tot een museum.  Hoeveel verwondering om al dat moois dat u ziet mag u verwachten tijdens deze expeditie? Zo gaat u ook, wanneer de weersgoden het toestaan, cruisen met een zodiac in Paradise bay en of Cuverville island waar u zodiaccruises zult maken en bezoek brengt aan de grootste kolonie ezelspinguïns van Antarctica. Onvergetelijk om op dat water zo dicht de drijvende ijsformaties en eventueel het nieuwsgierige wildlife te benaderen. 

  Als de weer en ijsomstandigheden gunstig zijn vaart u door het nauwe en fantastisch mooie Lemaire kanaal (houd uw camera gereed!) en brengt deze expeditie u verder richting Petermann island. Misschien voor u wel een van de mooiste plekjes die u gaat zien tijdens deze expeditie. Hier heeft u de kans om ook de grappige Adeliepinguïn aanschouwen.  Het schip vaart verder in zuidelijke richting in de Cristal Sound en passeert hier de zuidpoolcirkel. U bent nu op het continent van Antarctica! Hoe bijzonder, want het is maar weinige gegeven om door de Zuidpoolcirkel te varen en mogelijk voet op het continent van Antarctica te zetten. Het landschap is indrukwekkend met zeer hoge bergen en gigantische gletsjers. Bij de Fish Islands gaan we mogelijk aan land bij een van de zuidelijkste kolonies Adélie pinguïns en keizeraalscholvers van het Antarctisch Schiereiland. Bij Detaille Island ten zuiden van de poolcirkel in Crystal Sound varen we door het naar het zuiden afgedreven drijfijs en bereikt hier waarschijnlijk u zuidelijkste punt. Tegen het einde van dag 8 zet het schip weer koers in noordelijke richting, terug naar de basis op de Zuidelijke Shetlandeilanden. 

  Bereidt u zich voor op een waar avontuur waarbij u zoveel mogelijk aan land gaat, geniet van unieke cruises vanuit een zodiac, pakkende lezingen en een aangename tijd aan boord. Dit alles draagt bij aan de intense beleving van een uniek gebied.

 • Dag 9-10 Vlucht King George - Punta Arenas in Chili

  U vaart terug naar King George Island waar u van boord gaat nabij de Chileense basis. Dan wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Punta Arenas. Hiermee is een einde gekomen aan een prachtig avontuur! 


  De exacte route van de reis is afhankelijk van het seizoen, het schip dat u kiest en de aanwezigheid van wildlife. De definitieve reisroute wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden‚ maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!

Meerdere schepen mogelijk:
M/S Ocean Adventurer

Het M/S Ocean Adventurer (voorheen varend onder de naam 'M/S Sea Adventurer') is initieel gebouwd als vracht- en passagiersschip voor de polaire gebieden. Bij de grondige verbouwing in 1998 is het interieur van de gemeenschappelijke ruimten en de hutten aangepast aan de hedendaagse eisen en wensen van passagiers op expeditieschepen. Het is een stijlvol en prettig schip, waarmee u op comfortabele wijze reizen naar Antarctica en het Arctische gebied kunt maken. M/S Ocean Adventurer met maximaal 122 passagiers, heeft alleen buiten hutten, met raam of patrijspoort en een eigen faciliteiten.

De algemene ruimtes zijn groter en luxe ingericht dan bij de meeste expeditie-schepen. Zo is er een grote eetzaal/restaurant, een presentatieruimte, lounge, bar, bibliotheek, ziekenboeg en een fitnessruimte. Vanwege de onvoorspelbare ijs- en weersomstandigheden wordt voor deze reizen een globale planning gemaakt. Ter plaatse worden de echte details door een expeditieleider en een team van 12 gidsen ingevuld. Het expeditie-team en de kapitein gaan op zoek naar de mooiste plaatsen en de beste gelegenheden om de passagiers zoveel mogelijk te laten zien en beleven. Voor het aan land gaan wordt gebruikgemaakt van zogenaamde zodiacs. Dit zijn stevige en uiterst betrouwbare rubberboten. Vanaf de Sea Adventure maakt u 2 x per dag of zodiaccruises en of land-excursies. Er is een arts aan boord. Een parka (een waterdicht windjack voor poolgebieden) wordt u aangeboden door de operator en de laarzen zijn op basis van bruikleen beschikbaar.

Het dekplan:

 

Suites/hutten en voorzieningen

 • Aantal huten: 61
 • Aantal passagiers: 132
 • Alle hutten op het schip zijn buitenhutten met raam of patrijspoort.
 • Alle hutten hebben een eigen badkamer en toilet
 • individueel in te stellen verwarming
 • Keuze uit éénpersoonsbedden of een tweepersoonsbed
 • 3-en 2-persoonshutten (ook op indeling)

Faciliteiten

 • Dek 4 en 5 hebben een buitenterras
 • 3-en 2-persoonshutten (ook op indeling)
 • Ruim en licht restaurant
 • Ruime lounge
 • 2 barren
 • Bibliotheek
 • gift shop
 • Satelietverbinding met internettoegang
 • Fitnessruimte
 • Massage salon
 • Mogelijkheid om buitenlangs (via een trap) vanaf de boeg naar het achterdek te gaan
 • Parka en laarzen zijn inbegrepen
 • Let u op: er is geen lift aan boord

Schip specificaties

 • Bemanning: 72 personen
 • Reddingsboten: 4 stuks
 • Lengte: 101,1 meter
 • Breedte: 16,2meter
 • IJsklasse: 1A
 • Snelheid: 12 knopen

 

Het M/S Ocean Adventurer (voorheen varend onder de naam 'M/S Sea Adventurer') is initieel gebouwd als vracht- en passagiersschip voor de polaire gebieden. Bij de grondige verbouwing in 1998 is het interieur van de gemeenschappelijke ruimten en de hutten aangepast aan de hedendaagse eisen en wensen van passagiers op expeditieschepen. Het is een stijlvol en prettig schip, waarmee u op comfortabele wijze reizen naar Antarctica en het Arctische gebied kunt maken. M/S Ocean Adventurer met maximaal 132 passagiers, heeft alleen buiten hutten, met raam of patrijspoort en een eigen faciliteiten.

 De algemene ruimtes zijn groter en luxe ingericht dan bij de meeste expeditie-schepen. Zo is er een grote eetzaal/restaurant, een presentatieruimte, lounge, bar, bibliotheek, ziekenboeg en een fitnessruimte. Vanwege de onvoorspelbare ijs- en weersomstandigheden wordt voor deze reizen een globale planning gemaakt. Ter plaatse worden de echte details door een expeditieleider en een team van 12 gidsen ingevuld. Het expeditie-team en de kapitein gaan op zoek naar de mooiste plaatsen en de beste gelegenheden om de passagiers zoveel mogelijk te laten zien en beleven. Voor het aan land gaan wordt gebruikgemaakt van zogenaamde zodiacs. Dit zijn stevige en uiterst betrouwbare rubberboten. Vanaf de M/S Ocean Adventure maakt u 2 x per dag of zodiaccruises en of land-excursies. Er is een arts aan boord. Een parka (een waterdicht windjack voor poolgebieden) wordt u aangeboden door de operator en de laarzen zijn op basis van bruikleen beschikbaar.

Route
In tegenstelling tot andere Antarctica-cruises vliegt u het stuk tussen Chili en de Zuidelijke Shetland Eilanden. Op King George Island gaat u aan boord en maakt u een prachtige expeditie naar Antarctica en de Zuidpoolcirkel.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Noordpoolgebied specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.