Ontdek Peru

Intrigerend Peru

Peru is een multi-getalenteerde bestemming. Het land heeft de droogste woestijn op aarde‚ immens hoge bergtoppen‚ een jungle met een ongrijpbare biodiversiteit, het hoogst bevaarbare meer en de diepste canyon ter wereld. Dit samen met de verschillende indianenculturen‚ de oude pre-Columbiaanse nederzettingen en de koloniale steden maken Peru tot een van de meest boeiende landen van Latijns-Amerika.

Een van de meest indrukwekkende plekken is de Incacitadel van Machu Picchu. Glorieus en verstild in de tijd ligt het tussen de pieken van het Andesgebergte. Maar het is zeker niet de enige plek die de verdwenen beschavingen van Peru weerspiegelen. Over de Heilige Vallei verspreid – en ook daarbuiten – liggen diverse ruïnes van de Inca’s, in de musea in de hoofdstad Lima bevinden zich interessante collecties met oude schatten en dan zijn er nog de reusachtige Nazcalijnen die archeologen tot een raadsel stellen. Ook op gastronomisch gebied zal Peru u aangenaam verrassen. Het land is diverse malen uitgeroepen tot beste culinaire bestemming.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Peru reizen op maat? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Peru! 

populaire Peru Reizen
Lamay Lodge is gelegen in de omgeving van Cuzco in de Heilige Vallei. De lodge wordt omgeven door prachtig gebergte en is gebouwd in de Inca stijl, wat perfect bij deze omgeving past. De warme kamers beschikken over comfortabele faciliteiten; warme douches,...
Activiteit
Breng een bezoek aan de Caral regio, de inca's hebben hier indrukwekkende bouwwerken achtergelaten. Vandaag gaat u de stad verkennen die sinds een aantal jaar ook genoteerd staat op de Unesco Werelderfgoedlijst als Heilige stad van Caral-Supe.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.

Peru reizen op maat

Peru reizen

Peru reizen zijn, dankzij de enorme rijkdom aan culturen en landschappen, zeer veelzijdig van aard. Neem het Tambopata Candamo National Park, waar maar liefst drie ecosystemen naast elkaar bestaan; de Amazonevlakte, de oostelijke hellingen van het Andesgebergte en het Pampaecosysteem. Een prachtig gebied om u tijdens een Peru reis onder te dompelen in de Amazonejungle en de vele dieren te ontdekken. Een van de meest populaire bestemmingen van Peru, naast Machu Picchu en de Inca trail, is het charmante Cuzco. Dit is de oude hoofdstad van de Inca’s. Op de Incafunderingen zijn vele koloniale gebouwen herrezen. Een stuk onbekender is het noorden van Peru. Tijdens het reizen hier komt u de bergstad Cajamarca tegen, warmwaterbronnen, de ruïnes van Kuelap en het mooie Huaraz, een bergachtige omgeving en zeer geschikt voor een intensieve wandel- of trektocht. Peru reizen bieden u een schat aan bijzondere ervaringen.

Reistips Peru

Peru reizen bieden cultuuradepten een weelde aan bezienswaardigheden en de natuurliefhebber een wereld om zijn ogen uit te kijken. Wilt u Peru tijdens uw reizen op avontuurlijke wijze ontdekken? Er zijn afwisselende activiteiten te ondernemen. Trotseer bijvoorbeeld per buggy de immense zandduinen van de Ica woestijn. Maak trektochten door de Colca Canyon, waar de imposante condor zijn vleugels uitslaat. Ga raften over de Urubabma rivier of verken de Heilige Vallei tijdens een mountainbiketocht. Een bezoek aan de bijzondere Incastad Machu Picchu mag zeker niet ontbreken tijdens een Peru reis. U kunt er komen door bijvoorbeeld de Inca trail te lopen. Daarbij kunt u kiezen voor de klassieke Inca trail, maar kunt u zich ook buiten de gebaande paden begeven. Tot slot kunt u tijdens uw Peru reizen overnachten op bijzondere plekken, van boetiekhotels tot natuurlodges en posadas. Kortom, Peru reizen hebben u ontzettend veel te bieden.

Accommodatie
Paracas Luxury Collection
Voorbeeldreis
Beleef Peru
Nu vanaf € 6.445
Activiteit
Ballonvaart Anta Plateau