Over Fiji

Wat is de beste tijd om naar Fiji te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van te voren kunt u het beste boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

De beste reisperiode voor een reis naar de Fiji eilanden is van juni tot en met november. In mei kan het aardig waaien en in de maanden december tot en met februari valt over het algemeen de meeste regen. In deze maanden dient u ook rekening te houden met eventuele cyclonen.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 20 uur naar Fiji. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw Fiji vakantie zo’n 6 maanden van tevoren te boeken. Dan is de kans het grootst dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Voor de Kerstvakantie en andere schoolvakanties geldt dat u dit zo vroeg mogelijk moet plannen, het liefst 10 maanden van tevoren, of nog eerder. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
Viti Levu is het grootste en tevens hoofdeiland van Fiji en heeft Suva als hoofdstad. Hier woont het grootste deel van de bevolking. Het eiland biedt een bijzondere culturele mix van gewoontes van de traditionele bevolking van Fiji en tradities uit de Hindoe-beschaving.