Ontdek China

Het keizerrijk China

Het oude China was eeuwenlang het rijkste en meest ontwikkelde land ter wereld. Het huidige China is hard op weg die titel opnieuw te bemachtigen. Waar dynastieën en metropolen elkaar ontmoeten.

China is een onmetelijk land. Gekeken naar oppervlakte en aantal inwoners, maar zeker ook naar historie en diverse landschappen staat het op eenzame hoogte. De complexe samenleving maakt China een boeiend land om te ontdekken. Hier reist u door zowel het verleden als de toekomst. Beroemde locaties uit de geschiedenis, waaronder de Verboden Stad in Beijing en de duizenden kilometers lange Chinese muur, slingeren u honderden jaren terug in de tijd. Moderne wereldsteden als Shanghai en Hong Kong tonen daarentegen het perspectief waar het nog altijd ambitieuze China naar streeft. En in de schilderachtige berglandschappen, waar rivieren sierlijk doorheen kronkelen, lijkt helemaal geen tijdsbesef te bestaan. Al sinds mensenheugenis brengt deze omgeving kunstenaars en passanten in vervoering. In de binnenlanden kunt u ook de met uitsterven bedreigde reuzenpanda opzoeken. Deze zwart-witte beer staat symbool voor natuurbescherming in het algemeen en in China in het bijzonder.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar China? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

populaire China Reizen
Aan de oever van het mooie Westlake ligt het comfortabele Sofitel Hangzhou Westlake hotel. Het hotel heeft een klassieke stijl met sfeervolle oosterse details en sfeermakers. Er zijn twee restaurants waar u terecht kunt voor zowel internationale als regionale...
Activiteit
Gericht op de balans tussen Yin en Yang, is Tai Chi een van China’s meest iconische vechtsporten. De eeuwenoude vechtkunst gebruikt bepaalde houdingen en langzame bewegingen die helpen bij het vinden van mentale focus en fysieke gezondheid.
  • onze specialisten
    Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
    Barbara Roeters
    Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen

Rondreis China op maat

Rondreis China

Een rondreis China vraagt om een gedegen voorbereiding. China bruist van de energie, wat overweldigend kan zijn, maar tegelijkertijd biedt het een zeer ingetogen levensstijl. De extravagante bouwstijl lijkt in schril contrast te staan met de serene theehuizen en tempels uit lang vervlogen tijden. Maar zij brengen een rondreis China juist in harmonie. Het zijn de tegenstellingen van de yin en yang die elkaar aanvullen. Het land is mede vanwege de taal en de infrastructuur niet erg geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen. Met een privégids/chauffeur kunt u veel meer uit uw rondreis China halen. Met binnenlandse vluchten kunt u het beste lange afstanden in China overbruggen al kan ook een treinreis een mooie aanvulling zijn op uw rondreis China.

Reistips rondreis China

Als u China echt wilt beleven is het een aanrader om bijvoorbeeld een fietstocht te maken. Ook op het water ziet u China van een hele andere kant. Uw rondreis China krijgt meteen meerwaarde met een vaartocht over de Li-rivier in het Karstgebergte. De mysterieuze sfeer wordt nog versterkt als de nevel langzaam optrekt en de silhouetten van vissers zich aftekenen. In een van de idyllische waterdorpen kunt u met een traditionele sampan door de smalle kanalen varen, wat een nostalgische ervaring is op uw rondreis China. Wie interesse heeft in de vele culturen van het enorme land, kan in bijvoorbeeld Lijang en Longsheng in het zuidwesten van China, verschillende minderheden bezoeken. Zij fleuren uw rondreis China op met hun bonte kleding en muziektradities.

Accommodatie
Green Lake Hotel
Voorbeeldreis
De geheimen van China
Nu vanaf € 7.895
Activiteit
Spektakel van licht en geluid