Ontdek Australië

Buitengewoon Australië

Australië is een bijzonder eiland met een sterke aantrekkingskracht. Er leven unieke dieren die nergens anders op aarde voorkomen. Ook de ontspannen levensstijl werkt als een magneet op moderne ontdekkingsreizigers.

Australië is een enorm continent dat in omvang bijna net zo groot is als Europa. In Australië reizen betekent dan ook keuzes maken, want elke streek heeft z’n eigen charme. Als Australië specialist wijzen we u graag de weg. Langs de oostkust zijn de kleurrijke koraalriffen en de paradijselijke eilanden van het Great Barrier Reef echte blikvangers. De grote steden vindt u met name in het zuidwesten. Sydney en Melbourne hebben beiden een uitgesproken eigen karakter. De iconische outback staat garant voor uitgestrekte landschappen met wereldberoemde bezienswaardigheden als Ayers Rock, dat door de oorspronkelijke Aboriginal bevolking Uluru wordt genoemd. De afwisseling aan regenwouden, woestijnen, bossen en tropische kusten maken deze reisbestemming verslavend. Al ligt Australië aan de andere kant van de wereld, toch zult u zich vrijwel zeker direct thuis voelen in dit welvarende westerse land. De kans is groot dat u na thuiskomst snel weer wilt terugkeren.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar Australië? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch voor een persoonlijk advies, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Australië! 

populaire Australië Reizen
De Silky Oaks Lodge is enkel te omschrijven in superlatieven en wordt met recht 'het ultieme regenwoudresort' genoemd. Het resort ligt even ten zuiden van de Daintree River en wordt omringd door het regenwoud van het gelijknamige nationaal park. De schitterende...
Activiteit
De vriendelijke en professionele bemanning van Ocean Spirit Cruises verwelkomt u aan boord van de Ocean Spirit 1 voor een fantastische dag op het Great Barrier Reef. Het moderne, comfortabele zeiljacht vertrekt dagelijks vanuit Cairns voor een twee uur durende zeiltocht naar Michaelmas Cay, een klein koraaleiland ten noordoosten van Cairns.
  • onze specialisten
    Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
    Daniëlle Ligtenberg
    Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.

Australië reizen op maat

Australië reizen

Ooit naar Australië reizen is voor velen een droom. Een droom die misschien sneller uitkomt, dan u denkt. U kunt een auto of een camper huren en zelf gaan rondrijden. Het wegennet is uitgebreid en van goede kwaliteit. Er zijn een aantal mooie themaroutes die u kunt volgen waaronder The Great Ocean Highway en The Explorers Highway. Als u de meer ongerepte natuur op wilt zoeken, loont het de moeite om een 4WD te huren. Men rijdt in Australië aan de linkerkant van de weg. Ter afwisseling is het mogelijk om een meerdaagse treinreis te maken met de legendarische Indian Pacific of The Ghan treinen. Het oneindige landschap trekt dan aan u voorbij terwijl u in alle comfort van het uitzicht kunt genieten. Vanwege de omvang van het land is het in veel gevallen verstandig om een binnenlandse vlucht te maken. Zo bespaart u kostbare reistijd en kunt u verschillende ervaringen opdoen in afwisselende regio’s. Wat overnachten betreft is er ruime keuze uit bijzondere onderkomens. Breng de nacht bijvoorbeeld door in een authentieke homestead of kies voor een luxe ingerichte safaritent of een afgelegen wildernislodge. In de steden vindt u sfeervolle boetiekhotels. Door in deze originele accommodaties te verblijven voegt u echt iets toe aan uw reis. Als Australië specialist adviseren wij u graag.

Reistips Australië

Gaat u voor het eerst naar Australië reizen? Dan zijn Sydney, het Great Barrier Reef en de outback niet te missen. Als u iets verrassends wilt zien of al vaker in Australië bent geweest, zijn de meer onbekende landstreken als het noordwesten en Tasmanië interessante opties. In het noordwesten zijn Kakadu National Park en de Kimberley ongerepte natuurgebieden voor mensen die een beetje avontuur zoeken. Dit zijn ook goede gebieden om met de aboriginalcultuur in aanraking te komen. U vindt er duizenden jaren oude rotstekeningen op grotwanden en kunt er op stap met gidsen voor meer uitleg over de betekenis hiervan. Veel afbeeldingen zeggen iets over de Dreamtime, een verzameling van aboriginal verhaallijnen. Voor westerlingen niet direct te begrijpen, maar in Australië reizen betekent dan ook een andere levensstijl aannemen. ‘No worries’ is een veelgehoorde kreet. Het betekent zoveel als ‘niets om je druk over te maken’ of ‘komt goed’. Een goede plek waar u even kunt onderduiken is het Ningaloo Reef aan de westkust en een waardige tegenhanger van het beroemde Great Barrier Reef. In het binnenland overheerst de woestijn. Uitgestrekte landschappen, oude mijnstadjes en rode aarde kenmerken dit deel van het land. Het zuidelijke eiland Tasmanië is daarentegen weer heel groen en bergachtig en zeer geschikt voor wandelaars.

Accommodatie
El Questro Wilderness Park (El Questro)
Voorbeeldreis
South Australia Delights
Nu vanaf € 8.925
Activiteit
Architectuur en muziek in Sydney