Hoogtepunten van Ecuador en Galápagoseilanden

Hoogtepunten van deze reis

  • Koloniale steden Quito en Cuenca
  • Kleurrijke markt van Otavalo
  • De immense Cotopaxi-vulkaan
  • Vijfdaagse Galápagos cruise
  • Inca-ruïnes van Ingapirca
  • Indrukwekkende flora en fauna

Verken het veelzijdige Ecuador. U ervaart tijdens deze 22-daagse rondreis een aantal koloniale steden, machtige vulkanen, de kleurrijke cultuur en indrukwekkende flora en fauna van het nevelwoud, de Amazone en de Galápagoseilanden.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Quito

U vliegt vanaf Schiphol Airport naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een Engelssprekende chauffeur en deze brengt u naar uw hotel in Quito waar u de komende twee nachten overnacht. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u uw eerste indrukken van deze levendige stad met zijn prachtig koloniaal centrum opdoen.

Dag 2: Quito

Vandaag gaat u met een privé gids Quito verkennen. Deze drukke stad heeft een van de best bewaarde historische centra van Latijns-Amerika, en ligt op een hoogte van circa 2.800 meter. De stad is in de zestiende eeuw bovenop de ruïnes van een Incastad gebouwd. Maak een wandeling over de gezellige pleinen en straatmarkten. Of breng een bezoek aan de kloosters van San Francisco en Santo Domingo. Hier zijn de rijke interieurs weergegeven die de barok school van Quito, een mengeling van Spaanse, Italiaanse, Vlaamse en inheemse kunst, zo kenmerken. Op de top van Panecillo waar 'De Heilige Maagd van Quito' zich bevindt, is een prachtig uitkijkpunt over de stad. Of gaat u liever een van de vele restaurants binnen die Quito rijk is? Ook brengt u een bezoek aan de evenaar, waar een informatiecentrum is gevestigd.

Dag 3: Quito - Mashpi

U verlaat Quito en reist met een privétransfer naar het noordwesten voor een bezoek aan het weelderig begroeide nevelwoud van Ecuador. Middenin het Andes-regenwoud verblijft u in uw eindbestemming van vandaag, de qua architectuur unieke Mashpi Lodge. De omgeving rond de lodge is voor natuurliefhebbers een waar paradijs. In het privéreservaat van 1.000 hectare vindt u een grote variëteit aan bijzondere flora en fauna. Dankzij de panoramische ramen heeft u vanuit de lodge een prachtig uitzicht op de groene omgeving. De komende dagen kunt u van de serene natuurpracht genieten.

Dag 4: Mashpi

Onder begeleiding van een gids kunt u de hele dag in het regenwoud op avontuur gaan. Er zijn in de omgeving wandelpaden uitgezet waarbij u beekjes en watervallen passeert. Geniet van de mooie natuur met haar gevarieerde wildpopulatie en opvallend veel vogelsoorten waaronder verschillende kolibries. Of wilt u liever gaan ontspannen in de Spa of toch deelnemen aan een yoga-sessie? De keuze is aan u! National Geographic geeft aan deze accommodatie niet voor niets het predicaat ‘unique lodge of the world’.

Dag 5: Mashpi - Otavalo

U zet vandaag koers naar de kleurrijke marktstad Otavalo die op circa vier uur rijden van Mashpi ligt. Onderweg reist u door het adembenemende Andesgebergte. Mocht u belangstelling hebben voor ‘biscochos’ - een traditionele lokale lekkernij - dan kunt u een stop maken bij Cayambe. Een oponthoud bij het San Pablo-meer met het prachtige uitzicht op de Imbabura vulkaan is aan te raden. De komende nacht verblijft u op het unieke landgoed Hacienda Zuleta dat nog steeds in bedrijf is. Geniet van verse, heerlijke gerechten vanuit de organische tuinen en uit de eigen kaasfabriek.

Dag 6: Otavalo - Quito

‘s Ochtends maakt u een wandeling door het spectaculaire Andesgebergte. U bezoekt een lokaal project dat onderdeel is van de hacienda waar u verblijft en brengt tevens een bezoek aan enkele pre-Inca ruïnes. Hierna maakt u een paardrijdtocht door het adembenemende landschap. Paardrijden in Ecuador is al een eeuwenoude traditie en vandaag neemt u een kijkje in de cultuur in de hooglanden van Ecuador. Ruiters hebben talloze mogelijkheden om het Andes-landschap te verkennen langs hooggelegen paden die kronkelen door het gebergte. Dit maakt de ervaring tot een authentiek avontuur. Aan het einde van de middag rijdt u zuidwaarts naar Quito. Dit is een ongeveer twee uur durende rit met onderweg fraaie uitzichten over het Andesgebergte. U brengt de nacht door in een comfortabele lodge bij de airport om de volgende dag door te vliegen naar de Amazone.

Dag 7: Quito - Amazone

U wordt per privétransfer weer naar de luchthaven van Quito gebracht voor een vlucht naar het Amazonegebied. Na aankomst op de luchthaven van Coca wordt u verwelkomd en reist u per gemotoriseerde kano naar het Napo Wildlife Center aan de Napo rivier. Tijdens deze circa vier uur durende kanovaart komt u meer te weten over de planten en dieren in de omgeving. Met een beetje geluk spot u junglebewoners zoals apen en kaaimannen. De komende dagen staat een ultieme natuurbeleving centraal en verblijft u in de lodge die wordt gerund door Kichwa indianen, de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

Dag 8 - 9: Amazone

Wist u dat het Amazonegebied zich uitstrekt over negen landen? In Ecuador komen zijrivieren van de Amazone uit. De rivieren zijn smal, wat ze tot aantrekkelijk leefgebieden maken voor veel dieren. Vanuit uw lodge maakt u junglewandelingen en boottochten om in volle teugen te genieten van uw verblijf in de Amazone. U gaat op zoek naar klein en groter wild als brulapen, tapirs, stinkkalkoenen en reuzenotters. Bij het vallen van de avond geniet u van een symfonie van dierengeluiden, met vrolijke solo’s voor kikkers, krekels en andere nachtdieren. 

Dag 10: Amazone - Cotopaxi

In de vroege ochtend gaat u voor de laatste keer op pad in de Amazone. U maakt een tocht over de wildwaterrivier Tiputini alvorens u terugvliegt naar Quito. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Quito, reist u verder naar uw hacienda aan de flanken van de Cotopaxi, een rit van ongeveer twee uur.

Dag 11: Cotopaxi

Vandaag staat een bezoek aan het nationale park Cotopaxi met de gelijknamige vulkaan gepland. De actieve en met sneeuw bedekte vulkaan is het symbool van Ecuador. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Als u door het Cotopaxi National Park rijdt, is de gigantische Cotopaxi- vulkaan niet te missen. De Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan van Ecuador én van de wereld. Samen met de condor is de vulkaan hét symbool van Ecuador.

Dag 12: Cotopaxi - Baños

U reist verder naar Baños, de toegang tot de regenwouden van het Amazone gebied. Watervallen en warmwaterbronnen omringen de stad die niet voor niets de naam Baños ofwel ‘baden van het heilige water’ heeft gekregen. Onderweg naar Baños maakt u een stop bij het fotogenieke kratermeer Quilotoa. Quilotoa staat bekend om haar liefst 3.850 meter hooggelegen lagune, diep verscholen in de Andes. De lagune laat veel soorten ecosystemen binnen een klein gebied zien. U vindt er vruchtbare woestijnen, uniek gevormde bergen en afgelegen kleurrijke dorpjes. In de schaduw van de vulkaan liggen schattige dorpjes waar de mensen nog volgens voorouderlijke tradities leven. Ga op de rand van de enorme krater staan, kijk uit over het door mist bedekte hemelsblauwe meer en laat u overrompelen door de schoonheid van het gebied. U overnacht in een hotel aan de voet van Tungurahua vulkaan.

Dag 13: Baños

Baños de Agua Santa, kortweg Baños, ligt in een vallei omringd door watervallen en vulkanische warmwaterbronnen op een hoogte van 1.800 meter. Paardrijden, wandeltochten, raften en bergbeklimmen: in het gebied is er genoeg actiefs te beleven. Vandaag verkent u de watervallen in de omgeving onder leiding van een privé gids en maakt u onder andere een wandeling naar de waterval Pailon del Diablo. 

Dag 14: Baños - Cuenca

U vervolgt uw reis naar de koloniale stad Cuenca. Onderweg bezoekt u de Inca-ruïnes van Ingapirca. Deze archeologische vindplaats is één van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Ecuador. U zult bij aankomst in Cuenca ontdekken waarom het historisch centrum op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Het zal voelen alsof u even terug in de tijd gaat. Terug naar het de tijd van de Inca’s en terug naar het Spaans koloniale tijdperk. Veel bouwwerken in de stad dateren uit deze periode. Cuenca ademt zo veel historie dat het ook wel het ‘Athene van de Andes’ wordt genoemd. Geniet van de vele restaurants die Cuenca rijk is.

Dag 15: Cuenca - Gualaceo & Chordeleg - Cuenca

Vanuit Cuenca bezoekt u de marktsteden Gualaceo en Chordeleg. Beide staan bekend om hun ambachtelijke handwerk en ze zijn bereikbaar via een schilderachtige rit door het Andesgebergte. In de vallei van Chordeleg komt u folklorisch handwerk tegen: aardewerk, strohoeden, borduurwerk en filigraanwerken. Vervolgens kunt u in Gualaceo de grootste orchideeënkwekerij van Zuid-Amerika bezoeken of bewonder de beschilderde Macana-sjaals van alpacawol. In de koloniale tijden werd in de Santa Barbara rivier goud gewonnen. Het gevolg hiervan merkt u aan de rijkdom in het stadscentrum en aan de vele juweliers. Bezoek het centrum van de stad en bekijk de koloniale architectuur. Tip: vooral op dinsdag, vrijdag en op zondagen is het bezoeken van de markt de moeite waard. Dan worden hier diverse lokale gerechten bereid zoals ‘hornado’ (een in zijn geheel gebakken varken) en ‘tortillas’ (aardappel-omeletten). iBuen provecho!

Dag 16: Cuenca - Guayaquil

Via de meest indrukwekkende hooglanden van Ecuador reist u naar de eindbestemming aan de kust: Guayaquil. De enorme vlaktes zijn bedekt met meren en betoverende bossen. Onderweg maakt u een stop bij het Cajas National Park, een natuurgebied met uitgerekte grasvlaktes, kleine stroompjes en hoge bergpieken. U gaat met een natuurgids het park verkennen en u komt opvallende en kleurrijke vegetatie tegen. De route loopt door een woud met polylepisbomen, een van de oudste boomsoorten ter wereld. Lopend door de overwoekerende, laaghangende takken krijgt u het gevoel dat u midden in een sprookjesbos staat. Het park is ook de thuisbasis voor verschillende en exotische diersoorten. Na het parkbezoek gaat u verder naar uw hotel in Guayaquil. Dit is de grootste stad van Ecuador en ligt aan de voet van de rivier Guayas. De omgeving van deze rivier heeft de laatste jaren een grote transformatie ondergaan en is omgetoverd tot een architectonisch highlight van de stad. ’s Avonds geniet u van een diner in restaurant ‘Lo Nuestro’.

Dag 17: Guayaquil - Galapagos

U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Guayaquil gebracht voor een vlucht naar de bekende eilandgroep Galapagos. Na aankomst op de luchthaven van Baltra Island wordt u naar het eiland Santa Cruz gebracht. Hier ontvangt de bemanning van de ‘luxury class’ motorjacht M/C Tribute Galapagos aan boord van de boot die de komende vijf dagen uw verblijf is. Vanaf hier start uw cruise langs de eilanden van de Galapagos Archipel.

Slechts vier van de Galapagos eilanden zijn bewoond en hiervan heeft Santa Cruz de meeste inwoners. De Galapagos eilanden zijn uniek vanwege het spectaculaire contact met wilde dieren: de meeste zijn niet bang voor mensen. Een hoogtepunt van deze reis! In de middag bezoekt u El Chato Reserve waar u kennis maakt met de reuzenschildpad.

Dag 18: Mosquera & South Plaza

Aan boord van de M/C Tribute Galapagos vaart u langs verschillende Galapagos eilanden. Elk eiland heeft zijn eigen bezienswaardigheid. Op dag 2 bezoekt u Mosquera Island, dat bekend staan om haar prachtige stranden met zeeleeuwen. Ook vindt u er veel steltlopers en drieteenstrandlopers. Tussen de rotsen spelen rode klemkrabben verstoppertje en als je geluk hebt kun je een geelkruinkwak of roodvoetgent spotten.

South Plaza wordt ook wel het jurassic eilandje genoemd, vanwege het spectaculaire landschap. Dit is de beste plek om de endemische Galapagosleguaan te bezoeken.

Dag 19: Floreana

Vandaag bezoekt u het zuidelijke Floreana. In de morgen komt u aan op Cormorant Point, dat wordt gekenmerkt door groen zand omdat het een hoog percentage olivijnkristallen. Vanaf de kust kun je scholen pijlstaartroggen spotten die zichzelf graag ingraven op de zandbodem. Gedurende de eerste maanden van het jaar, Pacifische groene schildpadden komen aan land om te nestelen.

Ik de middag gaat u aan land bij Post Office Bay. Het postkantoor is sinds de 18e eeuw in gebruik, omdat op de Galapagos piraten zich bevoorraadden. Tussen de zeeleeuwen, schildpadden en pinguïns kunt u nog steeds een brief op de bus doen. U kunt ook Baroness Lookout beklimmen, vanwaar u een prachtig uitzicht op de kust.

Dag 20: Española

Española is een van de beste eilanden ter wereld voor het spotten van vogels. Zo ziet u verschillende soorten vinken, fregatvogels, blauwvoetgenten, Nazcagenten en de endemische Española spotlijster, albatros en Galapagoshavik. Het leefgebied van zoveel vogels levert veel spectakel op, daar waar jongeren op de kliffen leren om te vliegen.

Bij Gardner Bay heeft u in de middag alle gelegenheid om te zwemmen en snorkelen in de blauwe wateren. U kunt hier mogelijk adelaarsroggen, golden rays, barracuda's, vleermuisvissen, schildpadden, zeeleeuwen en witpunthaaien zien.

Dag 21 - 22: San Cristobal - Guayaquil - Amsterdam

Na het ontbijt verlaat u de boot en daarna brengt u, afhankelijk van de terugvlucht, nog een bezoek aan het interpretation center op San Cristobal. Hier wordt met foto's, historische documenten en maquettes uitgelegd hoe complex het behoud van de unieke econsystemen op de Galapagos is.

Er komt helaas een einde aan uw reis langs de hoogtepunten van Ecuador en de Galapagos-eilanden. U wordt naar de luchthaven van San Cristobal gebracht voor uw terugvlucht. In Guayaquil stapt u over op uw KLM naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen. Vaart u liever met een ander schip, een andere route, of wilt u langer of korter op de Galapagos verblijven? Wij helpen u graag.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw KLM retourvlucht Amsterdam - Quito/Guayaquil, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt, Galápagos Cruise en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Avenue of Volcanoes is maar liefst 325 kilometer lang en herbergt enkele van ’s werelds hoogste vulkaanpieken.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl