Het mooiste van Sri Lanka in luxe

17-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.449 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • De beste accommodaties
 • Oude koningssteden en tempels
 • Verblijf in een oud plantagehuis
 • Jeeptour Yala National Park
 • Strand van Tangalle
 • Koloniaal Galle en Colombo

Tijdens deze reis ziet u niet alleen de mooiste natuur en cultuur van Sri Lanka, u wordt ook compleet in de watten gelegd in de prachtige accommodaties waar u verblijft. De beste hotels en resorts met een ongekend serviceniveau zijn speciaal voor deze reis geselecteerd.

Wanneer u aankomt op de luchthaven, wordt u direct naar Sigiriya gereden. Dit is een rit van zo’n twee tot drie uur, waarna u aankomt in een prachtig gelegen resort tussen de rijstvelden. Welkom in Sri Lanka! De volgende dagen verkent u de omgeving van Sigiriya. U ziet oude tempels, rotstempels gevuld met Boeddhabeelden, kloosterruïnes verborgen in de bossen en uiteraard bezoekt u de iconische Sigiriya rots, ook wel leeuwenrots genoemd. De volgende plek van bestemming is Kandy, vooral beroemd om de tempel van de tand. Elke dag worden hier ceremonies gehouden voor Boeddha’s tand, die hier in een gouden doosje bewaard wordt. Na deze bijzondere kennismaking met Sri Lanka’s gebruiken en tradities reist u af naar het rustige en in de groene heuvels gelegen Hatton. U overnacht in een voormalig plantagehuis tussen de theevelden en bossen. Een prachtige locatie waar u bovendien ongeremd kunt genieten van culinaire verwennerijen. U verblijft hier op all-inclusive basis en we kunnen u verzekeren dat de kwaliteit van de driegangen lunches, viergangen diners, afternoon teas en wijnen uitstekend is. Wat tijdens een rondreis door Sri Lanka niet mag ontbreken is een enerverende jeeptour door een van de nationale parken. U maakt twee jeeptochten door Yala National Park, waar u goede kansen heeft om luipaarden, olifanten, apen en talloze vogelsoorten te zien. Na dit avontuur is het tijd voor ontspanning op een van de mooie stranden. U verblijft in het enige resort van de gerenommeerde Amanhotels op Sri Lanka. Het resort ligt aan het strand van Tangalle aan de zuidkust en ook hier kunt u zich helemaal in de watten laten leggen. De laatste dag van uw reis bezoekt u het koloniale Galle en overnacht u in Colombo in hetzelfde hotel als waar Prins Charles onlangs verbleef. Wat goed genoeg is voor de Britse koninklijke familie…

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen op basis van ontbijt, vervoer met chauffeur/gids en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De muren van het eeuwenoude fort van Galle zijn zo sterk dat ze zelfs de golven van de tsunami wisten te weerstaan.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Sigiriya

  U vliegt met Emirates naar Colombo. U komt ’s ochtends aan en reist met uw gids/chauffeur door naar Sigiriya. U verblijft hier in een rustig gelegen resort tussen de rijstvelden. 

 • Dag 3 Sigiriya

  Verken de culturele driehoek. U begint met een bezoek aan de ruïnes van het Ritigala klooster. In Aukana bekijkt u het twaalf meter hoge Boeddhabeeld. Ook gaat u naar de beroemde leeuwenrots. 

 • Dag 4 Sigiriya

  Vandaag bezoekt u de oude hoofdstad Polonnaruwa en Dambulla, beroemd om haar rotstempels. 

 • Dag 5 Sigiriya - Kandy

  Onderweg naar Kandy bezoekt u een specerijentuin. In Kandy woont u een ceremonie bij in de tempel van de tand. Hier bevindt zich de tand van Boeddha, voor boeddhisten een belangrijk relikwie. 

 • Dag 6 Kandy

  De dag begint rustig. Vanuit de infinity pool van uw accommodatie heeft u mooi uitzicht over de omliggende rijstvelden. In de namiddag verkent u Kandy en wandelt u door de botanische tuinen.

 • Dag 7 Kandy - Hatton

  Stap in de auto voor een rit door het mooie landschap en eindig in Hatton. De accommodatie waar u verblijft is van grote klasse. Het bestaat uit vier koloniale plantagehuizen die verspreid liggen in de groene omgeving. U kunt hier prachtige wandelingen maken of een mountainbike huren en het landschap bestaande uit theevelden, meren en bossen ontdekken. 

 • Dag 8-9 Hatton

  Deze dagen wordt u compleet in de watten gelegd. U verblijft hier op all-inclusive basis waardoor u onder meer geniet van driegangen lunches, afternoon tea met scones, viergangen diners, uitstekende wijnen en likeuren en pre-dinner cocktails. Ook kunt u wanneer u wilt deelnemen aan de interessante rondleiding door de theeplantage en de fabriek.

 • Dag 10 Hatton - Yala National Park

  De reis gaat verder naar Yala National Park, een bijzonder natuurgebied waarvan slechts een beperkt gedeelte open is voor bezoekers. Hier heeft u de beste kansen ter wereld om luipaarden te spotten, nergens anders is de concentratie van deze mooie dieren hoger. Daarnaast kunt u ook olifanten, apen, krokodillen en talloze vogelsoorten zien. U verkent het park ’s middags per jeep.

 • Dag 11 Yala National Park - Tangalle

  Vroeg op voor nog een jeeptour door Yala National Park. Uw ontbijt krijgt u als pakketje voor onderweg mee. Na deze leuke wild-ervaring wordt u naar de kustplaats Tangalle gebracht. Hier overnacht u de komende dagen in een luxe resort waar het u aan niets zal ontbreken.

 • Dag 12-15 Tangalla

  Uw resort ligt aan een van de mooiste stranden van Sri Lanka. Tussen de palmbomen staan de comfortabele strandbedjes naar de blauwe oceaan gericht. Geniet van luxe, comfort en totale ontspanning.

 • Dag 16 Tangalle - Colombo

  Helaas levert u vandaag de sleutel in van uw kleine paradijsje op aarde. Op weg naar Colombo bezoekt u de koloniale stad Galle. Het grote fort herinnert aan de Nederlandse aanwezigheid in de VOC tijd. Vervolgens rijdt u door naar Colombo, waar u aan het einde van de middag een stadstour maakt. U overnacht in een charmant, koloniaal hotel, de beste van de stad.

 • Dag 17 Colombo - Amsterdam

  Met de ochtendvlucht van Emirates vliegt u terug naar huis. U landt in de avond op Schiphol.

 • In een prachtig oud herenhuis uit 1804 ligt het kleinschalige Kandy House, net buiten de stad Kandy. Een intiem verblijf met slechts negen kamers variërend in grootte en eventueel voorzien van een eigen veranda. De kamers hebben een elegant interieur...
 • Het Cinnamon Wild resort ligt aan de rand van Yala National Park en dichtbij de Indische Oceaan. Het is een goede uitvalsbasis voor safari’s in dit natuurpark. Het resort bestaat uit vrijstaande chalets met veranda die een panoramisch uitzicht bieden...
Route
Na aankomst reist u gelijk door naar Sigiriya, uw uitvalsbasis in de culturele driehoek. Vervolgens verblijft u in Kandy en komt u aan in de groene hooglanden. Verblijf tussen de theevelden van Hatton. De reis leidt via Yala National Park naar Tangalle aan de zuidkust. Colombo is uw laatste halte.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica