Over de Malediven

Wat is de beste tijd om naar de Malediven te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Kan ik ook met kinderen naar de Malediven reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Dankzij de tropische ligging kunt u 365 dagen per jaar naar de Malediven. De temperatuur ligt het hele jaar rond 30 graden‚ terwijl de temperatuur van het zeewater continu rond 28 graden schommelt. Tussen december en april is de kans het grootst op stabiel zonnig weer met weinig bewolking en wind. De zichtbaarheid onder water is in deze maanden ook het grootst. Dat maakt het voor duiken en snorkelen een aantrekkelijke periode. In de andere maanden kan er regen vallen in de vorm van korte, hevige buien, al blijft de temperatuur constant.

Praktische informatie

U kunt niet rechtstreeks naar de Malediven vliegen, maar een overstap in bijvoorbeeld Dubai of een combinatie met Sri Lanka is een mooie gelegenheid om uw Malediven vakantie uit te breiden. Een reis naar het hoofdeiland Malé duurt gemiddeld 12 tot 14 uur. Vanaf Malé gaat u per watervliegtuigje of met een speedboot verder naar uw droomeiland. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt 3 of 4 uur, afhankelijk van de wintertijd. De Malediven is ook heel geschikt om met kinderen te bezoeken. De accommodaties hebben een hoog comfortniveau en er is genoeg te ondernemen zoals snorkelen en kajakken. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de meest geschikte eilandresorts.

Regio’s en gebieden
De Malediven telt maar liefst 26 atollen. De grootste en mooiste atollen zijn de: Ari Atol, Baa Atol, Faafu Atol, Lhaviyani Atol en Meemu Atol. Wanneer u zich op een van de vele tropische eilanden bevindt, worden tropische fantasieën werkelijkheid.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica