Regio’s in Cambodja

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Het noorden van Cambodja wordt gekenmerkt door de befaamde tempels van Angkor Wat. Het bestaan van dit tempelcomplex is eeuwenlang vergeten, maar begin 1900 werden de ruïnes waar vroeger de koningen van het machtige Khmerrijk woonden‚ herontdekt. Vandaag de dag is dit een van de grootste trekpleisters van Cambodja.
  • Oost-Cambodja bestaat uit twee provincies: Ratanakiri en Modulkiri. Deze provincies hebben beide een geheel eigen sfeer, bieden schitterend natuurschoon en karakteristieke dorpjes van verschillende stammen. Doordat weinig toeristen deze regio aandoen is het een ongerept stukje Cambodja.
  • Kleurrijke markten, eetstalletjes, terrasjes, straatverkopers en unieke gebouwen karakteriseren Phnom Penh, de hoofdstad gelegen in het zuiden van Cambodja. Daarnaast herbergt het zuiden van het land kleine dropjes, een schitterende natuur en de tweede stad van Cambodja, Battambang.