Highlights van Brazilië

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek de beroemde Corcovado- en Suikerbrood berg
  • Neem een kijkje achter de schermen bij het Carnaval
  • Ontdek ‘s werelds grootste verzameling watervallen in Iguaçu
  • Geniet van de jungle in de Amazone
  • Gourmet foodtour in Salvador
  • Sluit af aan het strand van Morro de Sao Paulo

Ontdek de hoogtepunten van Brazilië en combineer zowel de bruisende stad Rio en het koloniale Salvador, maar geniet ook van de schitterende natuur in Iguazu, Pantanal en de Amazone. Sluit af aan het strand in Morro de Sao Paulo.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Rio de Janeiro

U vliegt vandaag met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Rio de Janeiro, waar u in de avond aankomt. Uw privégids haalt u op en brengt u naar uw accommodatie.

Dag 2: Rio de Janeiro

Vandaag gaat u met een Engelssprekende privégids een stadsexcursie maken. Tijdens deze tour bezoekt u de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van de stad, de Corcovadoberg en de Suikerbroodberg. Op de Corcovadoberg, die 710 meter hoog is en waar u per tandradbaan naartoe reist, staat het bekende Christusbeeld in Art Nouveaustijl. Inmiddels is dit beeld een van de nieuwe zeven wereldwonderen. De uitzichten die u hier heeft, zijn onvergetelijk. Corcovado ligt in het National Park Tijuca, een bijzonder stukje regenwoud binnen de stadsgrenzen van Rio de Janeiro. Na uw lunch, die bij de prijs inbegrepen is, vervolgt u uw tocht door Rio en bezoekt u de moderne kathedraal en het uitgestrekte Aterro de Flamengopark. Daarnaast bezoekt u de wereldberoemde Suikerbroodberg, Pão de Açucar, in het midden van de Guanabarabaai. U kunt de top alleen per kabelbaan bereiken. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag 3: Rio de Janeiro

Deze tour neemt u mee achter de schermen van het beroemde carnaval van Brazilië. In een groot magazijn dat dient als hoofdkantoor van een van Rio's toonaangevende Samba-scholen, ziet u hoe de extravagante praalwagens en glamoureuze kostuums van de fascinerende carnavalsoptochten worden gemaakt. Daarnaast leert u meer over de geschiedenis van carnavalsvieringen in Rio en kunt u zelfs, onder het genot van een caipirinha, enkele fantastische carnavalskostuums proberen. De Carnival Experience tour wordt georganiseerd door Grande Rio, een van de bekendste sambascholen van de stad. Pimpolhos da Grande Rio is zowel de sambaschool voor jongeren van de groep als een niet-gouvernementele organisatie die sociale inclusie en onderwijs bevordert door middel van kunst, cultuur en Carnaval. In samenwerking met bedrijven uit de lokale gemeenschap heeft de organisatie een reeks artistieke en culturele activiteiten om leer- en groeimogelijkheden te creëren voor honderden kinderen en tieners. Het belangrijkste doel van dit project is om lokale jongeren in de cultuurindustrie te brengen door hun ontwikkeling als professionals te structureren op het gebied van productie, dans, muziek, beeldende kunst, schoonheid en vreemde talen.

Dag 4: Rio de Janeiro

Deze dag heeft u ter vrije besteding in Rio de Janeiro. Relax in uw exclusieve accommodatie aan het prachtige Copacabana strand of ga verder op ontdekking uit in deze bruisende stad.

Dag 5: Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu

Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro. Vanuit Rio vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Iguaçu, waar u door uw privégids wordt opgehaald en naar uw accommodatie in het Nationale Park wordt gebracht.

Dag 6: Foz do Iguaçu

Vandaag bezoekt u onder leiding van een privégids de Argentijnse zijde van de watervallen van Iguazú. De Argentijnse zijde bestaat uit drie gedeeltes; het hoger gelegen deel, het lagergelegen deel en Garganta del Diablo, beter bekend als de Devil’s Throat. Via een brug bereikt u het adembenemende uitzichtpunt vanwaar u op Devil’s Throat kijkt, wat vaak als hoogtepunt wordt beschouwd. Circa 80% van de watervallen bevindt zich in Argentinië en vanaf deze zijde kunt u de watervallen het best van dichtbij bekijken. U loopt over verschillende, vaak glibberige, wandelpaden door het regenwoud om de watervallen te bewonderen. Onderweg kunt u verschillende dieren tegenkomen zoals neusbeertjes die u nieuwsgierig aanstaren. Uw privégids vertelt u onderweg alles over de immense watervallen, de flora en fauna en begeleidt u door het park.

Dag 7: Foz do Iguaçu

Deze dag bezoekt u de Braziliaanse kant van de watervallen. U doet dit door middel van een wandeling met een gids. U heeft ook nog gelegenheid de watervallen op eigen gelegenheid te aanschouwen.

Dag 8: Foz do Iguaçu - Cuiaba

U wordt vandaag naar de luchthaven van Iguaçu gebracht en vliegt met een overstap naar Cuiaba. U wordt opgehaald en per privétransfer naar uw accommodatie gebracht.

Dag 9: Cuiaba - Pantanal

U wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van de lodge waar u de komende dagen gaat verblijven voor de transfer naar uw accommodatie.

Dag 10 - 11: Pantanal

Tijdens uw verblijf maakt u geheel verzorgde excursies. Elke dag trekt u er met een Engelssprekende gids in een internationaal gezelschap op uit om Pantanal te ontdekken. Na de indrukwekkende excursie kunt u in de avond genieten van een perfecte maaltijd bestaande uit mals vlees en verse vis uit de Pantanal, overheerlijke salades en fruit. U maakt ook een dagexcursie naar het Porto Jofre gebied, waar u grote kans heeft om de jaguar te spotten.

Dag 12: Pantanal - Manaus

Vanuit de Pantanal reist u terug naar Cuiaba en vliegt u met een overstap verder naar Manaus, de concrete jungle. Hier komt u bij van een lange reisdag voordat u morgen de Amazone in gaat. 

Dag 13: Manaus - Amazone

Bij aankomst in uw accommodatie wordt u verwelkomd met een drankje en krijgt u tekst en uitleg over de lodge, de faciliteiten en de activiteiten. Wanneer u vroeg arriveert, kunt u na de lunch een boottocht maken naar de Anavilhanas eilandengroep. 's Avonds dineert u op het terras en gaat u alligators spotten.

Dag 14 - 15: Amazone

Deze komende dagen gaat u activiteiten ondernemen vanuit de lodge. De Anavilhanas Lodge, aan de brede Rio Negro rivier, heeft een ideale ligging en biedt u een perfecte wildlife-ervaring, vooral door de goede balans in het excursieaanbod tussen natuur en de lokale cultuur. Bovendien werkt de lodge alleen met lokale gidsen en niet, zoals alle andere lodges, met gidsen van buitenaf. Wanneer u op excursie bent, merkt u direct het verschil: de natuurgidsen weten werkelijk alles van de flora en fauna en maken u enthousiast deelgenoot van de wonderbaarlijke rijkdom van de natuur. De dagen zouden er als volgt uit kunnen zien:  

's Ochtends vroeg, nog vóór het ontbijt, maakt u een boottocht om getuige te zijn van de zonsopkomst en het ontwaken van het regenwoud. Na uw ontbijt kunt u op piranha’s gaan vissen. Vervolgens luncht u weer in de lodge. In de middag bezoekt u het caboclodorpje Tiririca ('caboclos' zijn mensen met een gemengd Europees-Indiaanse afkomst). Het gemeenschapsgevoel is hier nog erg sterk. 's Avonds kunt u lekker uitrusten bij het zwembad van de lodge of een goed boek lezen in een hangmat.  

Note: Het dagprogramma wordt altijd ter plaatse met u besproken. De weersomstandigheden en uw wensen kunnen van invloed zijn op het programma. 

Dag 16: Amazone - Salvador

Voor het ontbijt maakt u een kanotrip over stukken land die periodiek door het water worden overstroomd - een bijzonder ecosysteem! Ook geniet u van de witte zandstranden aan de Rio Negro, waar u een tijdje aan land gaat. Vervolgens keert u terug naar de lodge voor het ontbijt en heeft u tot de lunch ter vrije besteding. Na de lunch wordt u met een airconditioned busje teruggebracht naar Manaus. Vanuit Manaus vliegt u met een overstap naar Salvador.

Dag 17: Salvador

Vandaag is het tijd voor een gastronomische ervaring in Salvador. De kookles, een marktbezoek en de lunch tijdens deze tour zullen worden geleid door enkele van de lokale vrouwen die de Association of Cooks & Bakeries (ADOCCI) hebben opgericht. Ze zijn allemaal zeer gepassioneerd als het gaat om het creëren van heerlijke, gezonde gerechten en het delen van hun culinaire cultuur met gewillige deelnemers. De kookles vindt plaats in de Uriguai-gemeenschap, zo’n 30 minuten buiten de stad. U ontmoet de vrouwen van ADOCCI en leert hoe het kookproject begon. Hierna gaat u naar een markt en haalt u een aantal essentiële ingrediënten voor de cursus. Verwacht een uitbundige werveling van kleur terwijl de lokale bevolking zich mengt over de verse producten, terwijl de begeleidende chef-koks wijzen op al hun favoriete seizoensgebonden ingrediënten. Beladen met alles wat u nodig heeft, is het tijd voor de bereiding. Nadat u alle tips en trucs onder knie heeft, geniet u van uw verse bereide lunch.

In de middag gaat u met uw Engelssprekende gids op verkenning in zowel de beneden- als ook de bovenstad van Salvador. Beginnend bij de Farol da Barra, een vuurtoren die nu het nautisch museum van de stad herbergt, gaat de excursie naar de haven van Barra, waar u de forten van Santa Maria en São Diogo kunt zien. Vanaf hier gaat de tour verder naar de meer traditionele buurten van Salvador, namelijk Corredor da Vitória, Campo Grande en Piedade. Tijdens uw tour mag een bezoek aan de Pelourinho, het historische centrum van Salvador, dat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, niet ontbreken. Vasthoudend aan de steile hellingen, maken de pittoreske koloniale huizen en kerken van Pelourinho (zoals de Igreja do São Francisco), een must-see voor elke bezoeker van Salvador. De lunch wordt gegeten in een van de verschillende restaurants in Pelourinho. In de namiddag gaat de excursie verder naar verschillende plekken voor een panoramisch uitzicht over de stad. U bezoekt de beroemde Igreja do Bonfim, het toneel voor veel van de verschillende religieuze tradities van Bahia, zoals het beroemde Lavagem do Bonfim-festival, waarbij de trappen van de kerk worden gewassen. De rekken rondom de kerk vormen een kleurenzee van geluksbandjes. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Mercado Modelo.

Dag 18: Salvador - Morro de Sao Paulo

Vanuit Salvador neemt u de ferry naar het paradijselijke Morro de Sao Paulo, waar u de komende dagen uw reis aan het strand afsluit.

Dag 19 - 20: Morro de Sao Paulo

Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Morro de Sao Paulo. Geniet van de prachtige stranden en maakt gebruik van de faciliteiten van uw exclusieve accommodatie.

Dag 21 - 22: Morro de Sao Paulo - Salvador - Amsterdam

De laatste dag van uw reis is aangebroken. U pakt de ferry terug naar Salvador. Vanuit Salvador vliegt u met een overstap in Rio de Janeiro, met KLM terug naar Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Amazone behoort tot de langste rivieren ter wereld.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl