Van Gold Coast naar tropisch Queensland

Hoogtepunten van deze reis

  • Zeilen in de Whitsundays
  • Hip Brisbane met haar restaurants en clubs
  • Snorkelen of duiken in het Great Barrier Reef
  • Tropisch Cairns
  • Verblijf in diverse boetiek accommodaties
  • Overnacht op ’s werelds grootste zandeiland

Bezoek tijdens deze reis de grootste kustattracties van Queensland; van het Great Barrier Reef dat op de werelderfgoedlijst staat tot de ongerepte eilanden en het regenwoud.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Brisbane

U vliegt met Singapore Airlines naar het populaire Brisbane. Deze stad begon niet als de moderne, hippe en relaxte stad die het nu is. Brisbane ging in 1824 van start als strafkolonie en groeide tot de Tweede Wereldoorlog maar langzaam. Hierna maakte de stad een doorvlucht en met de Wereldtentoonstelling in 1988 kwam deze stad in een versnelling en groeide uit tot de metropool van vandaag. U wordt op de luchthaven opgewacht en in stijl, per limousine naar uw accommodatie gebracht.

Dag 3: Brisbane

Combineer kunst en buitenavontuur in Brisbane, waar creatieve ruimtes, muziek en hippe, nieuwe restaurants perfect samengaan. Geniet van mooie riviertuinen en natuurlijk de stranden. Er is zoveel te beleven dat het nog kiezen wordt hoe u de dag in deze zonovergoten stad wilt doorbrengen. Duik in de eclectische kunstscene, eet, drink en winkel in de hipste buurten of maak een dagtocht naar idyllische naburige eilanden.

Dag 4-5: Brisbane - Montville

Start de reis langs de kust omhoog en rij daarna richting het binnenland. U verblijft niet direct aan de kust maar in het prachtige regenwoud in het Narrows Escape Rainforest Retreat. Afzondering, ontspanning en rust staan centraal bij deze accommodatie. Na de drukte in de stad Brisbane is het fijn om even midden in de natuur te zitten. U verblijf in een luxe appartement direct in het regenwoud. Kom tot uzelf wanneer u geniet van het uitzicht in de hangmat, of ga op ontdekking om de zeldzame platypus, het vogelbekdier, tegen te komen bij de rivier.

Dag 6-7: Montville - Fraser Island

Rij door naar Noosa en stop om de elegante boetieks, bistro's en appartementen aan het strand van Hastings Street te verkennen. Maak een korte wandeling door het bos van het Noosa National Park en pauzeer bij uitkijkposten met een panoramisch uitzicht. Terug op de weg passeert u het goudkoortsstadje Gympie en Maryborough, de oudste provinciestad van Queensland. Vanuit Hervey Bay reist u met de ferry naar het werelderfgoed, 's werelds grootste zandeiland, Fraser Island. De komende dagen verblijft u in het Kingfisher Bay Resort van waaruit u excursies maakt om het eiland te bekijken. Het houtkap depot Central Station, het prachtige Lake McKenzie, het subtropische regenwoud en natuurlijk de gekleurde kathedralen (zandsteen rotsformaties) op 75 Mile Beach.

Dag 8: Fraser Island - Rockhampton

Ga terug naar het vasteland en vervolg uw reis naar Bundaberg, een historische suikerrietstad en de poort tussen het noorden en het zuiden. Wandel langs gracieuze koloniale gebouwen en vaar over de Burnett-rivier. Kijk hoe zeeschildpadden nestelen en uitkomen op het kleine strand van Mon Repos. U kunt ook Gin Gin bezoeken. Gin Gin moet een van de weinige steden in Australië zijn die bushrangers, dikke struiken, rode aarde en barramundi met elkaar kan verbinden door zijn unieke en gevarieerde geschiedenis en landschap. Maak een reis door het pioniersverleden van Queensland met het platteland en het vee kwartier, de wijngaarden en olijfgaarden in Gin Gin en omgeving.De volgende stop is de groene stad Gladstone, omringd door regenwoud, gorges, meren en stranden die zich uitstrekken naar het Great Barrier Reef. Arriveer in Rockhampton en maak een koraalcruise naar Great Keppel Island, snorkel bij Shelving Beach, Monkey Point of Clam Bay of wandel door de botanische tuinen. Als u zin heeft in eten, test dan de reputatie van Rockhampton als hoofdstad van het rundvlees in Australië en bestel een overheerlijke biefstuk.

Dag 9: Rockhampton - Airlie Beach

Ga naar de Capricorn Caves, spectaculaire grotten boven de grond in een kalkstenen bergkam. Verder naar het noorden ligt het charmante, tropische dorpje Yeppoon, de toegangspoort tot de Capricorn Coast en het Byfield National Park. Hier kunt u vogels kijken, bushwalken door regenwoud en vissen vanaf het strand. Rijd u verder naar het noorden dan komt u bij Mackay, waar u kunt lunchen in de jachthaven, een historische wandeling kunt maken en kunt wandelen, zwemmen of vissen op een van de stadsstranden. Ontmoet opossums, kangoeroes, bush kalkoenen en echidnas op de stranden van Cape Hillsborough National Park. Maak een dagtocht naar de Brampton- en Carlisle-eilanden in het zuiden. Snorkel of duik de Llewellyn-scheepswrakken en ongerepte koraaltuinen in de buurt van het onbewoonde Scawfell-eiland. U overnacht in Airlie Beach, de gateway naar de Whitsunday eilanden.

Dag 10: Airlie Beach

Vandaag staat er een spectaculaire excursie op het programma. Een echte zeilervaring door de Whitsunday-eilanden aan boord van het luxe sportjacht Lady Enid. Als u vertrekt vanuit de haven van Airlie Marina, bent u meer dan welkom om achterover te leunen en te ontspannen, of mee te doen en te leren hoe u de zeilen kunt hijsen. De attente bemanning staat de hele dag tot uw dienst en zal u meer vertellen over de geschiedenis van Lady Enid en de Whitsunday Islands. Barefoot luxe op zijn best, zeilen naar een van 's werelds beste stranden, Whitehaven Beach. Een bezoek aan Hill Inlet, zwemmen in het kristalheldere water, snorkelen tussen ongerepte riffen en mooie herinneringen maken, een topdag!

Dag 11-12: Airlie Beach - Magnetic Island

Vandaag reist u naar het volgende eiland. U zult ervaren dat elk eiland weer andere, unieke kenmerken heeft. Magnetic Island is een bergachtig eiland. Magnetic Island biedt rustige, afgelegen stranden, ruige natuur, een overvloed aan flora en fauna en gemakkelijke toegang tot het Great Barrier Reef. Het duurt slechts 25 minuten met de veerboot om op dit paradijselijke eiland te komen. Het landschap is hier anders dan in het gebruikelijke tropische regenwoud dat op veel van de Great Barrier Reef-eilanden te vinden is. Ongeveer 275 miljoen jaar geleden creëerden de krachten van de natuur een buitengewoon landschap van rotsachtig terrein met gigantische rotsblokken. Magnetic Island heeft minder regenval dan de natte tropen in het noorden en het zuiden. Het klimaat is typerend voor de droge tropen en het is bedekt met eucalyptusbossen. De traditionele eigenaren van Magnetic Island, het Wulgurukaba Aboriginal volk, hebben het eiland al duizenden jaren bewoond. Ze noemen het eiland Yunbenun. Schelpenputten, stenen werktuigen en kunstsites zijn fysieke herinneringen aan hun sterke band met het eiland. Magnetic Island werd in 1770 door James Cook genoemd toen het eiland het magnetisch kompas op zijn schip leek te beïnvloeden. De belangrijkste gebieden van Magnetic Island zijn Horseshoe Bay, Arcadia Bay, Nelly Bay, Picnic Bay en West Point.

Dag 13-15: Magnetic Island - Cairns

Vandaag reist u nog een klein stukje verder naar het eindpunt van deze reis; Cairns. Deze tropische stad is de gateway tot het tropische noorden, de regenwouden en het Great Barrier Reef. De stad heeft een relaxte sfeer en ondanks dat deze stad veel bezoekers trekt vanwege het rif en het regenwoud, mag u vooral ook de dingen rondom de stad zelf niet missen. De fijne, gezellige cafés, schitterende restaurants, drukte markten en mooie stranden zijn aanraders. De komende dagen kunt u ’s avonds heerlijk over de promenade wandelen, de laatste inkopen doen, en per trein het regenwoud bezoeken. Wij hebben voor u alvast een geweldige excursie naar het Great Barrier Reef geboekt. U vertrekt met de boot naar het Upolu Cay & outer Edge Upolu Reef. Of u nu houdt van snorkelen, duiken of heerlijk zonnen, niets moet en alles mag. Er worden zelfs helikoptervluchten aangeboden om het rif van bovenaf te bekijken.

Dag 16-17: Cairns - Amsterdam

U vertrekt met een Singapore Airlines vlucht weer terug naar huis. De volgende dag landt u op het luchthaven en denkt u al met weemoed terug aan de indrukwekkende natuur, prachtige eilanden en vriendelijke mensen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, luchthaventransfer, overnachtingen op basis van logies en ontbijt en 9 daagse autohuur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Gold Coast naast een gebied ook een stad is in Queensland? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl