Queensland Classic

Hoogtepunten van deze reis

  • Verleng uw reis met het magnifieke Orpheus Island
  • Ontdek het schitterende Lamington National Park
  • Spot vogels en mogelijk het zeldzame vogelbekdier in Montville
  • Bezoek Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld
  • Inclusief snorkeltrip Great Barrier Reef
  • Bruisend Brisbane

Queensland is een prachtige regio met eeuwenoud regenwoud, tropische eilanden en natuurlijk het wereldberoemde Great Barrier Reef. Deze 19-daagse reis neemt u mee langs de kleurrijke hoogtepunten van de 'Sunshine State'.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Brisbane

U vliegt met Singapore Airlines via Singapore naar Brisbane, waar u de volgende dag aankomt. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden als u uw reis even wilt onderbreken in Singapore. Bij aankomst wordt u met een privétransfer naar uw hotel in de stad gebracht.

Dag 3: Brisbane

Deze tropische stad is gemakkelijk te voet of per fiets te verkennen. Ga bijvoorbeeld langs de iconische Story Bridge naar Kangaroo Point Cliffs of verken de geheime rustige plekken via de rivier per kajak. U kunt vanuit Brisbane in de juiste periode ook op zoek naar dolfijnen en walvissen of koala’s en kangoeroes zien in het Lone Pine Koala Sanctuary.

Dag 4: Brisbane - Lamington National Park

Na de kennismaking met Brisbane rijdt u met uw huurauto naar het Lamington National Park. U verblijft in een uitstekend gelegen accommodatie in het hart van dit bijzonder mooie natuurgebied. Het is een uitstekende wandelgebied met verschillende wandelpaden tussen enorme varens en honderden kleurrijke orchideeën.

Dag 5: Lamington National Park

Lamington is het grootste regenwoudgebied in het zuiden van Queensland. Dankzij de hoogteverschillen kunt u genieten van mooie landschap panorama’s en zijn er prachtige wandelroutes die u onder meer langs indrukwekkende watervallen leiden.

Dag 6-7: Lamington National Park - Montville

U rijdt naar Montville, dat een beetje landinwaarts ligt van de Sunshine Coast. U overnacht in een van de mooie houten paviljoens tussen de bomen. U kunt er wandelen door de bossen en langs slingerende kreekjes.

Dag 8: Montville - Fraser Island

U rijdt naar Hervey Bay om met de ferry de oversteek te maken naar Fraser Island‚ het grootste zandeiland ter wereld dat van ongekende schoonheid is. Hier verkent u het jungleachtige binnenland en de bijzondere stranden.

Dag 9: Fraser Island

Vandaag maakt u een begeleide excursie in een 4WD-wagen over het Unesco Werelderfgoedeiland. U bezoekt onder meer het mooie Lake McKenzie, 70-Mile Beach, Eli Creek en de Stonetool Sand Blow. Vergeet vandaag niet u goed in te smeren en uw badkleding mee te nemen, want u komt langs een paar mooie plekken om te gaan zwemmen.

Dag 10: Fraser Island - Yeppoon

Tijd om Fraser Island achter u te laten en de rit naar het noorden van Queensland voort te zetten.

Dag 11: Yeppoon - Airlie Beach

De tijdige start vandaag wordt beloond. Airlie Beach is de plaats waarvan de boten vertrekken naar de paradijselijke Whitsunday archipel.

Dag 12: Airlie Beach

Vanuit Airlie Beach kunt u de Whitsundays verkennen. Vaar naar deze fraaie eilandengroep of neem de tijd om rustig een boek te lezen en te genieten van een cocktail.

Dag 13: Airlie Beach - Townsville

U stapt weer in de auto en rijdt langs de kust naar het tropische noorden. In Townsville kunt u plaats nemen bij een van de leuke cafés op ‘The Strand’ boulevard.

Dag 14-15: Townsville-Atherton Tablelands

Na een paar kustdagen bieden de Atherton Tablelands weer wat groene natuur. Deze hoogvlakte ligt iets ten zuidwesten van Cairns en wordt gekenmerkt door weidse uitzichten en pittoreske watervallen. Het is een uitstekende locatie om vogels te spotten (er komen meer dan 160 soorten voor) en er is zelfs kans het zeldzame vogelbekdier waar te nemen.

Dag 16: Atherton Tablelands - Port Douglas

De meest noordelijke bestemming van uw reis is Port Douglas‚ de toegangspoort tot Cape Tribulation en het tropische Daintree National Park. U kunt de bezienswaardige kustroute volgen via Cairns met zicht op de Grote Oceaan of binnenlands rijden via Mareeba en het andere deel van de Great Tropical Drive volgen.

Dag 17: Port Douglas

U maakt wandelingen met gidsen door de natuur en gaat u op zoek naar de verschillende vogels die hier rondfladderen. Uiteraard is het ook mogelijk aan het strand te ontspannen.

Dag 18-19: Port Douglas - Cairns - Amsterdam

Vandaag reist u terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Ook op de terugweg kunt u een stopover maken in Hong Kong als u wenst. We passen het programma graag geheel naar uw wensen aan.

Reistip: Verlenging Opheus Island

Verleng uw reis door een paar nachten op Orpheus Island door te brengen. U vliegt hier met een helikopter heen. Dit tropische eiland maakt onderdeel uit van het Great Barrier Reef en is een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de wereld.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, excursies en autohuur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het Unesco Werelderfgoed Fraser Island het grootste zandeiland ter wereld is? Het heeft talloze kristalheldere meren, regenwouden en eindeloze stranden.

 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl