Rondreis Peru en Galápagos

Hoogtepunten van deze reis

  • Unieke dieren op de Galapagos
  • Het mooiste van twee landen
  • Indrukwekkend Andeslandschap
  • Magisch Machu Picchu
  • Koloniaal Cusco
  • Uw eigen Galápagos ervaring

Peru en de Galápagoseilanden: een droomcombinatie. Tijdens deze 16-daagse rondreis ziet u de hoogtepunten van de Incacultuur én het wonder van de Galápagos. Cuzco is een prachtige uitvalsbasis voor het bezoeken van de Incabolwerken in de Heilige Vallei en natuurlijk Machu Picchu. Tijdens een cruise langs de Galápagos maakt u kennis met de unieke flora en fauna.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Lima

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Lima, de hoofdstad van Peru. Eenmaal aangekomen wordt u ontvangen en naar uw accommodatie in Miraflores gebracht. Hier kunt u bijkomen van de lange vlucht en zich opmaken voor een onvergetelijke reis naar Peru en de Galapagoseilanden, maar vergeet ook niet voor het eerst kennis te maken met de heerlijke Peruviaanse keuken.

Dag 2: Lima - Cuzco

U vliegt vandaag over de Andes naar Cuzco. Dat Cuzco geliefd is, begrijpt u meteen: u komt tijd te kort voor alle prachtige kerken en kloosters, kleurrijke markten, Incastraten en gezellige terrassen en restaurants. Vanaf de ruïnes van Sacsayhuaman geniet u van het uitzicht op de vroegere hoofdstad van het Incarijk – en ziet u opeens dat de stad gebouwd is in de vorm van een poema. Wilt u Cuzco op een ander niveau ervaren? We laten u graag kennis maken kunstenaars, archeologen en de beste chef-koks. 

Dag 3: Cuzco - Heilige Vallei

Niet ver van Cuzco ligt de Heilige Vallei van de Inca’s. De forten van Pisac en Ollantaytambo, de zoutpannen van Maras en het unieke kerkje van het Andesdorp Chinchero zijn allemaal een bezoek waard. Wilt u de vallei graag op een andere manier leren kennen? Dan verzorgen wij een paardrijtocht, rafttocht over de rivier of een canopytour door de bossen. U bezoekt voor u arriveert bij uw accommodatie een lokale markt om een indruk te krijgen hoe de lokale bevolking hier leeft. 

Dag 4: Heilige Vallei – Machu Picchu

Deze ochtend bewondert u het tropische landschap van het Andesgebergte en de bedrijvigheid van de lokale bevolking langs de rivier vanuit de panoramische ramen van de trein naar Machu Picchu. Machu Picchu is de best bewaarde Incastad van Peru. U komt er enkel per trein vanuit Cuzco, of door één van de Inca Trails te bewandelen. Wij laten u graag in alle rust genieten van de trappen, terrassen, tempels en paleizen. Daarom leidt uw privégids u laat in de middag door de stad. Meer weten over de archeologische ontdekkingen? Ga dan een dag op stap met een archeoloog of antropoloog. Wij regelen het voor u. 

Dag 5: Machu Picchu – Cusco

Ontwaak in de vroege ochtend nabij de ingang van Machu Picchu. Maak na een vroeg ontbijt de wandeling naar de Zonnepoort, het oude laatste checkpoint naar Machu Picchu op de Inca Trail. Na de lunch reist u dwars door de vallei terug naar Cusco, het centrum van het Inca universum en dé culturele hoofdstad van de Andes. Check in bij het hotel, een voormalig klooster, in het hart van het historische centrum en ontdek de vele hoogtepunten van deze koloniale stad. 

Dag 6: Cuzco - Lima - Quito

Vandaag vliegt u via Lima door naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Hier verblijft u twee nachten voordat u doorreist naar de Galapagoseilanden. Ervaar het bedrijvige koloniale centrum en geniet van de machtige vulkanen rondom de hoofdstad.

Dag 7: Quito

Vandaag reist u af naar Mindo om kennis te maken met het bijzondere nevelwoud. Er zijn wandelpaden uitgezet waarbij u beekjes en watervallen passeert. Geniet van de natuur met haar gevarieerde wildpopulatie en opvallend veel vogelsoorten waaronder verschillende kolibries. Vervolgens gaat u als het ware in de lucht fietsen met de Sky fiets. Dit is een unieke manier om het nevelwoud te ontdekken doordat u verschillende canyons en rivieren passeert. Daarna kunt u de uitkijktoren beklimmen en genieten van het uitzicht over het reservaat. In de avond keert u terug in Quito.

Dag 8: Quito - Baltra - Daphne Minor

Na een vroeg ontbijt vliegt u naar de Galapagos eilanden. Bij aankomst op de Galapagos staat de bemanning van uw motorjacht op u te wachten en brengt u aan boord van de boot die de komende acht dagen uw verblijf zal zijn. Een achtdaagse cruise langs de Galápagos geeft een goed beeld van de diversiteit van de eilanden. Nadat u de veiligheidsinstructies heeft gevolgd en welkom bent geheten aan boord van het schip zet u koers naar Daphne Minor. Het is verboden om aan land te gaan op dit vulkanische eiland en daarom vaart u langs het eiland om de Jan van Gent en andere vogelsoorten te aanschouwen. Op dit eiland is jarenlang onderzoek gedaan aan de hand van de evolutietheorie van Charles Darwin.

Dag 9: Santa Fe – South Plaza Island

Santa Fe behoort tot een van de mooiste en meest beschutte baaien van de Galapagoseilanden. De turquoise lagune wordt beschermd door een schiereiland van kleine eilandjes die een ideale ankerplaats vormen. Geologisch gezien is het een van de oudste eilanden van de archipel. Een landing op een wit zandstrand brengt u in contact met een van de vele zeeleeuwenkolonies. Wandel naar de kliffen en bewonder het weidse uitzicht over de oceaan. Ga snorkelen in het kalme water van de baai waar zeeleeuwen spelen, zeeschildpadden zwemmen en tropische vissen zich schuilhouden tussen de eilandjes die het natuurlijke rif vormen. South Plaza Island ligt slechts een paar honderd meter voor de oostkust van Santa Cruz en is een van de kleinste eilanden van de archipel. Het eiland werd gevormd door lava en staat bekend om zijn weelderige en gevarieerde flora. Een van de bekendste bewoners is de gele landleguaan.

Dag 10: Genovesa Island – Tower Island

Genovesa eiland is een behoorlijk eindje varen, daarom wordt dit eiland zelden bezocht tijdens een cruise. U heeft het geluk om dit prachtige vogeleiland te verkennen. Het is namelijk de beste plaats om een kolonie roodvoet jan-van-genten te zien. U kunt ook grote fregatvogels, zwaluwstaartmeeuwen, duizenden stormvogeltjes en gemaskerde jan-van-genten spotten. In de ochtend bezoekt u Prince Phillip's Steps en maakt u een droge landing op de oostelijke punt van Darwin Bay. 's Middags maakt u een natte landing op het koraalstrand Darwin Beach. Hier kunt u een korte wandeling maken langs verschillende kolonies van zeevogels.

Dag 11: Punta Espinoza – Urbina Bay

U zet koers naar Punta Espinoza. U maakt een droge landing en ziet de grootste kolonie zeeleguanen die vreedzaam de ruimte delen met de sally-light foot krabben. Verder zijn er aalscholvers, de galapagos pinguïns, galapagos valken en zeeleeuwen te bewonderen. U gaat ook snorkelen bij Punta Espinoza om dieren onder water te bewonderen die u aan land niet zo gemakkelijk ziet, waaronder de zeeleguaan. Aan de voet van de Alcedo en Darwin vulkaan ligt de prachtige baai Urbina Bay. U maakt een natte landing (tot uw enkels in het water). U maakt een middellange wandeling op zoek naar de bekende reuzenschildpadden en landleguanen die oranje-geel van kleur zijn en grote pinnen achter over hun rug hebben lopen. Er zijn hier prachtige mogelijkheden om te zwemmen of te snorkelen en u heeft grote kans op het zien van zeeleguanen, zeeschildpadden, vleugelroggen en hamerhoofd haaien.

Dag 12: Isabela Island

Isabela is het grootste eiland van de archipel en u maakt in de ochtend een natte landing bij Tagus Cove. Wandel naar het uitkijkpunt waar u een prachtig uitzicht heeft over Darwin Lake en Tagus Cove. In de middag komt u aan bij Punta Vicente Roca. Aan de noordkant van Isabela ligt de vulkaan Ecuador. Aan de voet van de vulkaan liggen de kliffen waar u in een panga bootje langs vaart. U kunt Jan-van-Genten, meeuwen en zeeleeuwen spotten. Er zijn mogelijkheden om te snorkelen, maar het water is er koud!

Dag 13: Santiago

U maakt vandaag dezelfde landing die Darwin deed in 1835 bij Buccaneer Cove. Deze plek is dan ook van groot historisch belang. Vervolgens gaat u aan land bij Espumilla Beach. Dit is een populaire plek voor zeeleguanen en de Sally lightfoot krabben, die reigers aantrekken die de krabben als voedsel eten. Met veel zeeleven is dit een ideale plek om te snorkelen. U sluit de dag af bij James Bay waar het zandstrand langzaam overgaat in een rotsachtige bodem. Dit is tevens een plek waar veel zeeschildpadden zich verstoppen. Met geluk ziet u grote scholen roggen en adelaarsroggen aan u voorbijzwemmen.

Dag 14: Santa Cruz

's Ochtends bezoekt u het Charles Darwin Research Station op Santa Cruz. Dit onderzoekscentrum ligt net als Puerto Ayora in de Academy Bay. Het centrum wordt gerund door onderzoekers uit verschillende landen, met als doel de flora en fauna beter te beschermen en te behouden. Het belangrijkste project is het grootbrengen van de Galapagos reuzenschildpadden die met uitsterven worden bedreigd. Verder geeft het instituut uitleg over de verschillende diersoorten die er op de verschillende eilanden leven en natuurlijk de evolutietheorie van Darwin. Een hoogtepunt van uw Galapagoscruise is het binnenland van Santa Cruz. Dit bestaat uit laaggebergte met nevelwouden. Wandel door het weelderig groene gebied, waarbij u verschillende endemische vogelsoorten kunt spotten.

Dag 15 - 16: San Cristobal - Guayaquil - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis in Peru en de Galapagoseilanden. U vliegt via Guayaquil terug naar Nederland. Indien u graag kennis wilt maken met het kleurrijke vasteland van Ecuador doen wij u graag suggesties voor een verlenging van uw reis. Wat dacht u van een verblijf midden in de Amazone, of een bezoek aan Cuenca en de kleurrijke markten in het Andesgebergte? Wij adviseren u graag.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.   

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u hier graag over.   

Wist u dat

De Inca Trail de meest populaire manier is om de Machu Picchu te bereiken en deze tocht drie dagen duurt? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl