Het onontdekte noorden van Peru

Hoogtepunten van deze reis

  • Indrukwekkende Cordillera Blanca
  • Magische ruïnestad Kuelap
  • Wandeling naar de Gocta waterval
  • Koloniaal en pittoresk Trujillo
  • Cultuur van de Chachapoya indianen
  • Afsluiten in de Amazone

Ga tijdens deze 22-daagse rondreis op ontdekking in het nog nauwelijks bezochte noorden van Peru. Noord-Peru biedt een ongekende rijkdom aan natuur, cultuur en historische schatten van de pre-Inca cultuur. Ontdek indrukwekkende ruïnes, graftombes en reliëftekeningen en verwonder u over de Cordillera Blanca, een van de minst bekende maar mooiste delen van de Andes, en de eindeloze Amazone jungle bij Iquitos.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Lima

Vandaag begint uw reis naar het noorden van Peru! Vanaf Amsterdam Schiphol vliegt u naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids die u naar uw hotel brengt. U verblijft in de wijk Barranco waar veel restaurants en winkels zijn. Heb een eerste kennismaking met Lima en maak een wandeling over de boulevard vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Grote Oceaan. Ontdek waarom Lima ook wel de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika wordt genoemd.

Dag 2: Lima

In de ochtend doet u onder leiding van een gids een stadtour en brengt u een bezoek aan het Rafael Larco Museum, een van de interessantste musea van het land. In dit gebouw laat men op een indrukwekkende manier de mooiste kunstcollecties zien van goud en zilver uit de pre-Spaanse tijd. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3: Lima - Caral

Vandaag start uw reis naar het noorden van Peru vanuit de hoofdstad Lima. In ruim 3 uur rijd u naar de ruïnes van Caral, een van de oudste steden van Zuid-Amerika waar een ongeëvenaarde beschaving heerste in deze geïsoleerde vallei waar de religie een belangrijk onderdeel van was. In de middag leert u hier meer over. U overnacht in een leuke accommodatie in de buurt. 

Dag 4: Caral - Cordillera Blanca

U reist door naar Huaraz aan de voet van de Cordillera Blanca op een hoogte van zo'n 3000 meter. Het is een sfeervol stadje waar u drie nachten zult verblijven en rustig kunt wennen aan de hoogte. In de verte ziet u de witte Andestoppen al liggen naar waar dit massief vernoemd is.

Dag 5: Cordillera Blanca

Vandaag gaat u met uw chauffeur op pad naar Chavin, een van de meest fascinerende pre-Inca sites. Deze ceremoniële plaats staat bekend om zijn steenwerk, dat te zien is op muren en kolommen, maar ook in de sculpturen van dieren en andere goden. Onderweg geniet u van het prachtige uitzicht op de Cordillera Blanca.

Dag 6: Cordillera Blanca

De Cordillera Blanca staat bekend om haar witte Andestoppen met turquoise bergmeren waar je prachtige wandelingen kunt maken. Vandaag rijdt u dan ook naar grote hoogte en zult u hier oog in oog staan met dit natuurspektakel. De hike naar Laguna 69 is pittig, maar voor de meeste mensen op eigen tempo goed te doen. U wandelt door een prachtig berglandschap waarin u op het einde wordt beloond met een schitterend uitzicht op het bergmeer. 

Dag 7: Cordillera Blanca - Trujillo

Vandaag reist u verder naar Trujillo dat ten zuiden van Chiclayo ligt. Deze derde stad van Peru beschikt over een mooi bewaard gebleven koloniaal centrum. Het is een lange, maar prachtige rit, waarin u onderweg het Sechin archeologisch museum en tempel bezoekt. Het is een enorme monoliet, dat zo'n 3000 jaar geleden de inspiratiebron was van deze mooie sculpturen. U verblijft de komende twee nachten in het koloniale centrum van Trujillo.

Dag 8: Trujillo

Trujillo is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de citadel van Chan Chan, de oude hoofdstad van het Chimurijk. Nadat u door uw privégids bent opgehaald gaat u tijdens deze dagtour de bijzondere omgeving van Trujillo verkennen. U brengt een bezoek aan diverse archeologische plaatsen zoals Huacas del Sol y de la Luna. Dit zijn twee archeologische plaatsen dicht bij elkaar, bestaand uit ‘el Sol’ en ‘la Luna’ ofwel de Tempel van de Zon en van de Maan. Er wordt een bezoek gebracht aan de Moche vallei ten zuiden van Trujillo. Na de lunch staat er een hoogtepunt op het programma: de ruïnes van Chan Chan. Deze indrukwekkende ruïne is een van de grootste in Zuid-Amerika. Op haar hoogtepunt had deze stad 60.000 inwoners. De gids vertelt u meer over de geschiedenis van dit bijzondere complex en u zult zien waarom dit archeologische monument een Unesco Werelderfgoed is. Na afloop wordt u teruggebracht naar Trujillo voor uw tweede overnachting.

Dag 9: Trujillo - Chiclayo

U reist door naar Chiclayo. Al sinds de 16e eeuw leven er mensen in Chiclayo. De plek waar Chiclayo werd gesticht is gekozen vanwege een goede handelsroute met de kustregio, de hooglanden en het achterland van de jungle. Chiclayo is in al die jaren uitgegroeid tot het commerciële hart van een wijde omgeving. Maak kennis met de vele restaurants en stap een of meer cafés in de buurt van het hotel binnen. Wist u dat de grote markt in de stad bekend staat vanwege de Heksenmarkt waar talloze kruiden en geneesmiddelen verkocht worden? Op weg naar Chiclayo stopt u voor een bezoek aan San José de Moro. Dit is een archeologische vindplaats welke als ceremoniële begraafplaats diende. Een stukje verder ligt El Brujo, ook een begraafplaats uit de Mochecultuur, waar de ‘Lady of Cao’ begraven ligt. Zij was de eerste vrouwelijke heerser in oud-Peru en deze mummie is in 2006 gevonden. Waarschijnlijk regeerde ze zo’n 1700 jaar geleden over de Chicama vallei.

Dag 10: Chiclayo - Cajamarca

Vandaag maakt u een lange maar spectaculaire rit naar de groene valleien in de buurt van Cajamarca. Deze stad is een van de best bewaarde koloniale plaatsen in Peru. De reis zal ongeveer 6,5 uur duren. Onderweg zullen er verschillende stops plaatsvinden voordat u op een hoogte van circa 2.700 meter bij uw eindbestemming in de Andes arriveert. Cajamarca is een goede uitvalsbasis om de Amazone regio te bezoeken. Laat u de komende dagen verrassen; proef de kaas- en melkproducten waar deze stad in de Peruaanse Andes om bekend staat.

Dag 11: Cajamarca

In de ochtend maakt u met een Engelssprekend gids een halve dag lang een tour door Cajamarca waarbij men u meer vertelt over het uiterlijk van deze stad en haar geschiedenis. U wandelt door de eeuwenoude Incastad. In het oude centrum bevinden zich prachtige kerken en er wordt een bezoek gebracht aan de Santa Apolonia heuvel. U bereikt dit uitkijkpunt na een klim van 300 treden, waarna u wordt beloond met een schitterend uitzicht over de hele stad. In de middag gaat u naar de verbazingwekkende Cumbemayo op de Cumbe heuvel welke 20 kilometer ten zuidwesten van Cajamarca ligt. Dit archeologische complex wordt omringd door een indrukwekkende groep stenen en bijzondere geologische vervormingen die door de wind en regen zijn gemaakt. Ook ziet u een uitgebreid systeem van waterkanalen. Deze aquaducten worden beschouwd als meest opvallende waterwerken van de precolumbiaanse culturen.

Dag 12: Cajamarca - Leymebamba

Vandaag is het begin van uw bijzondere 6-daagse reis naar een ander gebied in het noorden van Peru. U vertrekt naar Chachapoyas, een ongerept stuk van Noord-Peru! U reist naar de Amazone regio over een van de meest spectaculaire wegen in Peru. Onderweg passeert u glooiende heuvels en steekt de Marañon rivier over via een hangbrug. Vanaf hier gaat de weg stijgen en rijdt u door verschillende ecologische systemen de bergen in. Geniet van het uitzicht en vergeet vooral niet de mooiste foto’s te maken. De eindbestemming voor vandaag is Leymebamba dat op 2.158 meter boven zeeniveau in de nevelwouden van Chachapoyas ligt. U zult vernemen waarom inwoners van Chachapoyas ‘Krijgers van de wolken’ worden genoemd; ze leven in een gebied dat voortdurend in wolken gehuld is. 

Dag 13: Leymebamba - Kuélap - Cocachimba

U reist verder naar het noorden en gaat naar de indrukwekkende ruïnes van Kuélap, een ommuurde stad die dateert uit de tijd voor de Inca’s. U zult merken waarom Kuélap vaak de tweede Machu Picchu wordt genoemd. Net als Machu Picchu ligt Kuélap op een berg en is de tweede adembenemende ruïne van Peru. De uitzichten vanaf Kuélap over de wijde omgeving zijn fenomenaal. Met een kabelbaan bereikt u de top van de ruïne. Geniet tijdens deze rit van een spectaculair uitzicht. Na dit bezoek wordt u naar uw accommodatie in de Cocachimba vallei gebracht, temidden van de ongerepte jungle. De komende twee nachten overnacht u in de buurt van de watervallen van Gocta.

Dag 14: Cocachimba

Deze dag neemt uw privégids u mee naar de magische watervallen van Gocta. Deze plek staat als één van de hogere watervallen ter wereld bekend. U bepaalt of dat deze waterval met recht ‘een verbogen schat’ van Noord-Peru mag worden genoemd. Via een mooi voetpad voert uw wandeling naar de 771 meter hoge Gocta watervallen. Toen de Duitse onderzoeker Stefan Ziemendorff deze watervallen ‘ontdekte’ vermoedde hij dat deze de derde hoogste waterval ter wereld was. Om de watervallen te bereiken loopt u circa vijf kilometer door een dichtbebost woud en over ongelijk terrein. Na deze twee uur durende wandeling bereikt u de watervallen en kunt u genieten van het natuurfenomeen. Met wat geluk ziet u de rode rotshaan en zeker andere bijzondere vogel- en diersoorten. Daarna reist u verder de bergen van Chachapoyas in naar de archeologische plek Karajia. Hier zijn de zeven Chachapoya-mummies van Sacrcopaghi te bezichtigen. Het bijzondere aan deze sarcofagen is dat ze liefst tweeënhalve meter hoog zijn en al 750 jaar uitkijken op de zonsopgang. Door hun moeilijke bereikbaarheid zijn deze graven goed bewaard gebleven

Dag 15: Cocachimba - Tarapoto - Pumarinri

In alle vroegte begint uw reis naar Pumarinri, een lodge op circa 30 kilometer van de stad Tarapoto. Tarapoto, wordt de ‘stad van de palmbomen’ genoemd. Deze stad ligt in de uitlopers van de het Amazonegebied en er zijn opvallende verschillen in temperatuur en begroeiing met het gebied van waaruit u komt. De komende twee nachten verblijft u in een mooie eco-lodge aan de oevers van de Huallaga rivier in het midden van een jungle. Hier kunt u volop genieten van de natuur om u heen!

Dag 16: Pumarinri

Vandaag kunt u kiezen of u zich gaat ontspannen aan het zwembad of dat u de voorkeur geeft aan ‘inspannende’ activiteiten. U kunt prachtige wandelingen maken in het regenwoud en een frisse duik nemen in de verschillende beken. De Pumarinri Amazon Lodge organiseert verschillende tours waar u zich ter plaatse voor kunt aanmelden. En vergeet vooral niet om de Peruaanse gerechten te proeven.

Dag 17: Pumarinri - Iquitos

Vandaag reist u door naar de echte Amazone. U vliegt in de morgen vanuit Tarapoto naar Iquitos, vanwaar het nog zo'n 40 kilometer is naar uw junglelodge. In de middag kunt u al uw eerste wandeling maken door het regenwoud van de Amazone, een bijzondere ervaring. Na het diner staat er een korte wandeling naar een meertje op het programma, daar waar u caymans, kikkers en diverse insecten kunt spotten. Geniet van het geluid van de jungle in de avond!

Dag 18 - 20: Amazone

Deze dagen onderneemt u diverse excursies in het regenwoud van de Amazone. Uw gids vertelt u meer over dit gebied met de hoogste biodiversiteit. Daarbij bezoekt u verschillende gebieden per boot. Op Monkey Island heeft u de kans om vijf verschillende soorten apen te spotten. Ook gaat u op zoek naar luiaards en rivier dolfijnen. Vanaf de canopy walk heeft u mooi zicht op de boomtoppen waar de meeste vogels zich bevinden. Ook gaat u op bezoek bij de Yagua indianen die hier wonen. Relaxen kunt u bij het zwembad van uw jungle lodge, waar u alle indrukken van deze geweldig reis alvast verwerkt.

Dag 21 - 22: Iquitos - Lima - Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Iquitos gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima. Bij aankomst op de luchthaven daar, stapt u over op de terugvlucht naar Nederland waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de retourvlucht Amsterdam-Lima met de KLM, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Peru is het land van de mummies. U vindt er hier zelfs meer dan in Egypte.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl