Adembenemend Guatemala & Belize

Hoogtepunten van deze reis

  • Koloniaal & kleurrijk Antigua
  • Het betoverende Lake Atitlán
  • Mystieke Maya ruïnes Tikal
  • Onvergetelijke ATM Caves
  • Paradijselijke witte zandstranden
  • Onderwaterwereld van het Belize

Ervaar het kleurrijke Guatemala met haar koloniale steden, het kratermeer Lake Atitlán en de Maya ruïnes Tikal. U vervolgt de reis naar Belize, waar u een bezoek brengt aan Actun Tunichil Muknal, ofwel de ATM Caves. Na dit indrukwekkende bezoek wordt u naar Placencia gebracht voor een heerlijke afsluiter op het parelwitte zandstrand van Belize.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Guatemala stad - Antigua

Vanuit Amsterdam vliegt u vandaag naar Guatemala stad voor het begin van een onvergetelijke reis! Bij aankomst wordt u per transfer naar uw accommodatie in Antigua gebracht. Dit is de voormalige hoofdstad van Guatemala welke op ongeveer een uur rijden van het vliegveld ligt. Kom heerlijk bij van uw vlucht en geniet van uw eerste avond in Guatemala.

Dag 2: Antigua

Naast de voormalige hoofdstad is Antigua een van de meest populaire plaatsen in Guatemala. Dit is niet gek; de pittoreske straten stralen een bijzondere sfeer uit dankzij de gekleurde façades. Boven de stad rijzen drie prachtige vulkanen uit, die Antigua een nog mooier beeld geven. In de ochtend maakt u een stadswandeling onder begeleiding van een gids. U wordt meegenomen naar de kathedraal en de prachtige kloosters, daarnaast vertelt uw gids alles over Antigua en haar geschiedenis. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3: Antigua

In de directe omgeving van Antigua zijn talloze koffieplantages te vinden, een van de producten waar Guatemala om bekend staat. U gaat op bezoek bij een koffieplantage, waar een gids u meer verteld over het verbouwen van koffie. Van het groeien van de koffieboon tot het kopje koffie; na vandaag heeft u het hele proces met eigen ogen gezien. Uiteraard mag u ook de koffie proeven; verser dan dit krijgt u het niet vaak! Na de tour staat er een heerlijke lunch voor u klaar op de plantage, in de middag heeft u vrije tijd in Antigua.

Dag 4: Antigua - Lake Atitlán

Het is tijd om Antigua te verlaten en op weg te gaan naar een volgende bestemming; Lake Atitlán. Eerst brengt u in de ochtend een bezoek aan de kleurrijke markt van Chichicastenango. Deze markt is alleen op donderdag en zondag, waarbij verkopers uit de verre omgeving komen om hun waren te verkopen. Ga op zoek naar een souvenir uit Guatemala, vaak zijn er leuke handgemaakte souvenirs te vinden. Na de lunch vervolgt de weg naar Lake Atitlán, waar u later in de middag aankomt.

Dag 5: Lake Atitlán

Het meer van Atitlán zorgt met zijn helderblauwe water en vulkanische achtergrond voor een prachtig uitzicht. Het meer wordt omgeven door authentieke dorpen; vissers die vanuit oude bootjes op het meer werken terwijl de vrouwen aan de waterkant hun kleding wassen. Vandaag bezoekt u te voet een van de dorpjes; San Juan. Leer meer over de lokale tradities en gewoontes, zo heeft elk dorp zijn eigen klederdracht.

Dag 6: Lake Atitlán

Het beste kunt u Lake Atitlán bewonderen vanaf het water. Per motorboot bezoekt u Santa Cruz La Laguna, vanwaar u nog een mooie kajaktocht maakt. U ziet lokale vissers op hun kleine kano's hun ambacht beoefenen. Daarna bezoekt u ook nog Santiago, dat tevens bekend staat om haar bijzondere tradities. Zo bezoekt u de markt, het pleintje en de kerk voordat u terugkeert naar uw accommodatie voor een drankje bij zonsondergang.

Dag 7: Lake Atitlán – Flores

Vandaag reist u verder naar het noorden van Guatemala. U wordt opgehaald en naar het vliegveld in Guatemala stad gebracht, om vervolgens door te vliegen naar San Pedro. Vanuit hier is het nog een korte rit naar uw hotel nabij Flores. Geniet in de avond van een heerlijk diner gemaakt van lokale streekproducten, terwijl u over een prachtige lagune uitkijkt. Bereidt u vast voor op een bijzondere dag, waarbij u mystiek Tikal gaat bezoeken.

Dag 8: Flores

Verstopt in het regenwoud liggen de tempels van Tikal, een mysterieuze plaats en volgens sommigen een van de mooiste Maya ruïnes ter wereld. Hier helpt de omgeving zeker aan mee – Tikal wordt omgeven door een dichte jungle. De tempels zelf zijn vrijgemaakt van bomen en klimplanten, maar om te bewegen van de ene naar de andere tempel, is er enkel een weg door de jungle, wat de beleving zeer magisch maakt. Met een beetje geluk spot u nog apen, knaagdieren of vossen. U bezoekt Tikal vanuit Flores en brengt hier de hele dag door. Laat u verassen door deze magische plek!

Dag 9: Flores - Cayo District

De laatste dag in Guatemala is aangebroken. In de ochtend kunt u nog genieten van de prachtige omgeving van Flores. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald voor een bijzondere sunset tour bij de ruïnes van Yaxhá. Deze Maya ruïnes zijn gebouwd op een heuvel tussen twee meren, Lago Yaxhá en Lago Sacnab. Dit levert een prachtige zonsondergang op, onder het genot van wijn en spijs. Na dit spektakel wordt u naar uw accommodatie in Belize gebracht, waar u later in de avond aankomt.

Dag 10: Cayo District

Vandaag staat er wederom een bijzondere activiteit op het programma; een bezoek aan de ATM Caves, ook wel Actun Tunichil Muknal genoemd. U wordt door de gids begeleid door deze bijzondere grotten, die u diep meeneemt in de onderwereld die bij de Maya’s bekend stond als ‘Xibalba’. Het is een bijzondere ervaring: om in de grotten te komen dient u eerst een stuk te zwemmen, om vervolgens uw gids te volgen op een avontuurlijke route. Uiteindelijk komt u in een grote ruimte, waar naast honderden stukken aardewerk ook menselijke resten liggen; offers vanuit het Maya tijdperk. Het is een ervaring die een diepe indruk zal achterlaten.

Dag 11: Cayo District – Placenia

U wordt per privétransfer in circa 4 uur naar het dorpje Placencia gebracht. Hier checkt u in bij uw luxe accommodatie voor de komende dagen, hier kunt u de rest van de dag op het paradijselijke witte zandstrand doorbrengen.

Dag 12 - 14: Placenia

De komende dagen heeft u vrij te besteden. U kunt heerlijk genieten van het strand en er zijn diverse watersportmogelijkheden. Interessante plekken om te bezoeken zijn het Savannah Forest Reserve en de archeologische site Nim Li Punit. U kunt ook per boot de Monkey River afvaren of op zoek gaan naar de jaguar in het Cockscomb Jaguar Reserve. Een dorpje verkennen behoort daarnaast tot de mogelijkheden.
 
Wilt u er een volle dag op uit? Dan is een tour naar Dangriga een optie. Deze stad is het culturele centrum van de Garifuna; een gemengd volk van inheemse inwoners van de Caribbean en Afrikaanse afstammelingen. Vanuit Dangriga kunt u per boot afreizen naar Glover's Reef. Dit prachtige atol biedt u een van de meest spectaculaire duiken ter wereld. Een andere optie is het bezoeken van Gales Point, een Creools stadje dat is gesticht door ontsnapte slaven uit Belize City. Tegenwoordig kunt u hier op zoek gaan allerlei wildlife.

Dag 15 - 16: Placenia - Belize City - Amsterdam

Helaas is het einde van de reis in zicht. Vanuit Placencia vliegt u terug naar Belize City, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan, met een koffer vol herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw intercontinentale vluchten, binnenlandse vluchten, vervoer ter plaatse, overnachtingen, diverse maaltijden en excursies inbegrepen.

Wist u dat

Het meer van Atitlán ligt op 1500 meter hoogte en wordt omringd door twaalf vulkanen.

Guatamala - Belize - Midden-Amerika
Guatamala - Belize - Midden-Amerika

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl