Compleet Cuba

Hoogtepunten van deze reis

  • Verken zowel het oude als het hedendaagse Havana
  • Bezoek de schitterende groene Viñales vallei
  • Struin door de charmante straatjes van Trinidad
  • Ontdek de restanten van de revolutie bij de Moncada Kazerne
  • Reis langs de minder bezochte Oostkust
  • Proef de Caribische sfeer

Ontdek Cuba met een huurauto van West naar Oost en bezoek naast de hoogtepunten van Havana en Trinidad ook de minder bezochte plaatsen als Santiago de Cuba en Baracoa.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Havana

Vanuit Amsterdam vliegt u met KLM naar Havana José Martí International Airport. Bij aankomst wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van onze lokale partner, die u via een versnelde procedure door de douane faciliteiten helpt. Terwijl u rustig in de lounge wacht verzorgen zij het verzamelen van uw bagage. Uw privétransfer brengt u vervolgens naar uw hotel in het oude historische centrum van Havana.

Dag 2: Havana

Vandaag maakt u een wandeling van circa twee uur door het oude en historische gedeelte van Havana met een Engelssprekende gids. Het historische centrum van Havana staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In deze wijk vindt u kleurrijke koloniale gebouwen, mooie pleinen en komt u oog in oog te staan met een mix van barokke en neoklassieke monumenten. Rondom de vier plazas staan schitterende gebouwen, zoals de Iglesia Cathedral de La Habana, en huizen met hun kenmerkende balkons, hekwerken en binnenplaatsen.

Nadat u de oude wijk van Havana verkend heeft is het tijd voor de nieuwere wijken van Havana. Leun achterover in een klassieke jaren '50 auto en rijdt door het hedendaagse Havana. Kom tot de ontdekking dat er zowel veel als niets is veranderd. U rijdt door de residentiële wijken Miramar en El Vedado, de groene long van Havana vanwege de vele parken. Bewonder in de wijk Miramar de oude herenhuizen waar de aristocratie van Havana leefde vóór de Cubaanse revolutie en waar vandaag de dag veel ambassades kun kantoren hebben gevestigd. U geniet tevens van een Mojito in Hotel Nacional de Cuba.

Dag 3: Havana (Viñales)

U gaat de Viñales vallei verkennen samen met uw gids. De vallei herbergt ongekende landschappen; zo vindt u er grotten maar ook mogotes. Vanuit La Casa de Benito wandelt u naar het uitkijkpunt van Los Jazmines voor een adembenemend uitzicht. Vanuit hier reist u door de vallei naar het terrein van Wilfredo; La Finca Agro-ecologica El Paraiso, een duurzaam ecologisch project in de groene vallei. Bewonder het schitterende uitzicht terwijl u geniet van een heerlijke cocktail.

Dag 4: Havana

Samen met uw gids bezoekt u in de ochtend een lokale markt en haalt u de ingrediënten voor uw menu van vandaag. In het restaurant ontmoet u vervolgens de chef, welke u het menu van de dag laat zien. Gezamenlijk gaat u aan de slag met de bereiding om vervolgens samen te kunnen smullen uw eigen kookkunsten. Later deze middag haalt u uw huurauto alvast op waarmee u de volgende dag uw reis begint door Cuba.

Dag 5: Havana - Cienfuegos

Uw eerste rit gaat naar Cienfuegos. Wij raden u aan om een kleine omweg te maken en de kustroute via Playa Larga en Playa Giron, gelegen aan de Varkensbaai, te nemen. Hier vond in 1961 de mislukte invasie plaats, uitgevoerd door Cubaanse bannelingen en met steun van de CIA. In Playa Giron vindt u hierover een klein interessant museum over.

Dag 6: Cienfuegos

Deze dag heeft u ter vrije besteding en heeft u tevens uw huurauto ter beschikking in Cienfuegos; ook wel de ‘Parel van het Zuiden’ genoemd. Cienfuegos heeft prachtige historische huizen, elegante villa’s en paleizen, een malecón (wandelboulevard) langs de baai en één van de aantrekkelijkste winkelstraten van Cuba. Bezoek onder andere Parque José Martí, Teatro Tomás Terry, Palácio de Gobierno en Palácio del Valle.

Dag 7: Cienfuegos – Trinidad

Vandaag rijdt u met uw huurauto via de kustroute naar Trinidad. Zoekt u vandaag wat meer avontuur, rijdt dan via het nationale park van Topes de Collantes en geniet van de mooiste uitzichten of wandel naar een van de watervallen in dit park. Eenmaal aangekomen in Trinidad kunt u struinen door de pittoreske straatjes en genieten van de stad die een plekje heeft weten te bemachtigen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Dag 8: Trinidad

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Laat uw auto even staan en wandel door de charmante straatjes van Trinidad. Indien u uw dag liever aan het strand doorbrengt raden wij u aan om naar Playa Ancon te rijden. Houdt u liever van natuur en heeft het nationale park en route overgeslagen dan is het zeker de moeite waard om nog eens naar het park te rijden.

Dag 9: Trinidad - Camaguey

Vandaag rijdt u door het Cubaanse binnenland naar Camaguey. Vergeet niet om onderweg en bezoek te brengen aan het charmante centrum van Sancti Spiritus. Bewonder gedurende de rit van circa vier uur het landschap en het Cubaanse leven. In de middag arriveert u in een van de oudste plaatsen van Cuba en proeft u de typische Caribische sfeer in het historische centrum.

Dag 10: Camaguey – Santiago de Cuba

Vandaag heeft u een wat langere rit op de planning en rijdt u vanuit Camaguey naar Santiago de Cuba. Deze stad ligt aan de Zuidkust van Cuba en beschikt over een rijke cultuur. Tropische temperaturen zijn hier geen uitzondering en door de straatmuzikanten is het een feestje om te verblijven in Santiago de Cuba.

Dag 11: Santiago de Cuba

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Verken het centrum van Santiago de Cuba. Juist in deze plaats vindt u veel plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de revolutie. Een bezoek aan de Moncada Kazerne mag dan ook zeker niet ontbreken; u treft de kogelinslagen hier nog aan. Op het centrale plein in Santiago ziet u het balkon waar destijd Fidel Castro de overwinning uitsprak.

Dag 12: Santiago de Cuba – Baracoa

U reist vandaag verder naar de wat onbekendere Oostkust. Met uw huurauto verlaat u Santiago de Cuba en rijdt u naar Baracao. Het laatste stuk van de route brengt u via de schitterende bergroute ‘La Farola’ naar Baracoa.

Dag 13: Baracoa

Dag ter vrije besteding in en rondom Baracoa. Bij mooi weer zijn er romantische stranden waar het mogelijk is heerlijke vis of zelfs kreeft te eten die door de lokale bevolking wordt verkocht. Of beklim el Yunque, de mysterieuze tafelberg die vanuit het hotel El Castillo te zien is.

Dag 14: Baracoa – Holguin

U rijdt vandaag naar Holguin, waar u de reis aan het strand afsluit. U kunt dezelfde weg via Santiago de Cuba terugrijden. De kortste route is bovenlangs via Moa. Echter, deze route is vaak in zeer slechte staat, dus omrijden is aan te raden. Later deze middag arriveert u in Holguin en levert u uw huurauto in.

Dag 15: Holguin

Deze dag heeft u ter vrije besteding aan het fijne zandstrand van Holguin. Geniet van uw laatste dag in Cuba en kom tot rust na een intensieve reis over het eiland.

Dag 16: Holguin - Havana

U wordt naar de luchthaven gebracht van Holguin vanwaar u naar Havana vliegt. In Havana wordt u opgehaald en naar uw accommodatie in het historische centrum van Havana gebracht. Geniet van uw laatste avond in Cuba en beleef de Caribische sfeer in deze levendige stad.

Dag 17 - 18: Havana - Amsterdam

U wordt middels een privétransfer naar de luchthaven van Havana gebracht. Wederom gaat u via een versnelde procedure door de douane faciliteiten. U vliegt vanuit Havana met KLM terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, huurauto, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Cubanen noemen hun eiland ook wel ‘El Cocodrilo’ – van bovenaf gezien lijkt Cuba op een krokodil.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl