Selfdrive avontuur op de Carretera Austral

Hoogtepunten van deze reis

  • Schitterend uitzicht op het Llanquihue meer vanaf de Osorno vulkaan
  • De natuurparken met dank aan Douglas Thompkins; Parque Pumalin en Estancia Chacabuco
  • Bezoek het bijzondere Tortel; een autoloos dorp gebouwd op palen
  • De betoverende Marmergrotten
  • Samenvloeiing Río Baker en Río Neff
  • Rijden over de Carretera Austral; de route 66 van Chili

Tijdens deze 22daagse autoreis ontdekt u het nog niet toeristische, ongerepte Patagonië en reist u langs de mooiste delen van de Carretera Austral; de route 66 van Chili.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Santiago

Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam via Buenos Aires naar Santiago, waar u de volgende ochtend aankomt.

Dag 2: Santiago

U begint uw verkenning van de bruisende stad Santiago de Chile op de Santa Lucia-heuvel, de waar nu een prachtig park is en u een mooi uitzicht op de stad en het achtergelegen Andesgebergte heeft. Een stukje verder breng tu een bezoek aan het Palacio La Moneda, het presidentiële paleis. Aan de overkant van de straten in het centrum vindt andere oude gebouwen, waaronder het Huis van Justitie en Nationaal Parlement. U vervolgt uw wandeling naar het centrale plein en hart van de stad; Plaza de Armas. U bezoekt de kathedraal en ziet de oude gebouwen van het koloniale bestuur, die vandaag de hoofdpost en de gemeenteraad huisvesten. In de vroege namiddag keert u terug naar uw hotel.

Dag 3: Santiago – Puerto Varas

Vanuit uw accommodatie brengt een privétransfer u naar de luchthaven. Vanuit Santiago vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Puerto Montt. In Puerto Montt haalt u uw huurauto op en rijdt u in ca 30 minuten naar Puerto Varas.

Dag 4 - 5: Puerto Varas

Deze dagen heeft u ter vrije besteding. Rijdt met uw auto naar het Vicente Perez Rosalez park voor een mooie wandeling. Trek erop uit naar Chiloe, het grootste eiland van Chili of blijf in Puerto Varas en geniet van de knusse sfeer.

Dag 6: Puerto Varas – Futuleufu

Het is vandaag tijd voor een bijzonder mooie route door de fjorden! Vanuit Puerto Varas vertrekt u naar Caleta La Arena, hier neemt u de ferry naar Caleta Puelche. Vanuit Caleta Puelche rijdt u door naar Hornopiren. In Hornopiren neemt u de volgende ferry overtocht van zo’n 3,5 uur naar Leptepu. Vanuit Leptepu rijdt u met de auto zo’n 15km naar Fiordo Largo. Vanuit Fiordo Largo neemt u de laatste ferry van ca een half uur naar Caleta Gonzalo. Vanuit hier rijdt u door naar Futaleufu.

Dag 7: Caleta Gonzalo

Vandaag bent u vrij. Uw accommodatie ligt circa 3 uur rijden van Pumalin Park, met veel goed gemarkeerde wandelroutes en heerlijke uitzichten. In de jaren ’90 heeft Douglas Tompkins, oprichter van buitensportmerk The North Face en kledingmerk Esprit, zo’n 20.000 hectare land opgekocht in deze regio met als doel natuurbehoud en het voorkomen van exploitatie. Pumalin is onderdeel van het Conservation Land Trust. Het creëren van bewustzijn was ook onderdeel van Tompkins’ strategie en hij heeft de beschermde natuurgebieden dan ook ontwikkeld voor ecotoerisme en toegankelijk gemaakt voor bezoekers. Zijn vrouw heeft na het overlijden van haar man in 2018 het park geschonken aan de Chileense regering. Inmiddels staat het bekend als “Fundación Pumalin”, en geniet het de status “Nature Sanctuary” en krijgt het hiermee de nodige officiële bescherming van de staat.

Dag 8: Futaleufu – Puyuhuapi

Vanuit Futaleufu reist u zuidelijker naar Puyuhuapi. Tijdens uw tocht wordt u vergezeld door de groene bergen en rijdt u via smalle bochtige wegen en prachtige uitkijkpunten naar Puyuhuapi.

Dag 9: Puyuhuapi

Deze dag heeft u ter vrije besteding en raad ik u aan om een bezoek te brengen aan het Queulat National Park, thuisbasis van de Ventisquero hanggletsjer.

Dag 10: Puyuhuapi – Coyhaique

U rijdt vanuit Puyuhuapi verder via de kronkelende Carretera Austral, door het prachtige landschap, langs bossen en rivieren naar Coyhaique. Dit is de hoofdstad van de regio Aysén en heeft een centrale functie waar alles samenkomt. Het heeft een gezellig centrum met wat leuke cafés en restaurants en is de plaats om boodschappen te doen en pinnen.

Dag 11: Coyhaique – Puerto Rio Tranquilo

In dit Zuidelijkere deel van de Carretera Austral wordt het landschap droger en weidser. Via het plaatsje Villa Cerro Castillo, gelegen aan de voet van het gelijknamige gebergte rijdt u naar Puerto Rio Tranquilo. U laat het asfalt achter u en rijdt verder via prima gravelwege. De route langs het meer is verbluffend, na elke bocht wordt u weer verrast met een ander mooi uitzicht. U slaapt in het kleine Puerto Rio Tranquilo, gelegen aan de oevers van het General Carrera meer.

Dag 12: Puerto Rio Tranquilo

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Ik raad u aan om een bezoek te brengen aan de Capillas de Marmol (marmergrotten). De grotten zijn ontstaan door de erosie van het water. Het zonlicht op het turquoise water en de rotsformaties maken deze tocht uniek. Ook kunt u een wandeling maken in de Valle de los Exploradores, ten westen van het dorp.

Dag 13: Puerto Rio Tranquilo – Cochrane

U rijdt zuidelijk De Valle Chacabuco laat weer eens zien hoe uitzonderlijk afwisselend deze omgeving is. Een brede vallei met veel grasland dat in het voorjaar fris groen is en in het najaar prachtig geel kleurt in de zon. Deze vallei is onderdeel van het Patagonia Park, en evenals Pumalin in het noordelijke deel van de Carretera Austral, valt deze regio onder de vleugel van de Douglas Tompkins Conservation trust.

Dag 14: Cochrane

U bent deze dag vrij om op eigen gelegenheid te besteden in dit mooie gebied. Ongerepte bergen, graslanden met kuddes guanaco’s en de turquoise wateren van de Chacabuco-vallei maken het landschap van Parque Nacional Patagonia legendarisch.

Dag 15: Cochrane – Tortel

Vanuit de Cocharane rijdt u zuidelijk naar het kleine schilderachtige, autoloze, stadje Caleta Tortel, vooral gebouwd op platformen die onderling verbonden zijn door bruggen en trappen.

Dag 16: Tortel

Deze dag heeft u vrij om op eigen gelegenheid het natuurschoon in de omgeving te ontdekken.

Dag 17: Tortel – Puerto Guadal

U rijdt terug naar het Noorden voor uw laatste overnachtingen aan het General Carrera meer.

Dag 18 - 19: Puerto Guadal

Deze dagen bent u vrij om op eigen gelegenheid te besteden. Ontdek de fabelachtige schoonheid van deze natuur.

Dag 20: Puerto Guadal - Coyhaique – Santiago

U rijdt terug naar de luchthaven van Coyhaique/Balmaceda waar u uw huurauto inlevert. Vanuit Balmaceda vliegt u naar Santiago. Uw privétransfer haalt u op en brengt u vanuit de luchthaven naar uw accommodatie.

Dag 21 - 22: Santiago – Amsterdam

Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van Santiago. Vanuit Santiago vliegt u via Buenos Aires naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, autohuur inclusief verzekeringen en een aantal maaltijden inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

U de reis kunt uitbreiden met de Ruta 40, in Argentinië, waardoor u ook u El Calafate en Torres del Paine kunt bezoeken.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl