Ontdek de Cookeilanden

Paradijselijke koraaleilanden

Ontdek alle bestemmingen
Strand - Cook Eilanden

Cookeilanden in de Pacific

Midden in de Stille Oceaan, ten westen van Frans-Polynesië, liggen de 15 Cookeilanden. Ze staan bekend als kleiner, authentieker en worden minder vaak bezocht dan de bekende buurarchipel. Slechts drie eilanden zijn bewoond. Een vakantie naar deze eilanden in de Pacific is als een droom voor velen. Rarotonga en Aitutaki beantwoorden volledig aan het bounty-gevoel met hun witte zandstranden, lagunes met helderblauw water en het tropisch begroeide binnenland. In de maanden juli t/m september heeft u kans walvissen zoals de bultrug te spotten. De Polynesische bewoners van de Cookeilanden staan bekend om hun vriendelijkheid en uiten hun sterke verbintenis met cultuur en tradities door middel van uitbundige muziek, zang en dans. Een reis naar Nieuw-Zeeland of Australië is vaak goed te combineren met de Cookeilanden.  

Bekijk alle Cook Eilanden reizen
Overview - Cook Eilanden
Dansende locals - Cook Eilanden
Aitutaki Lagoon - Cook Eilanden
Kanoën - Cook Eilanden
Blauw water - Palmbomen - Strand - Cook Eilanden
Palmbomen - strand - Cook Eilanden
Jungle - Strand - Ontdek de Cook Eilanden
Local - Cook Eilanden

Hoofdeiland Rarotonga 

Op de Cookeilanden vindt u exclusieve accommodaties. U kunt verblijven in een bounty-resort of genieten van een luxe privévilla. Tijdens uw vakantie naar de Cookeilanden kunt u naast ontspannen op de vele mooie stranden nog andere dingen ondernemen. Op het hoofdeiland Rarotonga kunt u een fascinerende natuurwandeling door het binnenland van het eiland maken. De uitbundige plantengroei, dichte regenwouden en steile rotswanden vormen prachtige plaatjes. Daarnaast kunt u in Avarua, de hoofdplaats van Rarotonga, heerlijk struinen over de kleurrijke markt.  

Wegdromen op Aitutaki 

Het koraaleiland Aitutaki is wereldberoemd om haar schitterende heldere lagune met een prachtige onderwaterwereld om in te zwemmen, snorkelen of duiken. Witte zandstranden met palmbomen omringen de azuurblauwe lagune. Aan de buitenrand van de lagune liggen talloze ‘motu's': kleine onbewoonde eilandjes waar excursies naartoe te mogelijk zijn. Al wandelend of fietsend kunt u het binnenland van Aitutaki verkennen. Op het hoogste punt van het eiland geniet u van het prachtige uitzicht over de enorme lagune die het eiland domineert. Op Aitutaki kunt u nog in alle rust ontspannen in een hangmat tussen twee palmbomen aan het strand, met uitzicht op de ondergaande zon. 

Get inspired

We inspireren u graag met reissuggesties, verhalen, persoonlijke tips en reiservaringen naar allerlei bestemmingen wereldwijd. Gebruik ze als ideeën voor uw reis om een unieke reisbeleving te creëren.

Bekijk ons complete aanbod

Cook Eilanden: Welcome in paradise!

Reisverhaal
  • Cook-Eilanden
Holidays

Strandvakantie Rarotonga- Ikurangi Eco Retreat

Pakketreis
  • Cook-Eilanden
  • Eilanden
  • Zon
  • Pakketreis
  • met partner
Holidays

Cook Eilanden: De eilanden ontdekken

Reisverhaal
  • Cook-Eilanden
Travel

Bekijk ons complete aanbod
Themareizen

Inspirerende thema's

Bekijk ons complete aanbod
Praktisch

Reisseizoen informatie

Geschikte reisperiodes naar de Cookeilanden

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
  • Geen ideale maand
  • Goede maand
  • Ideale reismaand

IN Spired

Vraag voor extra reisinspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen