Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60

DUURZAAM REIZEN

Meld kindermisbruik ook in het buitenland! (dontlookaway.nl)

Duurzaam een verre reis maken. Kan dat wel? ExperienceTravel en Thika Travel geloven dat duurzaam reizen vooral te maken heeft met het maken van bewuste keuzes. Daar helpen we u graag bij door er bij de samenstelling van uw reis al rekening mee te houden. Door bijvoorbeeld te kiezen voor kleinschalige accommodaties in plaats van grote hotelketens geniet u niet alleen van persoonlijke kwaliteit en een unieke sfeer, u steunt ook de lokale ondernemers. Het maakt uw reis interessanter en waardevoller en u leert het land ook nog eens beter kennen.

ExperienceTravel ziet duurzaam reizen als een wezenlijk onderdeel van uw reisbelevenis. Duurzaam betekent immers dat het nog lang blijft voortbestaan, dat mens en dier op uw bestemming meeprofiteren van uw reis en dat ook volgende generaties er nog van kunnen genieten. Dat geldt voor onze bijzondere planeet én voor de herinneringen aan uw eigen reis. Wat houdt deze duurzame reisopzet concreet in? Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

Kies voor de beste reistijd
Vaak wordt ons gevraagd wat nu eigenlijk de beste reistijd is. Deze vraag is minder makkelijk te beantwoorden dan het lijkt. De beste reisperiode is bijvoorbeeld niet altijd de periode met het mooiste weer als iedereen reist. Juist als u vertrekt in perioden waarin er minder toeristen komen, geniet u meer van de rust en de ruimte. U betaalt dan vaak ook minder voor uw reis, omdat er laagseizoenkortingen gelden. Een betere verspreiding van reizigers is bovendien beter voor de lokale bevolking en de wildparken. Wat een ander dus beschouwt als beste reistijd, is voor u wellicht een reden om deze periode links te laten liggen.

Puur slapen
Lokale lodges en hotels hebben een eigen karakter. De eigenaren zijn zeer gemotiveerd om u als hun gast in de watten te leggen en ervoor te zorgen dat het u aan niets aan ontbreekt. Ons advies is om grote hotelketens bij voorkeur links te laten liggen en te kiezen voor sfeer en persoonlijke service. Zeker als u een reis maakt naar een Afrikaans land is er niets heerlijker dan om in slaap te vallen in een afgelegen lodge, luisterend naar de geluiden van de jungle.

Verhalen blijven u bij
Door u te verdiepen in andere gebruiken en gewoonten voegt u een extra dimensie toe aan uw reis. U bent niet langer bezoeker, maar bent echt even onderdeel van het geheel, omdat u de lokale bewoners, hun tradities en gewoontes beter begrijpt. Zo krijgt u ook nieuwe inzichten en verrijkt u op een leuke manier uw kennis. En wellicht neemt u een aandenken mee naar huis dat u rechtstreeks bij een lokale stam hebt gekocht of zelfs gekregen. In alle opzichten is een dergelijk aandenken van veel grotere betekenis dan een hebbeding uit de souvenirshop.

Wildbewust
Er zijn diverse onderzoeks- en beschermingsprojecten waar u als reiziger een kijkje kunt nemen en actief aan deel kunt nemen. Deze projecten zetten zich in voor het behoud van wilde dieren zoals katachtigen. Een plek waar men welpen kan knuffelen of met ze kan wandelen hoort pertinent niet in het rijtje van duurzame projecten thuis. Stichting SPOTS probeert reisorganisaties en reizigers bewust te maken van het bestaan van deze zogenaamde ‘knuffelfarms’. Als reisorganisatie trachten we hier alert op te zijn en zullen we dit soort instanties nooit in uw reisprogramma opnemen. Ook als reiziger kunt u er bewust voor kiezen dit soort dubieuze projecten over te slaan. Kijk voor meer informatie op www.stichtingspots.nl of www.knuffelfarms.nl.

Kwetsbare gebieden
Zowel de Noordpool- als Zuidpoolstreek zijn kwetsbare natuurgebieden waar respect voor de omgeving en duurzaamheid voorop staan. Daarom werken wij uitsluitend samen met cruise-organisaties die lid zijn van het AECO en IAATO. Beide organisaties zien toe op de duurzaamheid van het reizen met expeditieschepen in respectievelijk het Noordpool- en Zuidpoolgebied. We committeren ons hiermee aan de geldende verdragsregels die gelden voor behoud van de natuurlijke omgeving en de lokale cultuur. Ook in Afrika staan talloze gebieden te boek als kwetsbaar. Lokale projecten aldaar dragen bij aan het behoud van belangrijke gebieden, zodat mens, dier en natuur op de korte en lange termijn behouden blijven.

ExperienceTravel voldoet aan de duurzaam toerisme eisen die het ANVR aan reisorganisaties stelt. Zie ook ANVR.

Bestrijding kindersekstoerisme
Wij steunen actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en seksueel misbruik van kinderen te melden op www.dontlookaway.nl.

ONZE SPECIALISTEN

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl