Noorderlicht en walvissen

Hoogtepunten van deze reis

  • Grote kans het noorderlicht te zien
  • Vaar met een kleinschalig schip voor maximaal 12 passagiers
  • Ga op zoek naar orka's, walvissen en zeearenden
  • Maak sfeervolle foto's in het zachte licht
  • U bevindt zich boven de Noordpoolcirkel

ExperienceTravel biedt u de mogelijkheid met het kleinschalige ms Stockholm expeditieschip op zoek te gaan naar wildlife en het noorderlicht in het hoge noorden van Noorwegen.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Alta. Noorwegen

De Noorse stad Alta is omgeven door fjorden en met sneeuw bedekte bergpieken en ligt ten noorden van de Noordpoolcirkel. ’Avonds gaan we aan boord van het kleinschalige, sfeervolle expeditieschip ms Stockholm.

Dag 2 - 5: Expeditie noord-Noorwegen

Onze route voor de komende dagen is flexibel, zodat we de momenten kunnen grijpen waarop er walvissen worden gespot. Sinds 2010 hebben gigantisch grote scholen haringen overwinterd in de noordelijke fjorden waardoor hier niet alleen honderden orka’s, maar ook vele bultrugwalvissen werden aangetrokken. De prognose dat zij ook dit jaar zullen terugkomen is gunstig. Met vijf nachten aan boord van MS Stockholm hebben wij tijd genoeg om de fjorden te verkennen en uit te kijken naar deze gigantische zoogdieren.

Het is een ongelooflijke ervaring de strategische jacht op haring van de orka’s te volgen, evenals de karakteristieke staartvin van de bultrug te zien en het geluid van hun ademhaling van zeer dichtbij te horen. De haring trekt niet uitsluitend orka’s en bultrug walvissen aan. Het gebied is ook een geliefde plek voor de zeearend. Misschien willen zij hun indrukwekkende vleugelwijdte boven ons tonen.

We reizen begin november voordat de volledige poolnacht invalt. De zon is nog steeds iedere dag enkele uren op. En voor degenen die geïnteresseerd zijn in fotografie: het licht is in deze tijd van het jaar betoverend. Zelfs wanneer de zon onder de horizon zakt, kunnen we genieten van de betoverende schemering en dageraad. Bij helder weer is er goede kans het spectaculaire noorderlicht te zien dansen in de lucht.

De reis concentreert zich op exclusieve wildlife ontmoetingen, maar wanneer de gelegenheid zich voordoet, zullen we ook spannende boottochten met zodiacs ondernemen en of verfrissende wandelingen maken. Zeer waarschijnlijk is de eerste sneeuw reeds gevallen en bedekt deze de hoge bergtoppen. Aan boord luisteren we naar inspirerende lezingen, genieten van lekkere maaltijden en kijken aan dek uit naar wildlife en het noorderlicht.

Dag 6: Alta, Noorwegen

In de ochtend gaan we van boord, waarna de terugreis begint.

NB. De exacte route van de expeditie is afhankelijk van zowel het weer als ook de walvissen. De kapitein en de expeditieleider zullen alles doen wat in hun macht ligt om onze beleving gedurende deze expeditiecruise te maximaliseren. Flexibiliteit is de sleutel tot een succesvolle expeditie!


Data & prijzen

Vertrekdatum 3 november 2024

Opties & inbegrepen

Inclusief vliegreis Amsterdam-Alta, alle overnachtingen en verblijf op het ms Stockholm o.b.v. volpension.

Wist u dat

Noors Lapland een uitstekende plek is om het noorderlicht te bewonderen?