Maak kennis met ruig Noorwegen

Hoogtepunten van deze reis

  • Bewonder de ruige natuur van Noorwegen
  • Bezoek vier Noorse plaatsen in acht dagen
  • Raften in Voss
  • Bezoek 's werelds lange en diepste fjord: Sognefjord
  • Wandel over een gletsjer
  • Geniet van het uitzicht bij UNESCO Werelderfgoed Nærøyfjord

Tijdens deze avontuurlijke reis van 8 dagen maakt u kennis met de ruige natuur van Noorwegen. U ontdekt maar liefst vier verschillende plaatsen middels sportieve activiteiten, zoals raften en hiken. U passeert fjorden en trotseert wilde wateren tijdens deze indrukwekkende reis door het zuidwesten van Noorwegen.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Bergen

Vandaag begint uw dag met een vlucht naar Bergen, de op een na grootste stad van Noorwegen en de enige stad ter wereld die omringd is door zeven bergen én zeven fjorden. Ontdek de beste restaurants en pubs van de stad met een lokale gids of bewonder de stad vanuit de lucht middels een kabelbaan.

Dag 2: Bergen - Sogndal

Na het ontbijt in uw hotel heeft u de mogelijkheid om op eigen initiatief de diverse geneugten van de stad te ontdekken. 's Middags vertrekt u per boot langs de westelijke kustlijn richting Sogndal in het noorden van het land. Onderweg passeert u Sognefjord, het langste en diepste fjord ter wereld. Vanaf de boot heeft u de gelegenheid om betoverende foto's te maken van het unieke uitzicht. De tocht is ongeveer 118 zeemijl en duurt een kleine vijf uur.

Dag 3: Gletsjerervaring

Vandaag reist u allereerst met de bus naar de Nigardsbeen gletsjer via het Jostedal, waar u het spectaculaire landschap bewondert. Deze gletsjer is onderdeel van de grootste gletsjer van Noord-Europa, genaamd de Jostedalsbreen. Hier maakt u een twee uur durende wandeltocht onder begeleiding van een ervaren gids. Na deze avontuurlijke dag gaat u weer per bus terug naar uw hotel in Sogndal.

Dag 4: Sogndal - Balestrand - Flåm

Geniet van het ontbijt in uw hotel, waarna u met een boot via het Sognefjord richting Balestrand vaart. Deze tocht is 17 zeemijl en duurt ongeveer driekwartier. Vervolgens neemt u een tweede boot richting Flåm, dat letterlijk ‘klein plat gedeelte tussen stele bergen' betekent. Onderweg vaart u door het werelderfgoed Aurlandsfjord, waar het spectaculaire berglandschap het water omringt. Deze tweede tocht is ongeveer 40 zeemijl en duurt circa twee uur.

Dag 5: Myrdal

U begint uw sportieve dag vandaag met een treinrit van Flåm naar Mydral. Eenmaal gearriveerd fietst u vanuit Mydral terug richting Flåm of neemt u de trein richting de langste kabelbaan van het noorden, waarna u per fiets uw tocht voortzet richting Flåm.

Dag 6: Flåm - Voss

Tijdens de twee uur durende boottocht van vandaag richting Gudvangen ziet u diverse watervallen en pittoreske dorpjes. Dit betoverende fjordenlandschap van Nærøyfjord staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco! Vanuit Gudvangen wordt u met een busje naar Voss gebracht.

Dag 7: Voss - Bergen

Bij het Voss Rafting Centre ontdekt u de wilde wateren van de schilderachtige omgeving. In de middag geniet u van het unieke landschap tijdens uw treinreis richting Bergen.

Dag 8: Vertrek uit Bergen

Geniet van het laatste ontbijtje van deze reis in uw hotel, waarna u in Bergen nog wat tijd ter vrije besteding heeft. Vervolgens verlaat u Noorwegen per vliegtuig.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, privétransfers, overnachtingen inclusief ontbijt, en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Sognefjord het langste Noorse fjord is? Het loopt zo'n 204 kilometer landinwaarts vanaf de kust ten noorden van Bergen. De natuur lijkt hier wel een schilderij. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl