Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
…

Nicaragua in Stijl

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf in luxe accommodaties
  • Koloniaal Granada
  • Mombacho & Masaya vulkaan
  • Uniek: Floating dinner
  • Prachtige natuur
  • Traditionele dorpen

Tijdens deze reis ontdekt u enkele hoogtepunten van Nicaragua en verblijft u in de meest luxe accommodaties. Verken de prachtige vulkanen Mombacho en Masaya, lokale dorpen en bewonder de prachtige groene natuur van Nicaragua.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Panama – Mangua

In de ochtend vertrek u met een vlucht van KLM richting Panama. In Panama stapt u over op uw vlucht naar Managua waar u in de avond arriveert. U wordt per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. Welkom in Nicaragua!

Dag 2: Managua - Granada

U wordt per transfer naar Granada gebracht. U maakt een interessante stadswandeling onder begeleiding van uw gids. Leer meer over de rijke historie en prachtige koloniale architectuur. Gedurende de wandeling zal uw gids uw meer vertellen over één van de oudste koloniale steden op het westelijk halfrond. In de middag vaart u per boot naar uw accommodatie gelegen op een privé-eiland.

Dag 3: Granada

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Ontspan bij het zwembad in het hotel of neem deel aan een van de activiteiten op het eiland. In de avond heeft u een unieke ervaring op het meer van Nicaragua. Geniet van een heerlijk diner, op een drijvend terras met uitzicht op de Mombacho vulkaan en de natuur rondom het meer. Een onvergetelijke avond.

Dag 4: Granada – San Juan del Sur

In de ochtend vaart u terug naar het vaste land vanwaar u richting San Juan del Sur reist per privétransfer. Onderweg maakt u een stop bij de Mombacho vulkaan. Dwaal door indrukwekkende nevelwouden, treedt langs diverse kraters en bewonder spectaculaire uitzichten vanaf de top van de Volcano Mombacho. De kratertocht (1,5 kilometer) leidt u rondom de krater en door de omringende nevelwouden.  U sluit de ochtend af met een bezoek aan de koffieplantage van Café Las Flores, idyllisch gelegen op de helling van een inactieve vulkaan in het Mombacho Volcano Nature Reserve.

Dag 5 - 6: San Juan del Sur

Dagen ter vrije besteding. Tijdens uw verblijf in Morgan's Rock, een afgelegen paradijs, kunt u deelnemen aan diverse activiteiten. Vogelaars kunnen bijvoorbeeld op pad met een gids om vogels te spotten in de natuur, maak met zonsondergang een prachtige wandeling, ontdek de jungle overdag of in de avond of verken de mangroves per kajak. Tijdens uw verblijf is één activiteit per dag inbegrepen.

Dag 7: San Juan del Sur – El Crucero

Na uw ontbijt wordt u per privétransfer naar El Crucero gebracht. Onderweg ontdekt u de spectaculaire bezienswaardigheden in de omgeving. U bezoekt een van de meest actieve vulkanen van Nicaragua en de rokende krater in het Parque Nacional Volcano Masaya. Daarna gaat u de stad van Masaya in, beroemd om haar authentieke ambachtsmarkt, waar u traditioneel Nicaraguaanse kunstwerken, van aardewerk tot lederwaren en textiel, zult vinden. Hierna reist u verder naar het romantische stadje Catarina, waar u tijdens de lunchpauze geniet van het indrukwekkende uitzicht over het immense kratermeer van Apoyo. Na de lunch bezoekt u San Juan de Oriente dat bekend staat om haar keramische kunstwerken. Hier leert u meer over het complexe productieproces van deze traditionele kunstwerkvorm uit het Nicaraguaanse dorp.

Dag 8: El Crucero

Dag ter vrije besteding. Geniet van de natuur en verken de paden rondom uw accommodatie of sluit uw reis geheel ontspannen af met tijdens een massage in Luna Spa.

Dag 9: El Crucero – Managua – Panama

Helaas is er een einde gekomen aan uw prachtige rondreis. U wordt per privétransfer naar de luchthaven gebracht en vliegt naar Panama. In Panama stapt u over op uw vlucht naar Amsterdam.

Dag 10: Panama - Amsterdam

Aan het einde van de ochtend landt u in Amsterdam. Welkom thuis met een koffer vol herinneringen!


Jicaro Island Ecolodge

Jicaro Island Ecolodge ligt op een privé-eiland in Lake Nicaragua. Vanuit de lodge kijkt u uit over het meer met daarachter de Mombacho vulkaan. Het kleinschalige resort bestaat uit slechts negen casita’s bestaande uit twee verdiepingen en voorzien van een hemelbed, eigen badkamer en een veranda. De casita's zijn gemaakt van lokaal hout en gehuld in natuurlijke tinten en materi...


Morgan's Rock

Zo’n 20 minuten ten noorden van San Juan del Sur, gelegen aan het strand met een exotisch regenwoud landinwaarts, vindt u Morgan’s Rock. U bereikt de rustieke bungalows van deze accommodatie via een hangbrug die u over de kloof leidt. De bungalows zijn allen gemaakt van natuurlijke materialen en bieden uitzicht op kilometers privé strand. De frisse zeewind zorgt daarnaast voor ...


Habitarte El Bajo

Habitarte el Bajo is een uniek, ecologisch boetiekhotel gelegen in het hart van het tropisch woud net ten zuiden van Managua. De natuur is volledig doorgetrokken in het interieur van de suites. De suites zijn gebouwd van lokale materialen met kleurrijke accenten en zijn daardoor volledig geïntegreerd in de omgeving, . In het restaurant kunt u genieten van heerlijke, biologische...


Zeiltocht San Juan del Sur

Ontdek de ongerepte stranden rondom San Juan del Sur tijdens deze zeiltocht...


Koloniaal Granada

Beleef de eeuwenoude koloniale stad vanuit een traditionele paardenkoets. Tijdens deze bijzondere stadstour bezoekt u het historische centrum van Granada, een van de oudste koloniale steden op het westelijk halfrond...


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de retourvlucht Managua, overnachtingen, excursies en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De eilanden Big Corn Island en Little Corn Island de ideale Caribische afsluiter zijn van een prachtige rondreis door Nicaragua? Kijk voor inspiratie naar onze voorbeeldreis; Hoogtepunten van Nicaragua.

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl