Nicaragua in Stijl

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf in de meest exclusieve accommodaties
  • Koloniaal Granada
  • Mombacho & Masaya vulkaan
  • Uniek: Floating dinner
  • Prachtige natuur
  • Afsluiten aan het palmenstrand

Tijdens deze reis ontdekt u enkele hoogtepunten van Nicaragua en verblijft u in de meest luxe accommodaties. Verken de koloniale stadjes, prachtige vulkanen, lokale dorpen en bewonder de prachtige stranden van Nicaragua, zowel aan de Pacific als de Caribbean.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Panama – Managua

In de ochtend vertrek u met een vlucht van KLM richting Panama. In Panama stapt u over op uw vlucht naar Managua waar u in de avond arriveert. U wordt per privétransfer naar uw accommodatie bij Granada gebracht. Welkom in Nicaragua!

Dag 2: Granada

U maakt een interessante stadswandeling onder begeleiding van uw gids. Leer meer over de rijke historie en prachtige koloniale architectuur. Gedurende de wandeling zal uw gids uw meer vertellen over één van de oudste koloniale steden op het westelijk halfrond. In de middag vaart u per boot naar uw accommodatie gelegen op een privé-eiland.

Dag 3: Granada

U bezoekt een van de meest actieve vulkanen van Nicaragua en de rokende krater in het Parque Nacional Volcano Masaya. Daarna gaat u de stad van Masaya in, beroemd om haar authentieke ambachtsmarkt, waar u traditioneel Nicaraguaanse kunstwerken, van aardewerk tot lederwaren en textiel, zult vinden. In de avond heeft u een unieke ervaring op het meer van Nicaragua. Geniet van een heerlijk diner, op een drijvend terras met uitzicht op de Mombacho vulkaan en de natuur rondom het meer. Een onvergetelijke avond.

Dag 4: Granada – San Juan del Sur

In de ochtend vaart u terug naar het vaste land vanwaar u richting San Juan del Sur reist per privétransfer. Hier verblijft u enkele nachten in een van de beste lodges van Nicaragua aan de het strand van de Grote Oceaan, de Morgan's Rock. 

Dag 5 - 6: San Juan del Sur

Dagen ter vrije besteding. Tijdens uw verblijf in Morgan's Rock, een afgelegen paradijs, kunt u deelnemen aan diverse activiteiten. Vogelaars kunnen bijvoorbeeld op pad met een gids om vogels te spotten in de natuur, maak met zonsondergang een prachtige wandeling, ontdek de jungle overdag of in de avond of verken de mangroves per kajak. Tijdens uw verblijf is één activiteit per dag inbegrepen. U maakt ook een dagtrip naar het vulkaaneilandje Ometepe, gelegen in het Nicaragua meer. Hier bezoekt u het museum en de natuurlijke hoogtepunten van het eiland.

Dag 7: San Juan del Sur – Nekupe

Na uw ontbijt wordt u per privétransfer naar Nekupe gebracht. Het is een van de mooiste lodges van Nicaragua in een natuurlijke omgeving, met een prachtig uitzicht. Hier kunt u heerlijk ontspannen en gebruik maken van de vele faciliteiten en inbegrepen activiteiten.

Dag 8 - 9: Nekupe

Enkele dagen ter vrije besteding. Geniet van de prachtige lodge en verken de omgeving onder leiding van een gids. U kunt deelnamen aan kookworkshops, diverse proeverijen, yoga en mountainbiken. Ook kunt u de nabijgelegen Mombacho vulkaan bezoeken.

Dag 10: Nekupe - Calala Island

Dan is het tijd om uw rondreis in stijl af te sluiten, op een prachtig privé eiland in de Caribische Zee. U vliegt naar Bluefields waarvandaan u per boot naar uw resort wordt gebracht. Hier geniet u enkele dagen van de paradijselijke omgeving.

Dag 11 - 13: Calala Island

Uw resort op Calala Island is een van de meest exclusieve van de hele Caraiben. U duikt zo de zee in, waar u heerlijk zwemt en snorkelt langs de koraalriffen. Of ontspan aan de rand van uw zwembad. Alles in het resort is van de hoogste kwaliteit: het aanbod aan activiteiten, de fine dining en ook het design van de architect Matthew Falkiner. 

Dag 14: Calala Island - Managua

U vliegt terug naar de hoofdstad Managua, waarvandaan u de volgende dag huiswaarts keert na een prachtige exclusieve reis door Nicaragua.

Dag 15 - 16: Managua - Panama - Amsterdam

U wordt per privétransfer naar de luchthaven gebracht en vliegt naar Panama. In Panama stapt u over op uw vlucht naar Amsterdam. Aan het einde van de ochtend landt u in Amsterdam. Welkom thuis met een koffer vol herinneringen!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de retourvlucht Managua, overnachtingen, excursies en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Ook in Nicaragua veel schildpadden leven? In de periode van juli tot januari zijn ze onder andere te vinden in het natuurreservaat Isla Juan Venado.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl