Hoogtepunten van Nicaragua

Hoogtepunten van deze reis

  • Koloniaal Léon
  • Beklim iconische vulkanen
  • Kleurrijke markten
  • Prachtig zoetwatermeer Laguna de Apoyo
  • Ontspanning aan Caribische kust
  • Ontdek de natuur van Isla de Ometepe

Bezoek tijdens deze 16-daagse alle hoogtepunten van Nicaragua. Ontdek de mooiste plekken van Nicaragua, van koloniale steden tot prachtige natuurgebieden. Ook bezoekt u de prachtige Corn Islands, geheel in Caribische stijl.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Managua - Apoyo

Vandaag gaat uw reis van start. U vliegt met KLM naar Panama waar u overstapt op uw vlucht naar Managua. U arriveert laat in de avond in Nicaragua. Bij aankomst wordt u per privétransfer naar uw lodge aan de rand van de Apoyo krater gebracht.

Dag 2: Apoyo

Een dag ter vrije besteden aan de Laguna de Apoyo. Dit natuurreservaat ligt tussen Granada en Masaya en werd duizenden jaren geleden gevormd. Het heldere, zoete water van het meer maken het de ideale bestemming voor watersporten als zwemmen, kajakken, paddleboarden of heerlijk ontspannen aan de lagune.

Dag 3: Apoyo - Isla de Ometepe

U wordt naar de San Jorge gebracht vanwaar u op de ferry stapt naar Isla de Ometepe, gelegen middenin het Nicaragua meer. Alleen de tocht naar het eiland, dat feitelijk bestaat uit twee aan elkaar gegroeide vulkanen, is al spectaculair.

Dag 4: Isla de Ometepe

Vandaag maakt u een prachtige wandeling door het beschermde natuurgebied, Charco Verde. Het gebied bestaat uit een lagune, een strand en een bos, een prachtige indruk van het eiland. Ook bezoekt u Finca Magdalena, een lokale koffieplantage, en Ojo de Agua, natuurlijke baden waar u heerlijk kunt zwemmen en ontspannen.

Dag 5: Isla de Ometepe - Tola

U reist door naar de Pacifische kust, Tola om precies te zijn. Het is een prachtig kustgebied met mooie stranden, waar surfers zich tegoed doen aan de golven. Een uitstekende plek om enkele dagen heerlijk te relaxen. 

Dag 6: Tola

Een dag ter vrije besteding in Tola. U kunt een poging doen om te surfen. Ook zijn er mountainbikes en kajaks aanwezig om de omgeving te verkennen. Als u een dag volledig wilt ontspannen kan dat ook aan het zwembad van het hotel of met een massage.

Dag 7: Tola - Granada

Vandaag wordt u van Tola naar Granada gebracht per privétransfer. Onderweg maakt u een stop op de Masaya vulkaan en in Catarina, waar u over de lokale markt wandelt. U geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Aansluitend wordt u naar Granada gebracht, waar u verblijft in een hotel op het sfeervolle centrale plein.

Dag 8: Granada

U maakt een interessante stadswandeling onder begeleiding van uw gids. Leer meer over de rijke historie en prachtige koloniale architectuur. Gedurende de wandeling zal uw gids uw meer vertellen over één van de oudste koloniale steden op het westelijk halfrond. Bezoek ook de sfeervolle lokale markt en hang nog wat rond op de gezellige pleintjes.

Dag 9: Granada - Managua - Little Corn Island

U wordt naar de luchthaven van Managua gebracht. Vanaf hier vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Corn Island. Bij aankomst op de luchthaven wordt u naar uw accommodatie gebracht. Geniet van een ontspannen afsluiting van uw reis aan de Caribische kust.

Dag 10 - 12: Little Corn Island

Enkele dagen ter vrije besteding. Corn Island is van oudsher een toevluchtsoord voor piraten en boekaniers, er liggen talloze scheepswrakken verspreid voor de turquoise kust van de verlaten, prachtige stranden. De wuivende palmbomen en prachtige riffen maken dit Caribische plaatje compleet. Het leent zich uitstekend voor duiken, vissen en snorkelen of een bezoek aan de lokale dorpen waar veel tradities nog in de cultuur worden behouden. Mocht u op een zondag op het eiland zijn, dan is de lokale honkbalwedstrijd zeker een bezoekje waard! 

Dag 13: Little Corn Island - Léon

Na uw ontbijt vliegt u terug naar het vaste land en wordt u naar de koloniale stad Léon gebracht. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Léon is net als Granada een koloniaal pareltje. Qua architectuur is Léon iets minder goed onderhouden maar dat maakt de stad alleen maar authentieker. Dankzij de aanwezigheid van een grote universiteit heeft de stad een levendig en liberaal karakter.

Dag 14: Léon

Ontdek de rijke, culturele geschiedenis van één van de oudste en meest invloedrijke steden van Nicaragua, de stad Leon. Wandel samen met een gids door de smalle koloniale straten, langs bezienswaardigheden en proef de charmante sfeer.

Dag 15 - 16: Léon - Managua - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis. Vanaf Léon wordt u naar de luchthaven van Managua gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Panama waar u overstapt op uw vlucht naar Amsterdam. Welkom thuis met een koffer vol herinneringen!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Tijdens deze reis zijn de intercontinentale en binnenlandse vluchten, accommodaties op basis van logies en ontbijt, genoemde excursies en transfers inbegrepen.

Wist u dat

De meeste bussen in Nicaragua oude schoolbussen zijn uit de Verenigde Staten? Er rijden ook regelmatig dieren mee en worden daarom ook wel ‘'chickenbusses’' genoemd.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl