Authentiek Guatemala

Hoogtepunten van deze reis

  • Kleurrijk Antigua
  • Mysterieus Lake Atitlán
  • Prachtige Maya ruïnes Tikal
  • Authentieke en kleinschalige accommodaties
  • Bedrijvige markten
  • Ontmoeting met inheemse bevolkingsgroepen

Ontdek het ongerepte Guatemala tijdens deze reis op authentieke wijze. Bij deze reis draait het letterlijk om de reis, niet om de bestemming. U start uw reis in Flores, waar u diverse Maya complexen bezoekt. Vervolgens wordt u naar Coban gebracht, vanwaar u de hoogtepunten van de regio bezoekt, zoals Semuc Champey. In Huehuetenango maakt u kennis met de inheemse bevolking en leert u meer over de cultuur en tradities. Aan het Lake Atitlan verwondert u zich over de indrukwekkende vulkanen. Sluit uw reis af in het fleurige Antigua.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Guatemala-stad

Maak u klaar voor een prachtige reis, want vandaag vliegt u met een overstap van Amsterdam naar Guatemala-stad. Bij aankomt wordt u door uw privé chauffeur opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Dag 2: Guatemala-stad - Flores

Vandaag vliegt u door naar de jungle bij Flores, daar waar de grootste Maya steden lagen. Bij aankomst komt u helemaal tot rust na een lange reis.

Dag 3: Flores

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Relax in uw accommodatie aan het meer, of onderneem een van de activiteiten. Ook kunt u alvast een van andere Maya tempels gaan, zoals Yaxhá. Het is een van de grootste Maya-complexen in Guatemala, bevat meer dan 500 gebouwen, waaronder negen tempels en een van de weinige piramidecomplexen buiten Tikal.

Dag 4: Flores

Verstopt in het regenwoud liggen de tempels van Tikal, een mysterieuze plaats en volgens sommigen een van de mooiste Maya ruïnes ter wereld. Hier helpt de omgeving zeker aan mee – Tikal wordt omgeven door een dichte jungle. De tempels zelf zijn vrijgemaakt van bomen en klimplanten, maar om te bewegen van de ene naar de andere tempel, is er enkel een weg door de jungle, wat de beleving zeer magisch maakt. Met een beetje geluk spot u nog apen, knaagdieren of vossen. U bezoekt Tikal vanuit Flores en brengt hier de hele dag door. Laat u verassen door deze magische plek!

Dag 5: Flores – Cobán

Vandaag wordt u per transfer met uw gids naar Cobán gebracht. Na even ontspannen in uw accommodatie, wordt u Candelaria Caves. Aangenomen dat het het langste grottensysteem in Latijns-Amerika was, beschouwde de oude Maya's het als de toegang tot de onderwereld, Xibalbá. Om deze grotten te bezoeken maakt u een wandeling en laat u zich meevoeren met een opblaasbare band door deze fascinerende ondergrondse wereld. De tour wordt gevolgd door een lunch in een lokaal restaurant. Hierna wordt u meegenomen naar de unieke stalactieten en stalagmieten van Lanquín Caves en bent u getuige van de schemervlucht van duizenden vleermuizen.

Dag 6: Semuc Champey

Na het ontbijt brengt uw gids u naar het adembenemende Semuc Champey. Een steile tocht naar een uitkijkpunt zal wandelaars belonen met een spectaculair uitzicht, terwijl de helderblauwe baden verbonden door kleine watervallen de perfecte plek creëren voor een ontspannende duik en picknicklunch (inbegrepen). Na uw bezoek wordt u terug naar uw hotel in Cobán gebracht.

Dag 7: Cobán - Huehuetenango

U laat de prachtige omgeving achter en reist verder in de richting van de Cuchumatanes bergen. Hier verblijft u in het leuke stadje Huehuetenango. Onderweg stopt u bij diverse dorpjes om kennis te maken met haar cultuur.

Dag 8: Huehuetenango

Vandaag gaat u even terug in de tijd, u maakt kennis met het Maya volk Ixil en leert meer over hun eeuwenoude tradities, kleurrijke kledij en opmerkende taal. De Todos Santos markt is het indrukwekkende epicentrum. Wandel over de pleinen, bezoek lokale markten en leer meer over het dagelijks leven.

Dag 9: Huehuetenango – Lake Atitlán

Na uw ontbijt verlaat u het rustieke Huehuetenango en wordt u per transfer naar Lake Atitlán gebracht. Onderweg maakt u een stop bij Aguacatan Market en San Andres Xecul. Samen met uw gids maakt u wandelingen door de dorpjes en markten. Na uw bezoek wordt u naar uw accommodatie bij Lake Atitlán gebracht.

Dag 10: Lake Atitlán

Het meer van Atitlán zorgt met zijn helderblauwe water en vulkanische achtergrond voor een prachtig uitzicht. Het meer wordt omgeven door authentieke dorpen; vissers die vanuit oude bootjes op het meer werken terwijl de vrouwen aan de waterkant hun kleding wassen. Vandaag bezoekt u te voet een van de dorpjes; San Juan. Leer meer over de lokale tradities en gewoontes, zo heeft elk dorp zijn eigen klederdracht.

Dag 11: Lake Atitlán

Vandaag gaat u met uw gids op pad naar de Sololá markt en het plaatsje Santiago, deels over land en deels over water. Verwonder u over de pracht op en rond het meer en de kleurrijke bevolking. 

Dag 12: Lake Atitlán - Antigua

Vandaag heeft u nog een ochtend ter vrije besteding aan het meer. In de middag reist u door naar Antigua, een rit van ongeveer twee uur. Hier bent u helemaal in koloniale sferen in dit prachtstadje.

Dag 13: Antigua

Vandaag wordt u door uw gids meegenomen naar de leukste plekjes van Antigua. Bekijk rustige centrale pleinen, scholen, markten en historische kerken, en merk de kleurrijke, traditionele kleding (traje) op die door lokale vrouwen wordt gedragen terwijl u kennismaakt met de dagelijkse levensstijl.

Dag 14: Antigua

Maak uw borst maar nat, want vandaag gaat u de actieve vulkaan Pacaya beklimmen, gelegen op 2552 meter hoogte! U wordt met een busje een gedeelte van de vulkaan opgereden waarna u zelf nog een klim van 2 à 3 uur maakt. Tijdens uw tocht wordt u vergezeld door een paar paarden die u eventueel verder kunnen brengen als de tocht te zwaar is. Het laatste stukje naar de top (over gestolde lava) is even doorzetten maar zeker de moeite waard. Met wat geluk kunt u dicht bij de krater komen of bij een roodgloeiende lavastroom (uw privégids neemt om veiligheidsreden de beslissing waar naartoe wordt gelopen). Neem goede wandelschoenen en een jas of trui mee, want het kan koud zijn op de top! Voor een picknicklunch wordt vandaag gezorgd. Na de klim wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag 15 - 16: Antigua - Guatemala-stad - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze unieke reis. U wordt per transfer naar de luchthaven gebracht vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. Welkom thuis met een koffer vol herinneringen!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw intercontinentale vluchten, binnenlandse vlucht, vervoer ter plaatse, overnachtingen, diverse maaltijden en excursies inbegrepen.

Wist u dat

De ruïnestad Tikal werd vanaf de 4e eeuw voor Christus tot de 10e eeuw na Christus bewoond door de Maya-beschaving.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl