Verken de Galápagos in stijl

Hoogtepunten van deze reis

  • Verken de mooiste eilanden
  • Reis per superjacht Aqua Mare
  • Ervaar de ongeëvenaarde natuur van de Galapagos
  • Start in de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito
  • Bezoek Rábida, het rode eiland
  • Bewonder bijzondere diersoorten

Treed in de voetsporen van Darwin en ontdek de ongeëvenaarde natuur van de Galápagoseilanden tijdens deze uitzonderlijke reis. Het exclusieve superjacht Aqua Mare biedt een uiterst comfortabel verblijf, terwijl u optimaal geniet van de vulkanische landschappen en bijzondere diersoorten op deze paradijselijke archipel.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Quito

Uw unieke reis staat op het punt van beginnen. Vanaf Amsterdam vertrekt u naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Hier komt u in de middag aan en wanneer u bij uw hotel heeft ingecheckt, heeft u de mogelijkheid om het centrum van Quito te ontdekken. Deze stad ligt op maar liefst 2800 meter boven zeeniveau en is hiermee de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. Een wijk die zeker een bezoek waard is, is Old Town, dit stadsdeel staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De wijk staat vol met koloniale monumenten en karakteristieke pleinen waar u makkelijk een hele middag doorbrengt. Verwen uw smaakpapillen met een traditioneel diner in een van de vele aangename restaurants waarna u geniet van een welverdiende nachtrust.

Dag 2: Quito - Baltra

Na een vroege vlucht vanaf Quito komt u aan op het vliegveld van Baltra, waar bemanningsleden van de Aqua Mare voor u klaar staan. Samen rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar Puerto Ayora op Santa Cruz. U stapt aan boord van de Aqua Mare, een superjacht waarop de 16-koppige bemanning ervoor zal zorgen dat u een onvergetelijke reis maakt. Een heerlijke Japans-Peruviaanse lunch staat voor u klaar waarna u de kans heeft om uw persoonlijke snorkeluitrusting op te halen, compleet met bril, vinnen, snorkel en eventueel een wetsuit. Hiernaast ontvangt u ook een waterdichte tas om uw spullen te vervoeren tijdens een wet landing en een eigen waterfles.  

In de middag bezoekt u het Darwin Station and National Park, gelegen in het Fausto Llerena Breeding Center. Het wetenschappelijk team en de expeditieleiders geven u een rondleiding door het park om de indrukwekkende reuzeschildpadden van dichtbij te bekijken. U leert over het beschermingsprogramma voor deze schildpadden en de galápagosleguanen. Na dit bezoek heeft u wat vrije tijd om de binnenstad van Puerto Ayora te ontdekken. Wandel bijvoorbeeld langs het water, hier zijn veel kleine boetiekwinkeltjes gevestigd die sieraden en andere kleine souvenirs verkopen. Terug op het schip krijgt u 's avonds uitleg over de volgende dag om vervolgens te genieten van een verse maaltijd vol vis en zeevruchten.  

Dag 3: Floreana

Op deze tweede ochtend meert u aan in het zuiden van de archipel, op Floreana. Na het ontbijt gaat u van boord in de buurt van Punta Cormorant om flamingo's, eenden en Amerikaanse steltkluten te spotten. U zult de plaatsen zien waar zeeschildpadden in de nacht hun nesten maken en vanaf het strand ziet u roggen en haaien vlak voor de kust zwemmen. Terug op het schip maakt u zich klaar voor een kajaktocht of maak een korte rit naar Devil's Crown om te snorkelen. 

In de middag geniet u van een heerlijke lunch, bereid met verse Ecuadoraanse ingrediënten voordat u weer naar Floreana vertrekt. Hier bezoekt u Bahía Post Office, een eeuwenoud primitief postkantoor dat nog steeds actief is. Vergeet zelf uw ansichtkaart naar huis niet te posten! U vervolgt uw dag met een kort bezoek aan een oude visserij waarvandaan u een tocht maakt over het water in kleine bootjes. Op de Aqua Mare wordt een, op Japan geïnspireerd, diner geserveerd. 

Dag 4: Isabela

In de nacht vaart u richting het zuiden naar Isabela. Dit jongste en grootste eiland is ontstaan uit vijf relatief jonge vulkanen en staat bekend om de reuzeschildpadden en zeeleguanen die het eiland rustig bewandelen. In de ochtend wandelt u door groene mangroves en over geharde lavastromen die ooit zijn gevormd door uitbarstingen van de Cerru Azul vulkaan, honderden jaren geleden. In de helderblauwe lagunes baden eenden, blauwvleugeltalingen, flamingo's en rallen. Tientallen kleurrijke vissen zwemmen samen met u door het aangename water langs adembenemende koraalriffen.  

Na deze bijzondere ochtend vertrekt u naar het noorden van het eiland, richting Bahía Urbina. Dit gebied lag ooit onderwater, maar in 1954 werd het gesteente door vulkanische activiteit tot 3 meter boven zeeniveau geduwd. Schildpadden, galápagosleguanen en de grootste zeeleguanen van de eilanden bewonen dit uitzonderlijke stukje land. U eindigt deze dag met een schitterend uitzicht over Isabela terwijl u geniet van een verse maaltijd op het dek.  

Dag 5: Fernandina en Isabela

U lijkt te landen op een andere planeet wanneer u het zwarte vulkanische strand van Punta Espinoza betreedt. De enorme zwarte lavastromen zijn ooit ontstaan door de vele uitbarstingen van de Cumbre vulkaan, een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Grote kolonies zeeleguanen, galápagosaalscholvers en galápagospinguïns liggen op de verwarmde lavastenen. Ook onder water zijn de zwarte rotsformaties perfect intact gebleven en enkele zeeschildpadden maken goed gebruik van deze perfecte schuilplaats. Tijdens de lunch, terug aan boord, volgt u een lezing over de geologie van de Galápagoseilanden.  

Als het jacht het Boliviakanaal richting Isabela oversteekt, maakt u uzelf klaar voor een avontuurlijke middag op Caleta Tagus. Deze mysterieuze plek was ooit een geliefde schuilplaats voor piraten en walvisvaarders. U wandelt naar het Darwinmeer, een zoutwatermeer gelegen in een vulkanische kegel. In de avond ziet u vanaf de Aqua Mare de kleuren van het eiland veranderen als de zon langzaam onder gaat. Maak een praatje met de kapitein waarna het schip in de nacht verder vaart naar de volgende bestemming.  

Dag 6: Santiago

U gaat deze ochtend van boord op de zwarte zandstranden van Puerto Egas, ten noordwesten van Santiago. Tot 1967 werd deze locatie gebruikt als zoutmijn, vandaag de dag is het een ondiep zoutwatermeer waar u in 2.5 uur naar toe wandelt. Mocht u iets rustiger aan willen doen, maakt u vanaf het strand een korte wandeling naar mysterieuze grotten waar pelsrobben vrolijk rondzwemmen.  

Terug op het jacht geniet u van een lunch, geïnspireerd op de smaken van de Zuid-Amerikaanse kust. De kleine bootjes liggen klaar om u naar uw volgende avontuur te brengen op Playa Espumilla. U bezoekt Caleta Bucanero, een 17e-eeuwse rustplaats waar piraten hun rantsoenen aanvulden met onder andere schildpaddenvlees en vers water. 

Dag 7: Rábida en Santa Cruz

U wordt wakker met het rustgevende geluid van de golven rond het schip en de heerlijke geur van een vers ontbijt. Een tender brengt u naar Rábida, ook wel het rode eiland genoemd. De rode kleur is het resultaat van de oxidatie van hele oude poreuze lavagesteentes. Honderden zeeleeuwen verwelkomen u met hun luide geblaf en u kunt ervoor kiezen om een wandeling te maken over het uitzonderlijke strand of om het eiland vanuit een kajak te bekijken.  

Na de lunch geeft een van de experts een lezing over de evolutie van Darwins vinken in de panorama lounge. De Aqua Mare vaart richting het noorden van Santa Cruz, naar Caleta Tortuga Negra, een riviermonding omringd door mangrove waar schildpadden rustig rondzwemmen. Dit is een rustige tocht waar u niet aan land gaat maar vanuit de tender blauwe- en zwartpunt haaien aanschouwt. 

Dag 8: Seymoure Norte en Mosquera

Seymour Norte is ongeveer 3 miljoen jaar geleden ontstaan omdat de zeebodem hier omhoog is geduwd als gevolg van uitbarstingen van onderzeese vulkanen. Op de rotsen genieten galápagosleguanen van de warme zon terwijl mannelijke fregatvogels hun rode keelzak opzetten om indruk te maken op de vrouwtjes. 

In de middag brengt een tender u naar Mosquera, een van de kleinste eilanden van de archipel. Hoewel dit het kleinste eiland is, leeft hier wel het grootste aantal zeeleeuwen van de Galápagoseilanden. Als u gelukt heeft, spot u misschien wel een migrerende orka. Rond zonsondergang gaat u weer aan boord waarna u in de avond napraat met uw medereizigers onder het genot van een goed glas wijn.  

Dag 9 - 10: Santa Cruz - Guayaquil - Amsterdam

Daphne is een kleine vulkaankegel die erg geërodeerd is door de zee. Steile wanden van lavarotsen en minimale vegetatie zijn hier het gevolg van. Het landschap wordt al 40 jaar door wetenschappers gebruikt om onderzoek te doen naar de evolutie van darwinvinken. Daphne is een beschermd gebied waardoor aan land gaan niet mogelijk is. Vanuit de kleine bootjes heeft u daarentegen een goed uitzicht over de vogelkolonies die dit eiland bewonen. Nazcagenten en roodsnavelkeerkringvogel bouwen hier hun nesten.

Na dit laatste avontuur is het helaas tijd om de Galápagoseilanden te verlaten. Vanaf Baltra vliegt u terug naar het vasteland van Ecuador waar u in Guayaquil overstapt op de KLM vlucht naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt, 8-daagse cruise o.b.v. all inclusive en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u hier graag over. 

Wist u dat

Er meer dan 5000 verschillende diersoorten op deze bijzondere archipel leven? Van al deze soorten komen er ruim 2000 alleen op de Galápagoseilanden voor, waaronder de felgekleurde galápagosleguaan.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl