Op avontuur door natuurrijk Ecuador

Hoogtepunten van deze reis

  • Verken koloniaal Quito
  • Beleef het mysterieus nevelwoud
  • Ongerepte natuurervaring in de Amazone
  • Flora en fauna op zijn puurst
  • Te gast in het dierenrijk
  • Unieke Galapagoscruise

Altijd al oog in oog willen staan met exotische diersoorten of op bezoek willen gaan bij inheemse stammen? Tijdens deze 16-daagse rondreis ontdekt u het natuurschoon dat Ecuador te bieden heeft. Geniet van een mysterieus nevelwoud, het Andesgebergte en van de bijna ondoordringbare Amazonejungle voordat u afreist naar een van de meest bijzondere en exclusieve bestemmingen ter wereld: de Galapagos eilanden. Hier bezoekt u met een cruise het meest bijzondere natuurschoon.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Quito

U vliegt vanuit Schiphol Airport naar Quito. Bij aankomst in de hoofdstad van Ecuador wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids. Per privétransfer wordt u naar uw hotel in het historische centrum gebracht waar u de komende twee nachten overnacht. Eenmaal in uw hotel heeft u alle tijd om uit te rusten van de vliegreis en kunt u zich voorbereiden op de komende dagen. Of gaat u meteen uw eerste indrukken opdoen van deze levendige stad met zijn prachtig koloniaal centrum?

Dag 2: Quito

U ontwaakt voor een actieve dag, want u gaat met de fiets op pad door de leukste wijken in het noorden van de stad waar u het stedelijke leven aanschouwt. Fiets langs de street art, door weelderige parken en bezoek levendige markten. U bezoekt La Mariscal, een bruisende wijk met een van de leukste markten van de stad. La Floresta is een kunstzinnige wijk, bekend om haar muurschilderingen. Laat de drukte van de stad achter u in de mooie parken, zoals Carolina Park en de botanische tuinen. Iñaquito is een lokale markt waar u het echte Quito ervaart. Naast het bezoek aan de hoogtepunten proeft u ook het lokale eten en natuurlijk de chocolade waar Quito bekend om staat. 

Dag 3: Quito - Mindo

U verlaat Quito en reist met een privétransfer naar het noordwesten voor een bezoek aan het weelderig begroeide nevelwoud van Ecuador. De komende dagen kunt u hier van de serene natuurpracht genieten met een grote variëteit aan bijzondere flora en fauna. Uw bioloog vertelt u er tijdens de activiteiten meer over. Ontspan en geniet van de rust in uw sfeervolle accommodatie.

Dag 4: Mindo

Onder begeleiding van een gids kunt u de hele dag op avontuur gaan in het regenwoud. Er zijn in die omgeving wandelpaden uitgezet waarbij u beekjes en watervallen passeert. Geniet van de natuur met haar gevarieerde wildpopulatie en opvallend veel vogelsoorten waaronder verschillende kolibries. De ‘vroege vogels’ worden beloond. Vervolgens gaat u als het ware in de lucht fietsen met de Sky fiets. Dit is een unieke manier om het nevelwoud te ontdekken doordat u verschillende canyons en rivieren passeert. Daarna kunt u de uitkijktoren beklimmen en genieten van het uitzicht over het reservaat. Na de lunch bezoekt u het life center dat bereikbaar is via de Howler Monkeys Trail. Voor het diner kunt u nog deelnemen aan een circa 45 minuten durende avondwandeling. Hier kunt u onder begeleiding van een natuurgids met een zaklamp in de hand jungle-bewoners gaan spotten. Of wilt u liever gaan ontspannen in de Spa of toch deelnemen aan een yoga-sessie? De keuze is aan u!

Dag 5: Mindo - Anakonda Amazone Cruise

Vandaag keert u terug naar Quito voor uw vlucht naar het regenwoud van de Amazone. Daar gaat u aan boord van de Anakonda Cruise. Al varend aan boord van een rivier-cruiseschip gaat u het regenwoud op een comfortabele manier verkennen. Vanuit de ruime suites heeft u door de grote panoramische ramen veel lichtinval en een fabuleus uitzicht. U kunt aan boord genieten van voortreffelijke maaltijden in het restaurant en een drankje in al fresco lounge. Of ontspan in de jacuzzi of ligstoelen op het zonnedek met een prachtig uitzicht of lees een boek in de leeszaal.

Dag 6 - 7: Anakonda Amazone Cruise

De Anakonda Amazone Cruise is het enige cruiseschip in de Amazone van Ecuador. Vanuit Coca vaart u over de Amazone rivier door het indrukwekkende tropische regenwoud. U zult veel vogelsoorten en verschillende soorten reptielen tegenkomen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Vanaf het Anakonda Amazone cruiseschip maakt u onder begeleiding van lokale (natuur)gidsen excursies en onderneemt u activiteiten in het regenwoud. Per kano gaat u naar de oever. Aan boord van het Anakonda Amazone cruiseschip zijn de maaltijden, water en excursies inbegrepen. U ervaart de ultieme Amazone ervaring aan boord van dit cruiseschip.

Dag 8: Anakonda Amazone Cruise - Quito

In de ochtend keert de Anakonda Amazone Cruise terug naar het beginpunt, Puerto Providencia. Vanuit hier wordt u naar het vliegveld van Coca gebracht voor uw terugvlucht naar Quito. Hier brengt u de laatste dag op het vasteland door voordat u doorreist naar de Galapagos eilanden.

Dag 9: Quito - Santa Cruz

Na een vroege vlucht vanaf Quito komt u aan op het vliegveld van Baltra, op Santa Cruz, waar bemanningsleden van de Treasure voor u klaar staan. Eenmaal aan boord wordt u voorgesteld aan de crew en uw eerste lunch geserveerd. In de middag staat een bezoek aan het Charles Darwin Station op het programma, waar u ziet hoe de reuzenschildpadden worden beschermd en leert over de hoe de reuzenschildpadden de archipel in de loop van de tijd als hun thuis zijn gaan beschouwen. Het is een leuke introductie tot de wonderen van de Galapagos!

Dag 10: Eden Islet & Santa Cruz

In de morgen gaat het schip tot anker bij Eden Islet. Hier ziet u zeeleeuwen en leguanen genieten van de ochtendzon. Ook doen veel zeevogels zich te goed aan al het leven in de nabij gelegen mangrove. U kunt hier uitstekend snorkelen tussen de tropische vissen, roggen en haaien. Of verken de omgeving per kajak.

In de middag gaat u aan land voor de beklimming van Dragon Hill. Hier heeft u een prachtig uitzicht over Santa Cruz. Onderweg komt u langs een zoutlagune waar u vaak flamingo's, pijlstaarteenden en andere vogels kunt spotten in het gezelschap van de vele leguanen.

Dag 11: Isabela Island

In uw cruise met de klok mee rondom Isabela Island komt u aan bij Puerto Villamil, het hoofdplaatsje van het eiland. Net buiten de haven bezoekt u rotsformaties die het leefgebied zijn van de witpunt rif haaien. Het is een bijzondere ervaring om vlak boven deze vriendelijke haaien te snorkelen. Met een beetje geluk komt u de zeeleeuwen tegen deze rustige wateren tot hun thuis hebben gemaakt.

In de middag gaat u aan wal voor een bezoek aan de moerassen van Isabela. Dit is de broedplaats van een van de grootste concentraties flamingo's, een spectaculair gezicht. Het gebied wordt door meer kust- en watervogels bezocht, die soms wel helemaal vanuit de Arctische gebieden zijn overgestoken. U bezoekt de 'Wall of Tears' die door gevangenen op dit eiland werden gebouwd.

Dag 12: Isabela Island

U vaart naar het westen van Isabela, daar waar twee vulkanen het landschap domineren. Tussen de Siera Negra en Cerro Azul ligt Moreno Point, daar waar lavastromen lagunen hebben gecreëerd waar u een vogelrijk aantreft.

In de middag staat een bezoek aan Urbina Bay op het programma, waar de kustlijn door de vulkaan is opgetild. Hier heeft u een prachtig uitzicht. Ook is er een overvloed aan koralen, schelpen en vele andere kalkhoudende organismen in het water. U vindt hier tevens reuzenschildpadden en leguanen in het veranderende landschap door de seizoenen heen.

Dag 13: Fernandina

Fernandina is het derde grootste eiland van de Galapagos, maar het minste bezocht. Er is maar een plaats die u mag bezoeken, namelijk Espinoza Point. Hier vindt u de meeste leguanen van de hele archipel. Ook ziet u hier veel Galápagosaalscholver, die alleen hier voorkomen. Hun vleugels, staarten en poten pasten zich geleidelijk aan om te kunnen overleven.

Na de lunch vaart u in een zodiac langs de kliffen van Isabela, waar u een goede kans heeft op het spotten van de Galapagos pinguïn. U gaat aan land voor een ongeveer 30 minuten durende wandeling naar een klif, waarvandaan u Darwin Lake en diverse vulkanen kunt aanschouwen.

Dag 14: Santiago & Rabida

U komt aan bij Santiago Island, waar u allereerst Puerto Egas bezoekt. Het staat bekend om de vulkanische tufsteen dat het landschap bepaalt. Het bedrijf van Hector Egas heeft hier een poging gedaan om zout te winnen, maar zonder succes en ontleent enkel nog de naam aan deze plek.

In de middag bezoekt u het rode strand van Rábida. Het is een prachtig gezicht hoe het rode zand fel afsteekt tegen de groene kust en waarschijnlijk blauwe lucht. Het is een van de meest vruchtbare plekken op het kleine eilandje, waardoor veel soorten watervogels hier hun heil zoeken, waaronder pijlstaarten en soms rode flamingo's. Bijzonder zijn de bruine pelikanen hier, die als enige in de wereld kunnen duiken.

Dag 15 - 16: Santa Cruz - Guayaquil - Amsterdam

Vroeg in de morgen komt u terug aan op Santa Cruz, waar u nog een bezoek brengt aan Las Bachas Beach. Het is de favoriete plek voor zeeschildpadden om te nestelen. In de lagunes vindt u flamingo's en andere kustvogels. Tot slot ziet u nog een scheepswrak, die tijdens de Tweede Wereldoorlog is achtergelaten door de Amerikanen. 

Dan is uw prachtige natuurreis door Ecuador en Galapagos tot een einde gekomen. U wordt teruggebracht naar Baltra Airport voor uw vlucht naar Guayaquil, waar u overstapt op uw KLM vlucht naar Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u hier graag over.

Wist u dat

Ecuador naar de evenaar (equator) is vernoemd, die dwars door het land loopt en dat hier de enige gletsjer te vinden is die op de evenaar ligt

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl