Fotogeniek Galápagos

Hoogtepunten van deze reis

  • Seymour en Mosquera: vogelparadijs
  • 7-daagse Galápagos Cruise rond Isabela
  • Verblijf op een luxe catamaran
  • Snorkelen bij de beroemde Kicker Rock
  • De rode stranden Rabida Island
  • Exclusief verblijf op Santa Cruz en San Cristobal

U maakt kennis met de vulkanen en de indrukwekkende flora en fauna van de Galápagos eilanden. Vaar met de superior first class catamaran De Treasure of Galápagos rondom Isabela Island en ontdek de meest unieke diersoorten. Deze reis mag met recht een 'experience for a lifetime' worden genoemd. U verblijft tevens op de hoofdeilanden Santa Cruz en San Cristobal vanwaar u de mooiste dagtochten maakt.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Quito

U vliegt vanuit Amsterdam Schiphol Airport naar Quito. Bij aankomst in de hoofdstad van Ecuador wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw hotel gebracht in het oude centrum.

Dag 2: Quito

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in de prachtige hoofdstad van Ecuador. Struin langs de koloniale gebouwen, over de mooie pleinen en klim naar de uitzichtspunten. Ook kunt u de kabelbaan nemen naar het uitzichtspunt waar u de hele stad kunt overzien met de indrukwekkende Cotopaxi vulkaan op de achtergrond. Hier kunt u tevens mooie wandelingen maken. We hebben u graag bij het boeken van een leuke excursie in Quito.

Dag 3: Quito - San Cristobal

Het is tijd om naar de Galapagos eilanden te vertrekken. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven van Quito gebracht. U vliegt naar het eiland San Cristobal, waar u de komende drie nachten verblijft en uw eerste indrukken van deze magische archipel zult verkrijgen.

Dag 4 - 5: San Cristobal

San Cristobal staat bekend om de vele zeeleeuwen die zelfs de kust bij het hoofdplaatsje Puerto Baquerizo Moreno tot hun thuis hebben gemaakt. U zult merken dat als u op een van de stranden neerstrijkt de zeeleeuwen hier de baas zijn en u misschien wel weg zullen jagen. Al met al een hele belevenis. Ga naar Playa Punta Carola voor een prachtige zonsondergang terwijl de surfers zich hier te goed doen aan de hoge golven.

Naast een ontspannen tijd op eigen gelegenheid regelen we een uitstapje naar de beroemde Kicker Rock, met haar overweldigende onderwaterwereld. U heeft grote kans om hier hamerhaaien te zien en ook krioelt het normaal gesproken van de zeeschildpadden. Na afloop strijkt u neer op een van de prachtige stranden in de omgeving. 

Dag 6: San Cristobal - Santa Cruz

Vandaag start uw Galapagos cruise op de Treasure. U neemt hiervoor de ferry van San Cristobal naar Santa Cruz. Eenmaal aan boord wordt u voorgesteld aan de crew en uw eerste lunch geserveerd. In de middag bezoekt u het Charles Darwin Research Station. Dit onderzoekscentrum ligt net als Puerto Ayora in de Academy Bay. Het centrum wordt gerund door onderzoekers uit verschillende landen, met als doel de flora en fauna van het Galápagos Nationaal Park beter te beschermen en te behouden. Het belangrijkste project is het grootbrengen van de Galapagos reuzenschildpadden die met uitsterven worden bedreigd. Zo was in het instituut reuzenschildpad 'Lonely George' te zien, de laatste vertegenwoordiger van zijn soort en afkomstig van het eiland La Pinta. Verder geeft het instituut uitleg over de verschillende diersoorten die er op de verschillende eilanden leven en natuurlijk de evolutietheorie van Darwin.

Dag 7: Eden Islet & Santa Cruz

In de morgen gaat het schip tot anker bij Eden Islet. Hier ziet u zeeleeuwen en leguanen genieten van de ochtendzon. Ook doen veel zeevogels zich te goed aan al het leven in de nabij gelegen mangrove. U kunt hier uitstekend snorkelen tussen de tropische vissen, roggen en haaien. Of verken de omgeving per kajak.

In de middag gaat u aan land voor de beklimming van Dragon Hill. Hier heeft u een prachtig uitzicht over Santa Cruz. Onderweg komt u langs een zoutlagune waar u vaak flamingo's, pijlstaarteenden en andere vogels kunt spotten in het gezelschap van de vele leguanen.

Dag 8: Isabela Island

In uw cruise met de klok mee rondom Isabela Island komt u aan bij Puerto Villamil, het hoofdplaatsje van het eiland. Net buiten de haven bezoekt u rotsformaties die het leefgebied zijn van de witpunt rif haaien. Het is een bijzondere ervaring om vlak boven deze vriendelijke haaien te snorkelen. Met een beetje geluk komt u de zeeleeuwen tegen deze rustige wateren tot hun thuis hebben gemaakt.

In de middag gaat u aan wal voor een bezoek aan de moerassen van Isabela. Dit is de broedplaats van een van de grootste concentraties flamingo's, een spectaculair gezicht. Het gebied wordt door meer kust- en watervogels bezocht, die soms wel helemaal vanuit de Arctische gebieden zijn overgestoken. U bezoekt de 'Wall of Tears' die door gevangenen op dit eiland werden gebouwd.

Dag 9: Isabela Island

U vaart naar het westen van Isabela, daar waar twee vulkanen het landschap domineren. Tussen de Siera Negra en Cerro Azul ligt Moreno Point, daar waar lavastromen lagunen hebben gecreëerd waar u een vogelrijk aantreft.

In de middag staat een bezoek aan Urbina Bay op het programma, waar de kustlijn door de vulkaan is opgetild. Hier heeft u een prachtig uitzicht. Ook is er een overvloed aan koralen, schelpen en vele andere kalkhoudende organismen in het water. U vindt hier tevens reuzenschildpadden en leguanen in het veranderende landschap door de seizoenen heen.

Dag 10: Fernandina

Fernandina is het derde grootste eiland van de Galapagos, maar het minste bezocht. Er is maar een plaats die u mag bezoeken, namelijk Espinoza Point. Hier vindt u de meeste leguanen van de hele archipel. Ook ziet u hier veel Galápagosaalscholver, die alleen hier voorkomen. Hun vleugels, staarten en poten pasten zich geleidelijk aan om te kunnen overleven.

Na de lunch vaart u in een zodiac langs de kliffen van Isabela, waar u een goede kans heeft op het spotten van de Galapagos pinguïn. U gaat aan land voor een ongeveer 30 minuten durende wandeling naar een klif, waarvandaan u Darwin Lake en diverse vulkanen kunt aanschouwen.

Dag 11: Santiago & Rábida

U komt aan bij Santiago Island, waar u allereerst Puerto Egas bezoekt. Het staat bekend om de vulkanische tufsteen dat het landschap bepaalt. Het bedrijf van Hector Egas heeft hier een poging gedaan om zout te winnen, maar zonder succes en ontleent enkel nog de naam aan deze plek.

In de middag bezoekt u het rode strand van Rábida. Het is een prachtig gezicht hoe het rode zand fel afsteekt tegen de groene kust en waarschijnlijk blauwe lucht. Het is een van de meest vruchtbare plekken op het kleine eilandje, waardoor veel soorten watervogels hier hun heil zoeken, waaronder pijlstaarten en soms rode flamingo's. Bijzonder zijn de bruine pelikanen hier, die als enige in de wereld kunnen duiken.

Dag 12: Santa Cruz

Vroeg in de morgen komt u terug aan op Santa Cruz, waar u nog een bezoek brengt aan Las Bachas Beach. Het is de favoriete plek voor zeeschildpadden om te nestelen. In de lagunes vindt u flamingo's en andere kustvogels. Tot slot ziet u nog een scheepswrak, die tijdens de Tweede Wereldoorlog is achtergelaten door de Amerikanen.

Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning. U verblijft nog drie nachten op het eiland Santa Cruz om nog even heerlijk te kunnen ontspannen, bij uw exclusieve accommodatie of de prachtige stranden.

Dag 13 - 14: Santa Cruz

Santa Cruz is ook zeer geschikt om op eigen gelegenheid te spenderen, als is het maar om nog even heerlijk te ontspannen op de prachtige stranden voor u terug naar huis vliegt. 

Een van de twee dagen onderneemt u een dagtocht naar Seymour Island, een broedplaats voor een grote populatie prachtige fregatvogels. Blauwvoetgenten voeren hun baltsdans uit in de meer open gebieden en zwaluwstaartmeeuwen strijken neer op de kliffen. Ondanks de enorme branding die op de kust inbeukt trekken zeeleeuwen het strand op en ziet u ze al body surfend langs de kust gaan. Er is een cirkelvormig pad dat u over het eiland voert naar een prachtige, rotsachtige kust waar de golven in een prachtige zilverblauwe kleur breken. Mosquera Islet ligt tussen Baltra en North Seymour. Het is een klein eilandje gevormd door een tektonische opheffing, met een rif van rotsen en koraal en een groot wit zandstrand, waar een grote populatie zeeleeuwen leeft. U kunt ook verschillende soorten kustvogels observeren. Deze plek biedt geweldige snorkel- en zwemmogelijkheden. Langs de rotsen is het gebruikelijk om de Red Lava en Sally Lightfoot-krabben te zien. 

Dag 15 - 16: Santa Cruz - Guayaquil - Amsterdam

Helaas komt er een einde aan uw onvergetelijke reis naar de Galapagoseilanden. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld van Baltra gebracht. Via Guayaquil vliegt u terug naar Amsterdam. Hier landt u de volgende dag met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Er is een ruim aanbod van cruises, vaarroutes en reisduren in de Galapagos. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Voorts helpen wij u graag met het samenstellen van uw volledige reis geheel naar uw wensen. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt, Galápagos cruise en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De eilandengroep haar naam dankt aan de oudste inwoners namelijk de reuzenschildpad. Galápago betekent namelijk grote schildpad in het Spaans.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl