Ecuador Exclusief

Hoogtepunten van deze reis

  • Verken koloniaal Quito
  • Mysterieus nevelwoud
  • Ongerepte natuurervaring in de Amazone
  • Verblijf in de meest exclusieve accommodaties
  • Indrukwekkende vulkanen
  • Unieke Galapagoscruise

Ontdek het natuurschoon dat Ecuador te bieden heeft. Geniet in stijl van indrukwekkende vulkanen, van een mysterieus nevelwoud, de ondoordringbare Amazonejungle en sluit af op de unieke archipel van de Galapagos. Verblijf in de meest exclusieve accommodaties van het land.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Quito

U vliegt vanuit Schiphol Airport naar Quito. Bij aankomst in de hoofdstad van Ecuador wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids. Per privétransfer wordt u naar uw hotel in het historische centrum gebracht waar u de komende twee nachten overnacht. Eenmaal in uw hotel heeft u alle tijd om uit te rusten van de vliegreis en kunt u zich voorbereiden op de komende dagen. Of gaat u meteen uw eerste indrukken opdoen van deze levendige stad met zijn prachtig koloniaal centrum?

Dag 2: Quito

Vandaag leert u de mooiste plekjes van deze stad kennen tijdens stadstour die een halve dag duurt. De hoofdstad heeft een van de best bewaarde historische centra van Latijns-Amerika en ligt op een hoogte van circa 2.800 meter. De stad is in de zestiende eeuw bovenop de ruïnes van een Incastad gebouwd. U wandelt met een Engelssprekende gids naar het oude centrum waar u een prachtige basiliek, het grote plein met een paleis en de kathedraal zult zien. In het klooster San Francisco vindt u rijke interieurs die de Barokschool van Quito, een mengeling van Spaanse, Italiaanse, Vlaamse en inheemse kunst, goed weergeven. Ook gaat u naar de beroemde heuvel Panecillo waar zich op de top de ‘De Heilige Maagd van Quito’ bevindt. Deze plek is een prachtig uitkijkpunt over de stad. U zult zien waarom het koloniale centrum door Unesco is uitgeroepen tot Werelderfgoed. ’s Avonds kunt u een van de vele restaurants binnengaan die Quito rijk is.

Dag 3: Quito - Mashpi

U verlaat Quito en reist met een privétransfer naar het noordwesten voor een bezoek aan het weelderig begroeide nevelwoud van Ecuador. Middenin het Andes-regenwoud verblijft u in uw eindbestemming van vandaag, de qua architectuur unieke Mashpi Lodge. De omgeving rond de lodge is voor natuurliefhebbers een waar paradijs. In het privéreservaat van 1.000 hectare vindt u een grote variëteit aan bijzondere flora en fauna. Dankzij de panoramische ramen heeft u vanuit de lodge een prachtig uitzicht op de groene omgeving. De komende dagen kunt u van de serene natuurpracht genieten.

Dag 4: Mashpi

Onder begeleiding van een gids kunt u de hele dag in het nevelwoud op avontuur gaan. Er zijn in de omgeving wandelpaden uitgezet waarbij u beekjes en watervallen passeert. Geniet van de mooie natuur met haar gevarieerde wildpopulatie en opvallend veel vogelsoorten waaronder verschillende kolibries. Of wilt u liever gaan ontspannen in de Spa of toch deelnemen aan een yoga-sessie? De keuze is aan u! National Geographic geeft aan deze accommodatie niet voor niets het predicaat ‘unique lodge of the world’.

Dag 5: Mashpi - Quito

Na de laatste ochtendactiviteiten in het reservaat brengt een privétransfer u terug naar Quito. Hier overnacht nabij de luchthaven u voordat u doorreist naar het Ecuadoriaanse Amazonegebied. De komende vier avontuurlijke dagen verblijft u daar in de jungle.

Dag 6: Quito - Amazone

U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Quito gebracht voor een vlucht naar het Amazonegebied. Na aankomst op de luchthaven van Coca wordt u verwelkomd en reist u per gemotoriseerde kano naar het Napo Wildlife Center aan de Napo rivier. Tijdens deze circa vier uur durende kanovaart komt u meer te weten over de planten en dieren in de omgeving. Met een beetje geluk spot u junglebewoners zoals apen en kaaimannen. De komende dagen staat een ultieme natuurbeleving centraal en verblijft u in de lodge die wordt gerund door Kichwa indianen, de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

Dag 7 - 8: Amazone

De eco-lodge ligt aan de rand van een uniek reservaat dat deel uitmaakt van het Yasuní Nationaal Park. Het reservaat wordt zoals de lodge beheerd door de Kichwa indianen. Zij laten u kennismaken met de indrukwekkende natuur en cultuur. De zeven meter hoge uitkijktoren biedt een schitterend uitzicht over het meer en regenwoud. Tijdens uw verblijft kun u samen met een natuurgids eropuit trekken om de mooiste plekjes van de jungle te verkennen. In deze prachtige omgeving leven onder meer felgekleurde papegaaien, toekans, apen en de reuzenotters. En als u geluk heeft ziet u de wereldberoemde roze rivierdolfijn voorbij komen. Een schitterend gezicht.

Dag 9: Amazone - Quito

Vandaag laat u deze bijzondere natuurbeleving achter u en vliegt u terug naar Quito. In de middag kunt u voor de laatste keer genieten van deze bruisende stad in de Andes voordat u uw reis voortzet naar de Galapagoseilanden.

Dag 10: Quito - Baltra

U reist door naar de Galapagoseilanden, waar u aan boord gaat van de Endemic voor een 6-daagse cruise naar Santiago, het zuidelijke Floreana, het noordelijke Genovesa en het hoofdeiland Santa Cruz.

In de middag bezoekt u Bartolomé Island, met het mooiste uitzichtspunt van de Galapagoseilanden: Pinnacle Rock. Hiervoor beklimt u een houten trap dat uitzicht geeft op meerdere vulkanen en stranden. De stranden zijn een van de beste plekken op de Galapagos om te snorkelen. U vindt er enkele groepen pinguïns, roggen, verschillende typen tropische vis en mogelijk zelfs haaien.

Dag 11: Floreana

Vandaag spendeert u de hele dag op en om het zuidelijke eiland Floreana, om te beginnen bij de Devil's Crown. Het zijn de laatste overblijfselen van een oude vulkaankrater die door de eeuwen heen is geërodeerd. Het is een prachtige snorkelplek: in het diepe water kunt u grote roggen, haaien en ander spectaculair zeeleven zien, terwijl de binnenwateren vaak vol met speelse zeeleeuwen zitten. Bij Cormorant Point treft u vooral zeeleeuwen, en een mooi wit zandstrand waar pijlstaartroggen te vinden zijn.

In de middag gaat u aan land bij Baroness' Overlook waar u een mooi uitzicht heeft op de kustlijn van Floreana. Vraag uw gids naar de onopgeloste moord waar deze plek naar is vernoemd. Ook kunt u de kustlijn verkennen per panga of kajak. Tot slot bezoekt u het beroemde postkantoor bij de gelijnamige baai waar u uw dag op Floreana heerlijk kunt afsluiten.

Dag 12: Santiago & North Seymour

Een dag vol hoogtepunten, om te beginnen met een bezoek aan Chinese Hat, een iconisch vulkaaneilandje. De rotsformaties die onder water gevormd zijn, zijn fascinerend. Naast dat het een onderzoekslocatie is voor vulkanische geologie, is Chinese Hat de thuisbasis van zeeleeuwen, pinguïns en Sally Lightfoot Crabs. De wandeling wordt gevolgd door panga-tochten, snorkelen en kajakken.

In de middag bezoekt u North Seymour, dat vol zit met wildlife. De fregatvogels en blauwvoetgenten nestelen vlak naast het rotsachtige pad, wat spectaculaire foto's mogelijk maakt. Het eiland is de thuisbasis van een groeiende populatie landleguanen, die vaak tevreden op cactusvelden kauwen. Er zitten meestal tientallen zeeleeuwen langs de stranden.

Dag 13: Santa Cruz

Na een heerlijk ontbijt aan de noordkant van Santa Cruz gaat u Black Turtle Cove verkennen, een lagune met mangrove dat vol zit met leven. Met kleinere bootjes, panga's, gaat u op pad om de leefomgeving niet te verstoren. Hier kunt u haaien, zeeschildpadden, reigers of zelfs een school goudroggen spotten.

In de middag bezoekt u Bachas Beach, een prachtig strand, ideaal om te zwemmen of te snorkelen. Kustvogels zoals regenwulpen en stelten komen veel voor, evenals zeeleeuwen en Sally Lightfoot-krabben. Een brakke lagune die populair is bij flamingo's ligt op korte loopafstand van het strand.

Dag 14: Genovesa

Vandaag bezoekt u Genovesa, om te beginnen Darwin Bay. Het heeft een vorm van een halve maan en u vindt er mangrove waar veel zeevogels nestelen, zoals roodvoet- en Nazca-genten, fregatvogels en meeuwen. Van februari tot juni blazen de fregatvogels hun felrode keelzakken op. Zoek naar pijlstaartroggen die bij eb vastzitten in getijdenpoelen. Ook is er de mogelijkheid om te snorkelen, kajakken of een panga tocht rond de rustige baai te maken waarbij u hamerhaaien zou kunnen spotten.

Prince Philip's Steps is een spectaculaire plek voor vogelliefhebbers. Na een korte klim komt u op een plateau waar u de velduil zou kunnen spotten. Het is een van de weinige plekken op de Galapagos waar deze vogels worden gezien. Zoek naar roodvoet- en Nazca-genten, stormvogels en tropische vogels. Ook kunt u nog snorkelen of kajakken in de baai.

Dag 15 - 16: Santa Cruz - Guayaquil - Amsterdam

Op de laatste ochtend van uw Galapagoscruise arriveert terug op Santa Cruz, waar u de Twin Sinkholes bezoekt, die zijn ontstaan door ingestorte lavatunnels. Uw gids zult uitleg geven over het bijzondere bos dat in en rond de sinkholes te vinden is: het is de thuisbasis van vele Scalesia-zomerbomen, endemisch voor Galapagos. Op deze plek vindt u vinken, Vermilion Flycatchers en spotvogels. 

Per transfer wordt u naar de luchthaven van Baltra gebracht voor uw terugvlucht. In Guayaquil stapt u over op uw KLM vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw KLM retourvlucht Amsterdam - Quito/Guayaquil, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u hier graag over.

Wist u dat

Ecuador dankt haar naam aan de ligging op de evenaar (equator).

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl