Cuba in stijl

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek de wijken van Havana in een echte klassieke jaren '50 auto
  • Kijkje in de garage van de klassieke Amerikaanse auto’s
  • Bezoek de tabaksplantages in de Viñales vallei
  • Geniet van de live Salsa bands op Plaza Mayor in Trinidad
  • Paradijselijke eiland Cayo Santa Maria
  • Beleef Cuba in stijl

Reis in stijl door Cuba met uw privéchauffeur/gids terwijl u verblijft in de beste accommodaties van het eiland. Proef de sfeer van het karakteristieke Havana, struin door de straatjes van Trinidad en sluit ontspannen af aan één van de mooiste stranden van Cuba.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Havana

Vanuit Amsterdam vliegt u met KLM naar Havana José Martí International Airport. Bij aankomst wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van onze lokale partner, die u versnelt door de douane faciliteiten helpt. Terwijl u rustig in de lounge wacht, verzorgen zij het verzamelen van uw bagage. Uw privétransfer brengt u vervolgens naar uw hotel in het oude historische centrum van Havana.

Dag 2: Havana

Vandaag gaat u samen met een gids de verschillende wijken van Havana verkennen. Kom tot de ontdekking dat er zowel veel als niets is veranderd.  U stapt in een klassieke jaren '50 auto en rijdt u door de residentiële wijken Miramar en El Vedado alvorens u aankomt in Oud-Havana. Onderweg stopt u bij een lokaal restaurantje voor een heerlijke lunch. De gids vertelt u van alles over dit gedeelte van de stad en neemt u mee naar de belangrijkste pleinen en straten van de stad. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag 3: Havana

Geheel in stijl wordt u vandaag opgehaald in een klassieke auto voor een bezoek aan een autogarage. Alvorens u aankomt bij de garage, rijdt u eerst door een aantal belangrijke straten van Havana. De afgelopen 20 jaar zijn de auto’s het symbool van Havana geworden. De garage die u bezoekt is gespecialiseerd in het opknappen van oude Amerikaanse auto’s, waar Cuba bekend om staat. Tijdens een rondleiding door de garage zult u merken hoe inventief de Cubanen zijn in het repareren van deze auto’s. Vele onderdelen zijn namelijk niet meer origineel te verkrijgen. Na afloop wordt u weer per oldtimer teruggebracht naar uw hotel. De middag heeft u ter vrije besteding om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of te genieten in uw accommodatie.

Dag 4: Havana

Vandaag staat volledig in het teken van een bezoek aan de Viñales vallei en haar omgeving. Uw brengt een bezoek aan een traditionele boerderij waar men tabak oogst en vakkundig sigaren met de hand rolt. De tabaksplant bereikt zijn volledige lengte tussen november en februari. Zodra de oogst voorbij is, worden tot oktober andere gewassen geplant zoals malanga, yucca en maïs. Hierna bezoekt u een Despalillo, het centrum waar de tabaksbladeren op kwaliteit worden beoordeeld. U luncht bij de lokale boer en gaat in de middag een korte paardrijdtocht maken. Een mooie tocht door het prachtige landschap met grotten, mogotes en tabaksvelden wacht op u. Ook geniet u op La Finca Agro-Ecologica El Paraiso, een biologische boerderij, van een geweldig uitzicht.

Dag 5: Havana – Cienfuegos

In de ochtend ontmoet u uw gids en tevens chauffeur die de komende aan uw zijde staat. U reist vandaag naar het koloniale Cienfuegos. De rit brengt u langs Varkensbaai. In 1961 werd deze plek wereldnieuws vanwege de mislukte invasie door Cubaanse ballingen, gesteund door de CIA. Vanavond overnacht u in Cienfuegos. Cienfuegos ligt aan een mooie baai. De stad werd gesticht in 1819 en word gekenmerkt door de Frans koloniale architectuur. In de koloniale tijd stond Cienfuegos bekend als de 'parel van het zuiden'.

Dag 6: Cienfuegos – Trinidad

Na uw ontbijt laat u Cienfuegos achter u en brengt uw privétransfer u naar Salto El Nicho. Dit is de beroemdste waterval van Cuba en ligt in een mooi natuurpark in de bergen ten zuiden van Cuba. Eenmaal aangekomen bij het park El Nicho wandelt u met een gids naar de watervallen en bezoekt u de grotten waar de rivier Rio Negro ontspringt. Na uw bezoek vervolgt u de rit naar Trinidad. Trinidad staat op de Werelderfgoedlijst en is de best bewaarde koloniale stad van het eiland.

Dag 7: Trinidad

Vandaag gaat u op pad in Trinidad, waar u samen met uw gids door het oude centrum wandelt door de vele kleine, smalle en gezellige klinkerstraatjes. Een vleugje Andalusische en Moorse invloeden in de gebouwen, de pleintjes, straatjes met keien en enkele paleizen maken Trinidad een veel gefotografeerd stadje. U kunt er prima rondwandelen omdat de straten autovrij zijn. Tegenwoordig is het een museumstad met een zeer fraai koloniaal centrum. Rond het centrale plein staan koloniale woonhuizen, nu meestal musea. Naar gelang uw interesse, wordt gekeken aan welk museum u een bezoek brengt.

Dag 8: Trinidad

Deze dag heeft u ter vrije besteding op eigen gelegenheid. U hoeft zich niet te vervelen in Trinidad. Neemt u bijvoorbeeld in de avond eens een kijkje bij Casa de la Musica. Elke avond komen de trappen naast de kathedraal op Plaza Mayor tot leven met live salsa bands. In La Casa de la Músíca spelen Cubaanse bands en een geweldige mix van toeristen en de plaatselijke bevolking tonen er hun danskunsten. Vooral de Cubaanse bezoekers staan volop de salsa te dansen.

Dag 9: Trinidad – Santa Clara – Cayo Santa Maria

U reist vandaag naar Cayo Santa Maria, onderweg bezoekt u het plaatsje Santa Clara. Santa Clara is de stad van de revolutie en ligt in het hart van Cuba. In 1958 deelden de troepen van Che Guevara hier een beslissende slag uit aan dictator Batista, door een trein vol soldaten en wapens met een bulldozer te laten ontsporen. De lading wapens kwam in handen van Che en zijn mannen en de overwinning was een feit. U brengt een bezoek aan het Mausoleum en de Tren Blindado. U heeft tevens de mogelijkheid als één van de weinige om één van de oude makkers van Che Guevara te ontmoeten en te praten. Na de lunch vervolgt u de route naar Cayo Santa Maria. Hier geniet u van een ontspannen einde van uw vakantie en neemt u afscheid van uw gids/chauffeur.

Dag 10 - 11: Cayo Santa Maria

Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Cayo Santa Maria. Dit paradijselijke eiland ligt voor de kust in het noorden van Cuba en wordt met een brug verbonden met het vasteland. Geniet van de tropische sfeer, de fijne zandstranden, de helderblauwe zee en bovenal de heerlijke temperaturen. Hier komt u volledig tot rust na uw rondreis door Cuba.

Dag 12 - 13: Cayo Santa Maria – Havana – Amsterdam

Helaas is de laatste dag aangebroken. U heeft nog even tijd om van Cuba te genieten. In de middag wordt u opgehaald door uw privétransfer. Deze brengt u in minder dan zes uur naar de luchthaven van Havana voor uw terugvlucht naar Nederland. Vanuit Havana vliegt u met KLM naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Paladares, restaurants zijn in Cuba die van privé eigenaren zijn waar u de traditionele Cubaanse keuken kunt proeven. Dit in tegenstelling tot de vele restaurants die door de staat worden beheerd.

Indien gewenst, reserveren wij graag de mooiste Paladares voor u.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl