Het ongerepte Colombia

Hoogtepunten van deze reis

  • Bruisend Bogotá en Cartagena
  • De wonderlijke kleuren van Caño Cristales
  • De Colombiaanse Amazone
  • De ‘stad van de eeuwige lente’
  • Walvissen spotten in Nuqui
  • Afsluiten aan de Caribische Zee

Tijdens deze reis ziet u alle hoeken van Colombia; van de Amazonejungle tot de koffieregio en van de bruisende steden in de bergen tot de witte stranden. Een verrassende mix van culturen, kleurrijke dorpjes en indrukwekkende steden worden afgewisseld met prachtige natuurgebieden. U geniet van de kustgebieden bij de Caraïbische Zee en Grote Oceaan.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Bogotá

U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Op de luchthaven wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids en deze brengt u met een privétransfer naar uw hotel in Bogotá.

Dag 2: Bogotá

Vandaag gaat u een stadstour maken onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Hierbij maakt u kennis met het historische centrum van het stadshart: ‘La Candelaria’. Kenmerkend zijn de kleurrijke koloniale woningen, smalle geplaveide straten en bloemrijke patio’s. Een bezoek aan de berg ‘Monserrate’ is een van de ook letterlijke hoogtepunten van deze tour. Met een kabellift gaat u naar boven en vanaf daar heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Verder bezoekt u het wereldberoemde Goudmuseum, een aantal authentieke kerken, het historische centrum en het hoofdplein ‘Plaza Bolívar. Het museum van de bekende Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero is alleszins een bezoek waard. Na afloop van wandeling kunt u de rest van de dag zelf invullen. Bezoek bijvoorbeeld de leuke cafeetjes, kunstateliers of lokale restaurantjes die Bogotá rijk is.

Dag 3: Bogotá - Leticia

Een privétransfer brengt u naar het vliegveld van Bogotá voor een vlucht naar Leticia, op het drielandenpunt van Colombia, Brazilië en Peru. Hier verblijft u enkele dagen in een kleinschalige accommodatie in de ongerepte natuur met hoog duurzaam gehalte. De activiteiten zijn inclusief en kiest u zelf. Zo adviseren wij u de eerste avond junglewandeling in het donker te ondernemen met een gids. In de nacht komt de jungle namelijk echt tot leven en ziet u waarschijnlijk diverse kikkers, nachtbloemen en fosforescerende paddenstoelen.

Dag 4 - 5: Leticia

U heeft ruime keuze aan activiteiten, allemaal erop gericht om u zo'n goed mogelijke indruk te geven van de jungle, maar ook van de lokale bewoners van de jungle. Zo kunt u een bezoek brengen aan de Tikuna gemeenschap, waar u zich zult verwonderen over hoe natuurinclusief ze leven. De middag is vaak geschikt voor een kanotocht door de jungle. Op de tweede dag kunt u de binnenmeren op Mocagua eiland bezoeken en dolfijnen spotten op het Peruviaans deel van de rivier. De dag kan worden afgesloten met een prachtige zonsondergang vanaf de Amazone.

Dag 6: Leticia - Bogotá

De morgen is de beste tijd van de dag om met een gids vogels te gaan spotten en afhankelijk van uw vlucht kunt u nog een bezoek brengen aan het etnografisch museum van Leticia. U wordt naar de luchthaven gebracht, vanwaar u terugvliegt naar Bogotá. Daar wordt u door uw chauffeur naar uw hotel gebracht.

Dag 7: Bogotá - Caño Cristales

Na een nachtje in de hoofdstad is het tijd om door te vliegen naar La Macarena, het plaatsje waarvandaan u een bezoek brengt aan de fascinerende rivieren van Caño Cristales. U verblijf in een comfortabele lodge die u meeneemt naar de beste plekjes van de regio om dit natuurverschijnsel te zien.

Dag 8: Caño Cristales

Tussen juli en november zorgt de Macarenia Clavigera, een unieke rode rivierplant, voor onwerkelijke kleurcombinaties in de rivieren in de regio. Het is een zogenaamde vloeibare regenboog vanwege de kleuren geel, groen, blauw, zwart en rood. De kleuren steken fel af tegen het groene landschap van de jungle eromheen. U maakt excursies naar plaatsen waar u dit unieke natuurverschijnsel het beste kunt aanschouwen.

Dag 9: Caño Cristales - Medellin

Vervolgens reist u met een privétransfer naar het vliegveldje van La Macarena voor een vlucht naar Medellín, een van de meest besproken steden in de Colombiaanse geschiedenis. Ooit vanwege drugsbaron Pablo Escobar omgedoopt tot 'gevaarlijkste stad op aarde', maar na de transformatie van de laatste jaren nu veel veiliger, rijker en moderner geworden.

Dag 10: Medellín

Vandaag leert u de stad beter kennen tijdens een vier uur durende stadstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. U krijgt een goede indruk van de metamorfose die Medellín heeft ondergaan tot een van de meest innovatieve steden van de wereld. Deze stad is ook de geboorteplaats van de schilder en kunstenaar Botero. Medellín heeft veel graffiti en u zult meer achtergrondinformatie krijgen over deze ‘street art’ met zijn prachtige creaties.

Dag 11: Medellín

In de omgeving van Medellín bezoekt u vandaag de spectaculaire bestemming Piedra del Peñol. U kunt deze zwarte berg bewandelen met een trap. Als beloning voor de lange klim van 740 treden wacht u een subliem uitzicht over de vele meren en groene bergen die het landschap rondom deze berg sieren. Vlakbij Piedra del Peñol bevindt zich Guatapé, een rustig dorpje met een pittoresk kerkje en kleurrijke schilderingen op de huizen.

Dag 12: Medellín - Nuqui

U reist met een privétransfer naar het vliegveld van Medellín voor een vlucht naar de kustplaats Nuqui aan de Grote Oceaan waar u de komende drie nachten verblijft. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. U geniet in Nuqui van de prachtige flora en fauna, de rust van de omgeving en het heerlijke strand aan de Grote Oceaan waar u kunt surfen.

Dag 13 - 14: Nuqui

Wist u dat u in Colombia behalve schildpadden en dolfijnen ook walvissen kunt spotten? Het walvisseizoen loopt van juli tot en met oktober. U maakt een boottocht om zo deze prachtige diersoort en andere zeedieren te kunnen zien. Wandelt u graag? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Wandel met uw gids naar de waterval van de liefde, maak een tocht door de jungle of onderneem een strandwandeling over ‘Playa a Caseró Nativo’. Het donkere zand en het ruige water zijn kenmerkend voor deze omgeving. Het is ook mogelijk om een kajak of peddelsurfbord te huren.

Dag 15: Nuqui - Medellín - Coffee Triangle

Vandaag reist u door naar de koffieregio van Colombia. Het is een regio vol schilderachtige landschappen en talrijke koffieplantages. U zult veel leren over het koffieproces in een regio waar de beste koffie ter wereld wordt gemaakt, en de koffiecultuur op de werelderfgoedlijst staat. U verblijft de komende twee nachten in deze belangrijkste koffiestreek van Colombia.

Dag 16 - 17: Coffee Triangle

U merkt dat het groene heuvellandschap met de talrijke koffieboerderijen en fruitplantages ook  prachtige valleien zoals de Cocora-vallei heeft. U wandelt tussen de hoge waspalmen, een palm die de nationale boom van Colombia is. Deze kunnen wel zeventig meter hoog worden. Daarnaast bezoekt u de koloniale stadjes Salento en Filandia waar de authentieke architectuur nog steeds zichtbaar is. In de middag bezoekt u met een Engelssprekende gids een koffieplantage. Het is tijd voor koffie! Een koffiedeskundige legt u alles uit over het planten, oogsten, wassen en drogen van de koffie. Laat u betoveren door de geuren en smaken.

Dag 18: Coffee Tiangle - Cartagena

Een privétransfer brengt u naar de luchthaven van Pereira, vanwaar u naar een volgend hoogtepunt vliegt, het werelderfgoed van Cartagena. In het centrum van de stad vindt u een interessante mix van moderne en koloniale invloeden en dit alles is perfect te voet te verkennen. U maakt met een Engelssprekende gids een twee uur durende culinaire wandeling door de straten van Cartagena waar veel uit de Colombiaanse voedselcultuur te vinden is. Luister naar verhalen over deze straten en voel u als een ‘local’. Dit is de beste manier om een goed beeld te krijgen van de lokale keuken. Buen provecho!

Dag 19 - 20: Cartagena

Tijdens een stadstour van ongeveer vier uren zult u merken waarom delen van deze indrukwekkende stad, zoals de haven, forten en diverse monumenten, al sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. U verkent al wandelend de koloniale oude binnenstad met herenhuizen, smalle steegjes en kerken. Behalve het historische centrum binnen de stadsmuren bezoekt u twee monumenten: het fort San Felipe de Barajas en de heuvel La Pope waar een klooster en kerk te vinden zijn. Vanaf La Pope heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Wilt u de komende dagen Cartagena vanaf het water ontdekken? Dat kan tijdens een optionele zeilbootcruise. Zo kunt u ontspannend genieten van de zonsondergang bij de kust van Cartagena.

Dag 21 - 22: Cartagena - Amsterdam

U wordt met een privétransfer naar het vliegveld van Cartagena gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de KLM retourvlucht Amsterdam - Bogotá/Cartagena, binnenlandse vluchten, overnachtingen met ontbijt en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Colombia het enige land in Zuid-Amerika is met een kust aan de Grote Oceaan en aan de Atlantische Oceaan?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl