Colombia & Aruba

Hoogtepunten van deze reis

  • Kleinschalige exclusieve accommodaties
  • Verrassende landencombinatie
  • Bruisend Bogotá
  • Koloniaal Villa de Leyva
  • Koffie in de beroemde Coffee Triangle
  • Afsluiten op 'One Happy Island'

Maak de unieke combinatie van het authentieke Colombia en afsluiting op de heerlijk vertrouwde stranden van Aruba. U ervaart tijdens deze 16-daagse rondreis de indrukwekkende natuur en koloniale schatten van Colombia. In korte tijd ziet u wat dit veelzijdige land te bieden heeft en sluit u heerlijk af op het nabijgelegen Aruba.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Bogotá

U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids en deze brengt u naar uw hotel in Bogotá. De komende twee nachten verblijft u in deze bruisende stad. U kunt in alle rust kennismaken met de warme sfeer van Zuid-Amerika en bijkomen van de lange vlucht.

Dag 2: Bogotá

Vandaag maakt u een stadswandeling onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Hierbij maakt u kennis met ‘La Candelaria’, het historische centrum en de mooiste wijk van Bogotá. Kenmerkend zijn hier de kleurrijke koloniale woningen en kasseistraatjes. Maar de stad heeft met haar imposante kerken, paleis en het hoofdplein ‘Plaza Bolívar’ veel meer te bieden. Onder alle overige bezienswaardigheden vallen het Goudmuseum en Botero Kunstmuseum extra op.

Dag 3: Bogotá – Villa de Leyva

Vandaag reist u met een Engelssprekende gids naar het koloniale stadje Villa de Leyva. Onderweg brengt u een bezoek aan de zoutmijn Nemocon die zich op een diepte van zestig meter bevindt, en uit tunnels bestaat van 2.500 meter lang. In de 19e en 20e eeuw werd hier meer dan zeven miljoen ton aan zout gewonnen. Of u gaat naar het kleine mysterieuze meer ‘Laguna de Guatavita’ waar u tijdens een wandeling meer te weten komt over de legende El Dorado (goudland). Na uw bezoek aan een van deze locaties reist u door naar de eindbestemming van vandaag: Villa de Leyva.

Dag 4: Villa de Leyva

U heeft vandaag alle tijd om Villa de Leyva te ontdekken. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. In dit pittoreske stadje is veel uit de koloniale tijd bewaard gebleven: grote ramen, balkons met Moorse uitstraling en talrijke witte gebouwen. Bewonder de architectuur en sta even stil op of bij het grote ontmoetingsplein Plaza Mayor met aan de rand de Parroquia de Nuestra Señora del Rosario en de vele restaurantjes. U bezoekt onder andere een klooster uit 1620, dat destijds gebouwd is door de Dominicanen en een museum waar ze een interessante collectie aan fossielen hebben.

Dag 5: Villa de Leyva – Coffee Triangle

Eerst reist u terug naar Bogotá om vervolgens per vliegtuig naar de Coffee Triangle te vliegen. Dit is een regio vol schilderachtige landschappen en tal van koffieplantages. In de komende dagen leert u veel over het koffieproductieproces in een gebied waar de beste koffie ter wereld vandaan komt: de Colombiaanse koffie.

Dag 6 - 7: Coffee Triangle

Gedurende deze dagen gaat u de Coffee Triangle verkennen, de belangrijkste koffiestreek van het land. Het groene heuvellandschap met koffieboerderijen en fruitplantages heeft prachtige valleien zoals de Cocora vallei. U wandelt tussen de waspalmen, de hoogste palmen ter wereld. Deze kunnen wel zeventig meter hoog worden. Daarnaast bezoekt u de koloniale stadjes Salento en Filandia waar de authentieke architectuur nog steeds zichtbaar is. Uiteraard leert u in deze regio alles over koffie met een trip naar een koffieplantage. Een koffiedeskundige legt u het nodige uit over het planten, oogsten, wassen en drogen van de koffie. Laat u betoveren door de geuren en smaken.

Dag 8: Coffee Triangle – Medellín

U vliegt naar Medellin, een van de meest besproken steden in de Colombiaanse geschiedenis. Ooit vanwege drugsbaron Pablo Escobar omgedoopt tot 'gevaarlijkste stad op aarde', maar na de transformatie van de laatste jaren nu veel veiliger, rijker en moderner. Medellín wordt de ‘stad van de eeuwige lente' genoemd omdat de zon er bijna altijd schijnt. Eenmaal aangekomen in de stad wordt u naar uw hotel gebracht. Daarna komt u tijdens een vier uur durende stadswandeling onder begeleiding van een Engelssprekende gids meer te weten over deze interessante stad. Hier verblijft u de komende twee nachten.

Dag 9: Medellín

Vandaag leert u de stad beter kennen tijdens een vier uur durende stadstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. U krijgt een goede indruk van de metamorfose die Medellín heeft ondergaan tot een van de meest innovatieve steden van de wereld. Deze stad is ook de geboorteplaats van de schilder en kunstenaar Botero. Medellín heeft veel graffiti en u zult meer achtergrondinformatie krijgen over deze ‘street art’ met zijn prachtige creaties.

Dag 10: Medellín - Aruba

U wordt met een privé-transfer naar de luchthaven van Medellín gebracht voor uw amper 2 uur durende vlucht naar Aruba, dat ook wel bekend staat als 'One Happy island'. U sluit uw reis heerlijk af op het meest westelijke puntje van Aruba en beleef op aangename wijze alle geneugten van deze tropische parel. Na aankomst wordt u naar het Manchebo Beach Resort & Spa gebracht en ervaart u de hoffelijke service van deze exclusieve accommodatie.

Dag 11 - 14: Aruba

De sublieme ligging van het Manchebo Beach Resort nabij Oranjestad en het populaire en award-winning Eagle Beach zorgen dat u op ieder moment van de dag kunt kiezen tussen sfeervolle ambiance en serene rust. Wuivende palmbomen, vrolijk gekleurde flamingo’s en de kristalheldere oceaan doen de rest. En of u nu houdt van steaks, vlees of vis van de grill, Japans of mediterrane gerechten: in maar liefst vier verschillende restaurants worden de culinaire wensen van eenieder vervuld. Bezoek de Spa del Sol en geniet van een behandeling of massage terwijl u uitkijkt over de Caribische Zee. Op Aruba vinden er gedurende het hele jaar verschillende evenementen plaats, zoals bijvoorbeeld het uitbundig gevierde ‘Carnival’ in januari en februari. Maar ook diverse sportmogelijkheden, festivals en interessante bezienswaardigheden zijn de moeite waard. Uw verblijf op Aruba is geheel naar wens aan te passen en onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van deze reis.

Dag 15 - 16: Aruba - Amsterdam

U wordt met een privé-transfer naar de luchthaven van Aruba gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, interne vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt en vermelde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het cultuurlandschap van de koffie van Colombia is opgenomen in de Werelderfgoedlijst.

Flamingo's - Aruba
Boom - Strand - Aruba
Flamingo's - Aruba
Boom - Strand - Aruba

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl