Rondreis Chileens Patagonië

Hoogtepunten van deze reis

  • Reis door het Patagonische landschap
  • Schitterend Vuurland
  • Dwaal door de hoofdstad Santiago
  • Ontdek magisch Torres del Paine
  • Ontmoet de keizerspinguïn
  • Verblijf in afgelegen lodges

Tijdens deze 16-daagse reis door Chileens Patagonië doet u onuitwisbare indrukken op. De weg naar Nationaal Park Torres del Paine leidt u door het weidse Patagonische landschap van Chili. De weg kronkelt door bergpassen en daalt vervolgens af tot aan de voet van het Andesgebergte. Een inspanning met een gegarandeerde beloning. Want die eerste blik op de besneeuwde bergen van Torres del Paine, die als pilaren oprijzen uit het vlakke landschap, vergeet u niet snel. Ook reist u richting het zuidelijke Vuurland en het eiland Chiloé.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Santiago de Chile

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Santiago de Chile, waar u de volgende dag arriveert. Na aankomst wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw exclusieve accommodatie gebracht.

Dag 3: Santiago de Chile

Vandaag wandelt u met een gids door het centrum van de stad. Bezoek het Cerro Santa Lucia en passeer historische gebouwen en monumenten. Ook een bezoek aan het Plaza de Armas, het koloniale hart van de stad, mag niet ontbreken. Dit is dé plek waar de lokale bevolking bijeen komt en kunstenaars en artiesten hun plekje hebben bemachtigd.  

Dag 4: Santiago de Chile - Puerto Natales - Torres del Paine

U verruilt de bruisende hoofdstad Santiago voor het adembenemende Torres del Paine National Park. Dit park is met recht de populairste trekpleister van Patagonië. Bewonder hier de ongerepte Andes natuur en zie hoe gletsjers, meren, wouden en steppen elkaar afwisselen. Naast de indrukwekkende natuur kunt u hier ook wildlife spotten waaronder vogels, poema's, vicuña's, guanaco's en condors. Waar u zich de komende dagen ook in het park begeeft, altijd heeft u zicht op de 'torens' of de 'horens' van massief graniet die hoog boven de Andes uitsteken. Naast het maken van trekkings, zijn ook mountainbike- of paardrijdtochten mogelijk.

Dag 5 - 6: Torres del Paine

Deze staan volledig in het teken van het ontdekken van de schitterende natuur in het park waar u uw ogen uit kijkt. Vossen, guanaco’s, Patagonische hazen…u komt ze zeker tegen in Nationaal Park Torres del Paine, één van de mooiste en wildrijke parken van Latijns-Amerika. Bij de meren ziet u zwarthalszwanen, flamingo’s en condors. Ook poema’s leven hier, al zijn ze lastiger te spotten. Een natuurgids leidt u graag te voet door het park. Een hoger perspectief? Dan is een paardrijtocht een idee. Dichtbij de zoogdieren en vogels komt u per kajak, peddelend in alle rust. 

Dag 7: Torres del Paine - Punta Arenas

De kleurrijke stad Punta Arenas is gelegen aan de Straat van Magelhaen die voor het eerst bevaren werd door ontdekkingsreiziger Ferdinand Magelhaen. Maak 's ochtends onder leiding van een privé gids een reis door de geschiedenis van de Straat van Magellan. U bezoekt het Fuerte Bulnes, een fort ten zuiden van Punta Arenas waar u een tentoonstelling over de natuurlijke en menselijke geschiedenis bezoekt. U treft hier tevens een panoramisch uitzicht over de Puerto de Hambre. Wandel door het Bosque del Viento en ontdek uitkijkpunten en prachtige flora en fauna. 's Middags keert u terug naar Punta Arenas voor een wandeling door de stad met haar koloniale architectuur. U vindt in Punta Arenas veel voorbeelden van met name Franse architectuur. Vanaf de Mirador Cerro de la Cruz heeft u een mooi uitzicht op de stad en de Straat van Magelhaen. 

Dag 8: Punta Arenas - Tierra del Fuego

Uw avontuur begint vandaag met een boottocht over de Straat van Magellan voor uw reis naar Tierra del Fuego. Onderweg bezoekt u King Penguin NP. Groepjes koningspinguïns op het strand, hun zwart-oranje koppen naar elkaar gestoken, alsof ze aan het kletsen zijn. Vader- en moederpinguïns, op zoek naar voedsel voor hun pluizige jongen. Voor dit schouwspel hoeft u niet naar de Falklandeilanden of South Georgia te reizen. Ook op Vuurland vindt u een beschermde kolonie koningspinguïns. De koningspinguïns steken fel af tegen de groene heuvels. Een betoverende aanblik! Na dit bezoek reist u naar het meer van Deseado waar u de komende nachten verblijft. Dit gebied ligt midden in het Vuurland, een prachtige regio waar u zich niet hoeft te vervelen. 

Dag 9 - 10: Tierra del Fuego

Een ruig landschap, amper aangetast door mensen, met meren en uitlopers van de Andes. Voor veel natuurliefhebbers is voet aan land zetten op Vuurland een droom. Wij maken hem graag voor u waar. Op Vuurland maakt u wandelingen langs meren en watervallen, zonder andere toeristen tegen te komen. In de winter is het zelfs mogelijk om te cross-country skiën of om te sneeuwwandelen. U komt tot rust in de stijlvolle Deseado Lodge, midden in de natuur. 

Dag 11: Tierra del Fuego - Punta Arenas - Puerto Montt - Chiloé

Uw laatste bestemming is het eiland Chiloé in het noorden van Patagonië. Hier geniet u van de rust in de spa met uitzicht op de ongerepte natuur. Uw accommodatie is gebouwd geheel in harmonie met de natuur en staat bekend als een van de beste lodges van Chili.

Dag 12 - 13: Chiloé

Deze dagen kunt u naast relaxen in de spa diverse inbegrepen activiteiten ondernemen die variëren van diverse wandelingen, met name langs de weelderige kust van de Pacific, tot kajakken en paardrijden op het eiland. Daarnaast zijn er diverse tours over het eiland beschikbaar, waar u ook kennis over de bijzondere cultuur op het eiland.

Dag 14: Chiloé - Puerto Montt - Santiago de Chile

U laat het prachtige Patagonië achter u en vliegt terug naar de hoofdstad van Chile: Santiago de Chile. Eenmaal aangekomen reist u middels een privétransfer naar uw accommodatie. Daar heeft u nog een vrije middag en avond voor uw vertrek naar Amsterdam de volgende dag.

Dag 15 – 16: Santiago de Chile – Amsterdam

Helaas zit uw rondreis door Chili erop. U wordt middels een privétransfer naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht. Hiervandaan vliegt u met KLM terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag arriveert met een koffer vol nieuwe herinneringen. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, binnenlandse vluchten, overnachtingen met ontbijt, genoemde excursies en transfers inbegrepen. 

Wist u dat

Pinguïns tot wel 25 kilometer per uur kunnen zwemmen om op zoek te gaan naar voedsel? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl