Koloniaal Brazilië

Hoogtepunten van deze reis

  • Wandel met een gids door de Pelourinho, het historische hart van Salvador de Bahia
  • Struin door de Bohemian wijk Santa Teresa
  • Bezoek de barokke goudstadjes Ouro Preto en Tiradentes
  • Een uniek verblijf in het heuvellandschap in Minas Gerais
  • Fotografeer Paraty, één van de mooiste koloniale stadjes van Brazilië
  • Ontdek het levendige Rio de Janeiro

Deze 16-daagse reis brengt u terug in het Koloniale Brazilië. Naast het bruisende Rio de Janeiro en Salvador de Bahia duikt u ook terug in de Gouden Eeuw van Brazilië met een bezoek aan Ouro Preto, het middelpunt van de goudkoorts in de 18e eeuw. Alvorens u de reis afsluit in fotogeniek Paraty, verblijft u in het heuvellandschap in Minas Gerais op een verbouwde boerderij uit de 18e eeuw.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Rio de Janeiro

U vliegt met de KLM naar Rio de Janeiro, waar u in de avond aankomt. U wordt op de luchthaven opgewacht voor uw privétransfer naar uw accommodatie in Rio.

Dag 2: Rio de Janeiro

Een leuke dag in deze indrukwekkende metropool. Met uw Engelssprekende privégids brengt u een bezoek aan het historische centrum van Rio. Uw excursie begint in het São Bento-klooster, door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Misschien is dit klooster wel het mooiste voorbeeld van de Braziliaanse Barok- en Rococo-stijl. De façade is sober, maar binnen vindt u magnifiek houtsnijwerk en bijzondere schilderijen. Ook bezoekt u de Nossa Senhora da Candeláriakerk, gebouwd in 1775 én de grootste koloniale kerk van Rio. Het statige gebouw van het Centro Cultural do Banco do Brasil was vroeger de zetel van de Portugese regering in Brazilië. Na de onafhankelijkheid hadden de Braziliaanse keizers hier hun hofhouding. In 1888 werd de afschaffing van de slavernij hier bekend gemaakt. Een gebouw met een rijke geschiedenis, waar u vandaag de dag een kunstcollectie kunt bewonderen. Een ander hoogtepunt is de Confeitaria Colombo, het oudste café van Rio, waar in het begin van de 20e eeuw aristocraten en intellectuelen elkaar ontmoetten. Belgische spiegels in houten lijsten en Italiaanse marmeren zitbanken houden de Belle Epoque hier levend. U besluit deze halve dagexcursie met een bezoek aan het Museu Nacional de Belas Artes (Museum voor Schone Kunsten) waar u een belangrijke verzameling Braziliaanse kunst kunt bewonderen.

Dag 3: Rio de Janeiro

Vandaag gaat u met een Engelssprekende privégids een citytour maken. Tijdens deze tour bezoekt de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van de stad, de Corcovadoberg en de Suikerbroodberg. Op de Corcovadoberg, die 710 meter hoog is en waar u per tandradbaan naartoe reist, staat het bekende Christusbeeld in Art Nouveaustijl. Inmiddels is dit beeld een van de nieuwe zeven wereldwonderen. De uitzichten die u hier heeft, zijn onvergetelijk. Corcovado ligt in het National Park Tijuca, een bijzonder stukje regenwoud binnen de stadsgrenzen van Rio de Janeiro. Na uw lunch, die bij de prijs inbegrepen is, vervolgt u uw tocht door Rio en bezoekt u de moderne kathedraal en het uitgestrekte Aterro de Flamengopark. Daarnaast bezoekt u de wereldberoemde Suikerbroodberg, Pão de Açucar, in het midden van de Guanabarabaai. U kunt de top alleen per kabelbaan bereiken. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag 4: Rio de Janeiro - Salvador de Bahia

In Rio de Janeiro kunt u wel weken verblijven, maar toch is het tijd om door te reizen naar de volgende parel. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Salvador. Daar heeft u de middag ter vrije besteding.

Dag 5: Salvador de Bahia - Praia do Forte

Met uw Engelssprekende privégids maakt u een fascinerende tour door de bovenstad. Deze tour onthult de kenmerken van de vroegste straten en architectonische bouwwerken van Salvador de Bahia. Vanuit Farol da Barra, een vuurtoren die nu dient als nautisch museum van de stad, gaat de tour verder in de richting van Porto da Barra. U heeft hier een mooi uitzicht op de forten Santa Maria en São Diogo. Vervolgens komen de traditionele wijken, Corredor da Vitória en Campo Grande - het plein waar de carnaval begint en eindigt, met een korte stop bij het park en de fontein van Piedade. De belangrijkste plaats bezocht tijdens de excursie is de Pelourinho; de historische kern van Salvador en uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Deze wijk wordt door velen beschouwd als het mooiste voorbeeld van koloniale architectuur uit de 17e en 18e eeuw, evenals de grootste en best bewaarde architectuur van Amerika. Gebouwd op een steile heuvel, maken de pittoreske, koloniale herenhuizen en kerken (zoals Igreja do São Francisco) die artistiek zijn geverfd in een verscheidenheid aan pastelkleuren, een bezoek aan dit betoverende deel van de stad een must voor elke bezoeker van Bahia. Daarnaast heeft u vanuit Pelourinho, een van de hoogste punten van de stad, een prachtig uitzicht over de omliggende stad en de haven. In middag reist u door naar de stranden van Praia do Forte.

Dag 6: Praia do Forte

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in Praia do Forte. U kunt genieten van de prachtige stranden en faciliteiten in uw exclusieve accommodatie.

Dag 7: Praia do Forte - Belo Horizonte - Ouro Preto

Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van Salvador. Vanuit Salvador vliegt u naar de luchthaven van Belo Horizonte, waar u wordt opgewacht en in circa 2,5 uur naar Ouro Preto wordt gebracht.

Dag 8: Ouro Preto

U gaat deze dag met een Engelssprekende privégids op verkenning naar Ouro Preto & Mariana. Ouro Preto, wat ook wel het Zwarte Goud betekent, werd opgericht eind 17e eeuw en vormgegeven door het samenvoegen van kleine nederzettingen in een heuvelachtig landschap. Tijdens de Gouden Eeuw van Brazilië in de 18e eeuw, was de stad het middelpunt van de goudkoorts. U bezoekt diverse barokke kerken, zoals de São Francisco de Assis, die ontworpen werd door Aleijadinho (1738-1814), de grootste bouwmeester en beeldhouwer uit de streek Minas Gerais. Hierna bezoekt u een ander hoogtepunt van de bouwkunst uit de Braziliaanse Gouden Eeuw met veel beeldhouwwerk in goud; Nossa Senhora do Pilar. Na de tour in Ouro Preto gaat u naar Mariana, een klein mijndorp zo’n 12 km verderop. Dit dorp was ooit het administratieve centrum van de goudmijnen van Minas Gerais. Net als in Ouro Preto zijn er tal van historische monumenten en kerken en worden er wekelijks orgelconcerten met barokmuziek gegeven op het Duitse orgel uit 1701 in de kathedraal Basílica da Sé.

Dag 9: Ouro Preto – Tiradentes

Uw privétransfer met Portugees sprekende chauffeur brengt u vandaag in ca 3 uur naar Tiradentes. U gaat met een privégids op pad om deze stad te ontdekken. Het stadje is rijk geworden door het winnen van goud. Ditzelfde goud is in de vele kerken terug te zien in vorm van prachtige versieringen. Een van de mooiste kerken is de, door slaven gebouwde, Matiz de Santo Antonio kerk uit 1730.

Dag 10: Tiradentes - Conceição do Ibitipoca

Uw Portugees sprekende chauffeur brengt u vandaag in circa 4 uur naar uw accommodatie, gelegen in een het particuliere natuurreservaat Ibitipoca.

Dag 11 - 12: Conceição do Ibitipoca

Deze dagen heeft u ter vrije besteding op eigen gelegenheid. Vanuit de accommodatie kunt u wandeltochten maken, paardrijden of in alle rust genieten van de uitzichten op de indrukwekkende omgeving.

Dag 13: Conceição do Ibitipoca - Paraty

Vandaag staat een wat langere rit gepland. U laat het heuvellandschap achter u en uw privétransfer brengt u naar Paraty, een kustplaatsje dat wordt omringt door Atlantische regenwoud.

Dag 14: Paraty

Ervaar de unieke cultuur, geschiedenis en natuur van Paraty tijdens deze fascinerende tocht op de met bos bedekte hellingen achter de stad. Samen met uw Engelssprekende privégids gaat u terug in de tijd op de Gold Trail. Deze weg werd in de achttiende eeuw door Afrikaanse slaven bestraat om goud en edelstenen uit het Braziliaanse binnenland naar de haven te brengen. Uw gids vertelt u meer over de ontwikkeling van Paraty in het suiker-, goud- en koffietijdperk. Na het volgen van het regenwoud-pad, maakt u een stop gemaakt bij zoetwaterzwembaden en watervallen voor een verfrissende duik. Opvallend is de Toboggan waterval, een natuurlijke rotsglijbaan waar de lokale bevolking graag staand naar beneden surft! Vanaf de watervallen is het een korte wandeling naar de nabijgelegen cachaça-distilleerderij. Hier krijgt u voordat u kunt gaan proeven, uitleg over de werkwijze om deze Braziliaanse likeur te verkrijgen. Na een lunchstop (niet inbegrepen) keert u met uw gids in de openbare bus terug naar het historische stadscentrum van Paraty.

Dag 15 - 16: Paraty - Rio de Janeiro - Amsterdam

Helaas komt uw reis ten einde. Uw Portugees sprekende privéchauffeur haalt u bij uw accommodatie op en brengt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro. Vanuit Rio de Janeiro vliegt u met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Brazilië het grootste land is van Zuid-Amerika en bijna de helft van dit continent beslaat.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl