Costa Verde en Iguaçu watervallen

Hoogtepunten van deze reis

  • Fiets over de boulevard van Copacabana
  • Geniet van een schitterend uitzicht vanaf de Suikerbroodberg
  • Bezoek het beroemde Christus de Verlosser standbeeld
  • Maak een strandwandeling op het prachtige strand van Ilha Grande
  • Fotografeer Paraty, één van de mooiste koloniale stadjes van Brazilië
  • Bezoek de indrukwekkende Iguazu watervallen

Ontdek de indrukwekkende Iguaçu watervallen, bezoek het grootse São Paulo en beleef het bruisende Rio de Janeiro. Reis zuidelijk langs de Costa Verde, waar u kunt onthaasten aan het strand en kunt flaneren in het fotogenieke, koloniale Paraty. Sluit af op de heerlijke stranden van het exclusieve Búzios. Een compacte reis met een fijne Braziliaanse mix.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Foz do Iguazu

U vliegt vandaag met KLM naar São Paulo, waar u overstapt op een vlucht naar Foz do Iguazu. Uw privégids haalt u op en brengt u per privétransfer naar uw accommodatie.

Dag 2: Foz do Iguaçu

Bij het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay stort het water van de Iguacu watervallen ruim 80 meter naar beneden. Vandaag bezoekt u onder leiding van een privégids de Argentijnse zijde, dat bestaat uit drie gedeeltes. Het hoger gelegen deel, het lagergelegen deel en Garganta del Diablo, beter bekend als de Devil’s Throat. Via een brug bereikt u de plek die vaak als hoogtepunt wordt ervaren; het adembenemende uitzichtpunt op Devil’s Throat. Circa 80% van de watervallen bevindt zich in Argentinië en vanaf deze zijde kunt u de watervallen het best van dichtbij aanschouwen. U loopt over verschillende, vaak glibberige, wandelpaden door het regenwoud om de watervallen te bewonderen. Onderweg kunt u verschillende dieren tegenkomen zoals de neusberen die u nieuwsgierig aanstaren. Uw privé gids vertelt u onderweg alles over de immense watervallen, de flora en fauna en begeleidt u door het park.

Voor het tweede deel van de tocht daalt u 100 meter af met trappen naar een ponton in de rivier. Hier kunt u aan boord van een motorboot voor een tocht van 6 kilometer, via verschillende stroomversnellingen naar het San Martin eiland. Hier kunt u aan de rustige zijde genieten van het uitzicht, waarna u verder gaat naar de Tres Mosqueteros watervallen, waar u de Braziliaanse en de Argentijnse kant kunt zien met de bekende “Gargante do Diabo” (keel van de duivel). De boot gaat verder langs de kust van het eiland naar het meest spannende deel, namelijk recht naar de San Martin watervallen. Deze dag is een onvergetelijke ervaring!

Dag 3: Foz do Iguaçu

Een tweede dag die u mag doorbrengen bij de spectaculaire watervallen! Vandaag brengt u gedurende een halve dag onder leiding van een privégids een bezoek aan de Braziliaanse zijde van de Iguaçu watervallen. Laat u overdonderen door de immense omvang en het kletterende water. U wandelt langs de rivier vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft op de watervallen. Slechts 20% van de watervallen bevindt zich op Braziliaanse grond maar zoals de Brazilianen ook wel zeggen; Argentinië heeft de watervallen, maar wij hebben het uitzicht. Na alle indrukken wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

Dag 4: Foz do Iguaçu - São Paulo

U reist per vliegtuig door naar São Paulo. Het is een van de grootste metropolen ter wereld en cultureel en culinair centrum van Brazilië. U wordt opgehaald op de luchthaven en naar uw accommodatie in het centrum van de stad gebracht.

Dag 5: São Paulo

Vandaag gaat u een halve dag op pad met uw privégids, waar u de meest interessante plekjes van deze metropool bezoekt.

Dag 6: São Paulo - Paraty

Uw privétransfer haalt u bij uw accommodatie op en brengt u in ongeveer 4 uur naar uw accommodatie in het pittoreske Paraty. Het contrast met São Paulo zal groot zijn, want vandaag arriveert u in een paradijsje met prachtige stranden en historische straten met kasseien en fraai versierde gevels.

Dag 7: Paraty

Ervaar de unieke combinatie van cultuur, geschiedenis en natuur van Paraty tijdens deze fascinerende tocht op de met bos bedekte hellingen achter de stad. Samen met uw Engelssprekende privégids gaat u terug in de tijd op de Gold Trail, de weg die in de achttiende eeuw door Afrikaanse slaven werd bestraat om goud en edelstenen uit het Braziliaanse binnenland naar schepen naar Portugal te brengen. De gids vertelt u daarnaast meer over de ontwikkeling van Paraty in het suiker-, goud- en koffietijdperk. Na het volgen van het regenwoudpad wordt een stop gemaakt bij zoetwaterzwembaden en watervallen voor een verfrissende duik. Opvallend is de Toboggan-waterval, een natuurlijke rotsglijbaan waar de lokale bevolking graag staand naar beneden surft! Vanaf de watervallen is het een korte wandeling naar de nabijgelegen cachaça-distilleerderij. Hier krijgt u voordat u kunt gaan proeven, uitleg over de werkwijze om deze Braziliaanse likeur te verkrijgen. Na een lunchstop (niet inbegrepen) keert u met uw gids in de openbare bus terug naar het historische stadscentrum van Paraty.

Dag 8: Paraty – Ilha Grande

Uw privétransfer brengt u vandaag naar de haven van Angro dos Reis. Hier neemt u uw boottransfer naar het autovrije Ilha Grande. Bij aankomst in de haven, wordt u opgehaald door het resort en naar uw accommodatie begeleid.

Dag 9: Ilha Grande

Met een privéboottocht bezoekt u vandaag enkele verborgen juweeltjes van Ilha Grande. U begint met een verkenning van de fascinerende onderwaterwereld bij de lagunes van het eiland, met de mogelijkheid om te snorkelen in het turquoise, kristalheldere water van de Lagoa Azul en Lagoa Verde. Vervolgens gaat de tocht verder naar het rustige Saco do Céu; een natuurlijk gevormd meer, omgeven door prachtige mangroven, met een rijke flora en fauna.  Geniet van een ontspannende lunch, inclusief de lekkerste regionale en seizoensgebonden gerechten. Na de lunch gaat het avontuur verder op de prachtige stranden Praia do Amor en Praia da Camiranga, met voldoende tijd om te genieten van de zon en de betoverende uitzichten.

Dag 10: Ilha Grande – Rio de Janeiro

U wordt vanuit uw resort naar de haven van Ilha Grande gebracht en neemt de boot naar Angra dos Reis. Uw Portugees sprekende chauffeur wacht u op en brengt u naar uw accommodatie in Rio de Janeiro.

Dag 11: Rio de Janeiro

Vandaag gaat u met een Engelssprekende gids een privé-excursie door de stad maken. Tijdens deze tour bezoekt u de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van de stad, de Corcovadoberg en de Suikerbroodberg. Op de 710 meter hoge Corcovadoberg, staat het beroemde Christusbeeld. U reist met een tandradbaan naar boven, naar het inmiddels één van de nieuwe zeven wereldwonderen. De uitzichten die u hier heeft, zijn onvergetelijk. Corcovado ligt in het National Park Tijuca, een bijzonder stukje regenwoud binnen de stadsgrenzen van Rio de Janeiro. Na uw lunch (inbegrepen) vervolgt u uw tocht door Rio en bezoekt u de moderne kathedraal en het uitgestrekte Aterro de Flamengopark. Daarnaast bezoekt u de wereldberoemde Suikerbroodberg, Pão de Açucar, in het midden van de Guanabarabaai. U kunt de top alleen per kabelbaan bereiken. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag 12: Rio de Janeiro

Deze Panorama fietstocht brengt u in een halve dag vanaf Copacabana naar de oevers van de Guanabara baai, naar Lapa en het historische centrum van Rio. U fietst door de levendige straatjes van de iconische wijk Copacabana naar Botafogo. In deze zuidelijke wijk vindt u Rio’s ‘celebrity’ begraafplaats, São João Batista. De laatste rustplaats van Braziliaanse presidenten, schrijvers, zangers, acteurs en ook de gerenommeerde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. De fietstocht zet zich voort naar de Baai van Guanabara. U passeert het strand van Flamengo, locatie van de eerste Europese nederzetting na de ontdekking van Rio de Janeiro. Na Flamengo leidt de route u door het historische centrum van de stad, met stops bij Cinelândia en Lapa, dat bekend staat om het nachtleven. Ook de`Trappen van Selarón ‘ ontbreken niet. De 250 treden bedekt zijn bedekt met meer dan 2000 tegels uit verschillende landen. Op de terugweg fietst u via kronkelende paden door Flamengo Park, ontworpen door de beroemde Braziliaanse landschapsarchitect Burle Marx. De tour sluit u af op de beginplaats, het Copacabana strand. Uw transfers van en naar het meetingpoint zijn inbegrepen.

Dag 13: Rio de Janeiro - Búzios

Vandaag verruilt u het bruisende Rio de Janeiro voor het meer pittoreske Búzios. In zo'n 3 a 4 uur wordt u naar uw hotel gebracht, waar u kunt genieten van een prachtige omgeving en een van onze best aangeschreven accommodaties aan de Costa Verde.

Dag 14: Búzios

Een dag ter vrije besteding in Búzios. U kunt heerlijk ontspannen op het strand en aan het zwembad en alle mooie ervaringen van de afgelopen weken op u laten inwerken. In de avond doet u zich tegoed aan de culinaire kwaliteiten in de vele trendy bars en restaurants, een fijne afsluiting van uw reis.

Dag 15 - 16: Búzios - Rio de Janeiro - Amsterdam

Het einde van de reis is aangebroken en het is tijd voor uw terugvlucht. Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro. Vanuit hier vliegt u met KLM naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

U op het tropische eilandje Ilha Grande heerlijk kunt snorkelen.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl