Exclusief safarikamp in Botswana

12-daagse fly-in safari
Op basis van 4 volwassenen
Nu vanaf € 10.145 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Ga duurzaam op reis
 • Mobiele tentsafari
 • Eigen reisgezelschap
 • Spot olifanten, zebra's en roofvogels
 • Unieke locaties midden in de bush
 • Boottocht over de Okavango-rivier

Altijd al een unieke reis willen maken in uw eigen privégezelschap? Samen met vrienden? Of met uw kinderen? Maak kennis met de ruige wildernis en natuur van Botswana op bijzondere wijze – namelijk per mobiele safari. Middenin de bush verblijft u in een intiem tentenkamp, welke met u meereist. Geniet na een lange dag vol avontuur van een driegangendiner bereid door de chef-kok. In 12 dagen maakt u samen een avontuurlijke reis door Botswana die u niet snel zal vergeten.

Het meest verrassende aan deze reis is de manier waarop u reist en verblijft, namelijk een mobiel tentenkamp. Dit is een zeer comfortabele manier van reizen omdat u zelf niets hoeft te doen. Wanneer het tijd is om te vertrekken naar een volgende plaats, geniet u 's morgens van een heerlijk ontbijt terwijl het kamp wordt afgebroken. U reist per jeep door de bush naar de volgende plaats. De route wordt op uw eigen wensen aangepast, dat is het mooie van reizen in uw privégezelschap. Terwijl het tentenkamp voorruit rijdt, heeft u samen met de tracker en gids de hele dag de tijd om te arriveren op de nieuwe locatie. Zodra u einde dag aankomt staat het tentenkamp al helemaal klaar. Reis door de bush vanuit het Moremi Game Reserve naar het Kwhai Concession en daarna door naar Savuti in het Chobe National Park. Geniet onderweg van de vele soorten dieren die u zult zien; van kudde olifanten, hyena's tot de zeldzame moerasantilopen.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Het Moremi Game Reserve is vernoemd naar Chief Moremi die in dit gebied leefde.

 

Programma
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt met KLM naar Johannesburg. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht.

 • Dag 2 Johannesburg – Maun – Moremi Game Reserve

  Na een lekker ontbijt reist u weer terug naar de luchthaven voor uw doorvlucht naar Maun. Bij aankomst wordt u ontvangen door uw gids en reist u per open jeep naar het tentenkamp gelegen in de Bodumatau regio van het Moremi Game Reserve. Houd uw ogen onderweg open want misschien spot u al het eerste wild! Aangekomen in het kamp wordt u onder het genot van een drankje verwelkomd door het gehele team. In de avond nadat u heeft genoten van een heerlijk diner, neemt u plaats rond het kampvuur. Luister naar het knisperende vuur en de symfonieën van de Afrikaanse nacht.

 • Dag 3 Moremi Game Reserve

  In de vroege ochtend staat uw eerste safari op het programma. In het gezelschap van uw ervaren gids rijdt u met de jeep door het park. Het Moremi Game Reserve is een gevarieerd wildlife reservaat in de Okavango Delta. Het is niet-omheind; de rivieren bepalen op natuurlijke wijze de grenzen. Olifanten komen hier veelvuldig voor, net als antilopen en hyena's. U keert terug naar het kamp voor de lunch en u kunt ontspannen bij uw tent. De middag is ook een goed tijdstip voor een douche. Dit komt omdat het water dat wordt meegenomen dan lekker is opgewarmd door de zon. Aan het einde van de middag trekt u nog op pad voor een tweede gamedrive. U zult veel vogelsoorten tegenkomen en misschien nog wel een nijlpaard die verstopt ligt in een van de plassen waar u langs komt. Bij terugkomst in het kamp kunt u nog even opfrissen voor het diner en daarna lekker opwarmen aan het heerlijke eten en het kampvuur. 

 • Dag 4 Moremi Game Reserve

  Vandaag heeft u de mogelijkheid om het wild vanaf de Okavango-rivier te spotten. Al varend over het netwerk van rivierkanalen en lagunes gaat u op zoek naar de Sitatoenga, een antilope die is aangepast aan het leven in moerasachtige gebieden. Uitkijkend over het water spot u ook nijlpaarden en krokodillen die hun zinnen gezet hebben op de buffels en antilopen op de oevers. De Okavango rivier wordt omgeven door metershoge papyrusplanten en kleurrijke lelies drijven over vredige beekjes. Op één van de vele eilandjes in de rivier gaat u picknicken. Op dat moment voelt u zich heel even onderdeel van het leven in de Okavango. Terug in het kamp staat er een high-tea klaar. En voordat u weer aanschuift bij het driegangen diner maakt u nog een namiddag open jeep safari. 

 • Dag 5 Moremi Game Reserve - Khwai Concession

  U ontwaakt door de wake-up service en kunt u opfrissen met het warme water dat wordt klaargezet. Terwijl u op uw gemak ontbijt, wordt het tentenkamp afgebroken en ingepakt. De reis per open jeep naar het volgende kamp in de Kwai Concession is gelijktijdig ook een safari. De gidsen zullen u onderweg wijzen op de wilde dieren die zich in de struiken verschuilen. In de middag stopt u voor een picknick lunch omgeven door de bush, waarna u de game drives vervolgt. Einde dag arriveert u op de nieuwe locatie. Aangezien het tentenkamp voorruit rijdt staat alles inmiddels weer opgezet. Geniet van deze nieuwe, prachtige locatie en het uitzicht vanuit uw tent.

 • Dag 6-7 Khwai Concession

  Deze dagen gaat u in de ochtend te voet op zoek naar wildlife. In het gezelschap van de gids wandelt u over de uitgestrekte vlaktes waar buffels, zebra’s, wildebeesten en giraffen te zien zijn in de lange grassen. Khwai Concession is een voormalig jachtgebied, maar wordt nu beheerd door de gemeenschap als een beschermd gebied. Afhankelijk van wat u op het spoor komt, keert u rond het middaguur terug naar het kamp voor een uitgebreide lunch. In de middag heeft u tijd om te ontspannen voordat u opnieuw in een open jeep stapt voor een safari over de zelden doorkruiste paden van Khwai Concession. U verkent de uitgestrekte uiterwaarden die een grote variatie aan wild- en vogelsoorten aantrekken. Terwijl de zon ondergaat bekijkt u onder het genot van een drankje en hapje de kuddes olifanten die hun dorst lessen bij de rivier. Wanneer de avond valt, ontwaken de nachtdieren die u wellicht spot op de terugweg naar het tentenkamp.

 • Dag 8 Khwai Concession - Savuti

  U verlaat vandaag Khwai Concession en reist per open jeep verder naar Savuti, gelegen in het Chobe National Park. Dit natuurgebied bestaat grotendeels uit vlak land waar mopane- en teakbossen groeien‚ afgewisseld door grasvlakten. Onderweg heeft u een adembenemend uitzicht over de vlakten en spot u mogelijk giraffen, olifanten en luipaarden. In de namiddag arriveert u in het nieuwe kamp voor de komende drie nachten. De tenten zijn weer voor u opgezet, zodat u na een lange dag direct kan ontspannen.

 • Dag 9 Savuti (Chobe National Park)

  In de vroege ochtend maakt u kennis met de omgeving van Savuti. Het Savuti Kanaal droogde in de jaren ’80 op en had een enorme impact op het ecosysteem. Tijdens de periode van droogte en voedselschaarste, specialiseerde de leeuwen in het gebied zich in het jagen op groot wild, zoals olifanten. Ondanks het herstel van van de waterbronnen en een overvloed aan voedselbronnen, blijven de leeuwen vandaag de dag op olifanten jagen. Een ongelooflijke waarneming indien u het geluk hebt om te mogen aanschouwen. Tijdens de gamedrive zult u tevens zebra’s, cheeta’s en luipaarden tegen kunnen komen. Rond het middaguur keert u terug naar het kamp voor de lunch en een verfrissende douche. In de middag maakt u uzelf wederom op voor de game drive en een mogelijk bezoek aan de eeuwenoude muurschilderingen van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied: de San. 

 • Dag 10 Savuti

  Uw laatste dag in deze bijzondere omgeving en ook vandaag zal uw gids weer zijn uiterste best doen de dieren op te sporen. Daag uzelf uit en kijk of u zelf ook dieren kunt vinden! Stop onderweg voor een kopje koffie en een snack. Bij terugkomst zal u geadviseerd worden al wat persoonlijke bezittingen te gaan inpakken aangezien u morgenochtend vertrekt. Ga daarna nog even zitten voor de lekkere high-tea met koffie/thee, zelfgemaakte ijsthee en limonade, geserveerd met zoete en hartige hapjes. Een laatste zonsondergang game drive neemt u mee op de laatste verkenning door deze wildernis. Absorbeer de geluiden van de bush en sla de geur van wilde salie op in uw geheugen. Vanavond is het afscheidsdiner met een traditionele barbecue om uw eetlust na deze enerverende dag te stillen. 

 • Dag 11-12 Savuti - Maun - Johannesburg

  Helaas komt uw reis ten einde, vandaag verlaat u het kamp en reist u naar Maun. U vliegt via Johannesburg weer terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag landt met een koffer vol herinneringen aan deze unieke en prachtige reis!

Route
Uw reis start in het Moremi Game Reserve waar u naast de gamedrives ook een riviersafari maakt. Volgende stop is het Khwai Concession, een voormalig jachtgebied maar nu door de lokale gemeenschap beschermd. Hierna maakt u kennis met het unieke ecosysteem van Savuti dat in het Chobe National Park ligt. U reist met een mobiel tentenkamp dus de exacte plekken waar u verblijft in de parken kunnen iets afwijken van deze kaart.
Peter van Tilburg bezocht Botswana

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.