Fiji droomreis

Eilandhoppen in de Stille Zuidzee

Ontdek alle bestemmingen
Fiji doomreis

Vakantie naar Fiji

Bula! Hartelijk welkom op Fiji. Dat zijn de eerste woorden die elke eilandgast te horen krijgt na aankomst op Nadi als de bloemenkrans wordt omgehangen. Er zijn maar weinig bestemmingen waar de mensen zo vriendelijk en ontspannen zijn als hier. Wellicht heeft dit met het zachte klimaat en de aantrekkelijke omgeving te maken. Op de diverse eilanden van Fiji zijn vele droomplekjes te vinden, gelegen aan de mooiste koraalriffen ter wereld.  

Bekijk alle Fiji reizen
Fiji doomreis
Fiji doomreis
Fiji doomreis
Fiji doomreis

Wegdromen op Fiji 

Verspreid over een wateroppervlak van circa 230.000 vierkante kilometer liggen meer dan 330 eilanden en talloze riffen. De grootste eilanden, waaronder Viti Levu en Vanua Levu, zijn van vulkanische oorsprong, terwijl de kleinere eilandjes uit koraalriffen bestaan. Behalve hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en kristalhelder water met kleurrijke tropische vissen heeft de natuur van de Fiji archipel meer te bieden. Grote bergen met inheemse vegetatie en watervallen sieren het binnenland van bijna alle eilanden. Deze regenwouden reiken soms helemaal tot aan het strand. De steile vulkaanwanden en uitgedoofde vulkaankraters zijn soms net een filmdecor, waarbij talloze vogelsoorten het regenwoud opfleuren met hun gekwetter. Andere activiteiten die u tijdens uw Fiji vakantie kunt ondernemen zijn dorpjes bezoeken om kennis te maken met het dorpshoofd en ‘kava’ te drinken met de inwoners.   

Fiji eilandhoppen op maat 

Nergens ter wereld komt het eilandhoppen zo tot zijn recht als in de Pacific. Tijdens een vakantie naar Fiji kunt u afgelegen eilandresorts met een watertaxi of klein vliegtuigje bezoeken. Daarnaast weten kleinschalige, intieme cruiseschepen plekjes te bereiken die voor de meesten verborgen blijven. De Mamanuca en Yasawa eilanden zijn ongetwijfeld de mooiste van de Fiji-archipel met uitgestrekte stranden en dichte jungle. Elk eiland laat u de moderne wereld even vergeten. Traditionele vissersdorpjes met kleine rieten kerkjes en kalkstenen grotten geven u echt het idee in een ander tijdperk te zijn beland. De Yasawa archipel ligt nog geïsoleerder dan de Mamanuca eilanden en is daardoor nog ongerepter, meer ‘laid back’ en wordt door minder reizigers bezocht. Wegen en auto’s zijn er niet op deze eilanden en het lokale leven is traditioneel. Tip: hop van eiland naar eiland met een zeilboot en waan u Robinson Crusoe. 

Themareizen

Inspirerende thema's

Bekijk ons complete aanbod
Praktisch

Reisseizoen informatie

Geschikte reisperiodes naar Fiji

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
  • Geen ideale maand
  • Goede maand
  • Ideale reismaand

IN Spired

Vraag voor extra reisinspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen