Straatsburg & Geneve

Hoogtepunten van deze reis

 • Rondleiding door het Europees Parlement in Straatsburg
 • Rondleiding langs architectuur en kunst van het Palais des Nations
 • Rondleiding langs de kunstcollectie van Organisation Internationale du Travail

Accommodatie stijl

 • Klassiek

Thema

 • Kunst

Reisperiode(n)

Na de verwoestende Tweede Wereldoorlog werden Europese instituten opgericht om de vrede in Europa te bestendigen. Naast de politieke en economische verdragen moest ook de kunst verenigd Europa uitdragen, wat resulteerde in imposante bouw en schilderijencollecties, tegen een decor van beeldenparken. Het Europese Parlement in Straatsburg, het Palais des Nations in Geneve en de Internationale Arbeidsorganisatie bezitten kunstcollecties en zijn omringd door sculpturen. Grootse architectuur van historische centra, spectaculaire nieuwbouw van internationale wijken, betekenisvolle monumenten en bezoeken aan besloten kunstverzamelingen van Straatsburg en Genève zijn hoogtepunten van deze reis.


Bewaar in moodboard
 • Dag 1: Amsterdam – Straatsburg
  Na aankomst in Straatsburg verkenning van de hoogtepunten: de gotische ‘kathedraal van Goethe’ La Petite France, een van de mooiste wijken, met vakwerkhuizen, oude torens en overdekte bruggen. Bezoek aan de legendarische ‘cinema-danszaal’ L’Aubette van Theo van Doesburg en Sophie Täuber-Arp aan het centrale Place Kléber. Overnachting in Straatsburg. 
   
 • Dag 2: Straatsburg
  In de ochtend een rondleiding in het Europees parlement. Het hoofdgebouw is het markante Louise Weiss-gebouw, ingewijd in 1999 en vernoemd naar een vrouwenrechtenactiviste en EP-lid. De architectuur is geïnspireerd op het Romeinse amfitheater. In de middag een bezoek aan de Duitse wijk uit 1871-1914 met neoromaans Palais du Rhin, opera etc., de Synagogue de la Paix (1952-58) en de moderne gebouwen van de Raad van Europa en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, van Richard Rogers. Overnachting in Straatsburg.
   
 • Dag 3: Straatsburg-Genève
  In de ochtend vertrek naar Genève per bus. Onderweg stop voor lunch en bezoek aan het kunstmuseum Fondation Beyeler van Renzo Piano.
  In Genève intrek in het hotel en verkenning van de oude binnenstad. We zien er het levendige Place du Bourg-de-Four, het woonhuis van Rousseau, de kathedraal, de Russisch-orthodoxe kerk en de even exotische synagoge. Overnachting in Genève.
   
 • Dag 4: Genève - rond het Palais des Nations
  In de ochtend een rondleiding in het Palais des Nations – langs de vele gedoneerde kunstwerken van vaak beroemde kunstenaars, met bezoek aan het Volkenbondmuseum. Het enorme gebouw, een statig voorbeeld van twintigste-eeuws classicisme, tot 1940 het hoofdkwartier van de Volkenbond, is gelegen in het prachtige Ariana-park, een van de meest prestigieuze parken in Genève, met uitzicht op het Meer van Genève en de Mont Blanc. Op het terrein van het Palais des Nations bevinden zich tal van negentiende-eeuwse villa’s.; de rondwandelende pauwen zijn een schenking van Japan. Op eigen gelegenheid kan het Ariana-museum bezocht worden – een neobarok gebouw met zeven eeuwen keramiek en glas uit Europa en Azië of het Centre Henry Dunant pour le Dialogue Humanitaire. Overnachting in Genève.
   
 • Dag 5: Langs het Meer van Genève
  Een wandeling langs het Meer van Genève vanaf de Engelse Tuin met de Bloemenklok en de iconische Fontein van Genève, langs het Île Rousseau, het neogotische Brunswijk-monument, het moderne monument voor de hier neergestoken keizerin Sissi en het Hôtel Beau-Rivage waar ze stierf, langs het Palais Wilson (waar van 1920-37 de Volkenbond resideerde, tot het nieuwe gebouw af was), door het park Mon Repos. Na de lunch verzamelen we bij het beroemde Broken Chair-monument voor een afsluitende rondleiding in de Organisation Internationale du Travail (Internationale Arbeidsorganisatie), sinds 1974 gevestigd in het toen grootste kantoorgebouw van Zwitserland, met medeneming van een aantal kunstwerken, geschonken door vele naties. Overnachting in Genève.
   
 • Dag 6 - Genève – Amsterdam
  De ochtend vrij voor een bezoek aan de binnenstad. Bijzonder zijn het Musée Barbier-Mueller en zijn privé collectie pre-colombiaanse kunst, en het Musée de la Réforme, dat bijzondere stukken bezit met betrekking tot de Reformatie in deze stad van Calvijn. In dat kader is een bezoek aan de imposante Muur van de Reformatie niet te missen. Het Musée de l’Art et d’Histoire, het grootste museum van Genève, bezit uitzonderlijke werken, met name van Zwitserse schilders als Ferdinand Hodler, Félix Vallotton en de portrettist J.-E.Liotard. Werelberoemd is er het schilderij uit 1444 ‘Jezus loopt op het meer’ van Konrad Witz.  
  In de middag vlucht naar Amsterdam.

 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl