Cruise vanaf Malta via Balearen naar Málaga

Hoogtepunten van deze reis

  • Inclusief vliegreis + transfer
  • Ultiem comfort en paradijselijk genieten
  • High cuisine met sterrenchefs
  • Persoonlijke service
  • Genieten op o.a. de Balearen

Met deze stijlvolle viermaster vaart u vanaf Malta via Sardinië en de Balearen naar de Spaanse stad Málaga.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Valletta

Valletta is de hoofdstad van het Franse eiland Malta en staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de eerste stad in de moderne tijd die volledig gebouwd is op basis van de ontwerpen van Jean de la Valette van de Orde van Malta. Enkele bezienswaardigheden zijn Co-Cattedrale di San Giovanni, Republic Street, de Baracca-tuinen, het Nationaal Archeologisch Museum en Fort Sint-Elmo.

Dag 2: Gozo

Gozo is een eiland gelegen in de Malta archipel. Gozo wordt gezien als het kleinste, groene en heuvelachtige zusje van eiland Malta. Volgens kenners is dit nog een onontdekt paradijsje, waar de tijd heeft stilgestaan. De citadel St. George en de megalithische tempels van Ġgantija zijn echte aanraders.

Dag 3: Over de Tyrreense Zee

Op dag 3 maakt u de oversteek naar Sardinië over de Tyrreense Zee.

Dag 4: Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van de gelijknamige metropolitane stadregio en van het eiland Sardinië. Cagliari beschikt over de belangrijkste haven van Sardinië en is tevens het belangrijkste handelscentrum van het eiland. Het oude, pittoreske stadscentrum bevindt zich nog steeds binnen de oude stadsmuren waar er heel wat te bezoeken is. Enkele bezienswaardigheden zijn Bastione di Saint Remy, Anfiteatro Romano di Cagliari, het Nationaal Archeologisch Museum, de Santa Maria kathedraal, Torre di San Pancrazio en Torre dell'Elefante. 

Dag 5: Over de Balearische Zee

Dag 5 besteedt u op zee voor de oversteek naar Mahón, gelegen op het Spaanse eiland Menorca.

Dag 6: Mahón

Mahón is de hoofdstad van het Spaanse eiland Menorca in de Balearen eilandengroep. In het Catalaans wordt deze stad Mao genoemd. Mahón's natuurlijke haven is een van de grootste ter wereld en tevens een van de belangrijkste strategische punten van de Middellandse Zee. Vroeger hebben de Britten het meeste invloed gehad op de stad. Dit is te zien aan de Georgiaanse architectuur die u nergens anders in Spanje zult tegenkomen. 

Dag 7: Palma de Mallorca

Op dag 7 bezoekt u buureiland Mallorca voor een stop in hoofdstad Palma. Deze stad is tevens ook de hoofdstad van de gehele Balearen eilandengroep. Enkele bezienswaardigheden zijn de Kathedraal La Seu, de Kathedraal van Palma, het Kasteel van Bellver, de Plaza Mayor en de Arabische baden.

Dag 8: Ibiza-stad

De cruise wordt in westelijke riching vervolgd voor een stop in Ibiza-stad. In het Catalaans wordt deze stad Eivissa genoemd. Ibiza staat natuurlijk bekend om het nachtleven en de hippie cultuur, maar het eiland heeft nog zoveel meer te bieden. Het meest karakteristieke aan Ibiza zijn de talrijke rotsachtige inhammen die cala's worden genoemd. Daarnaast staat Ibiza-stad zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het centrum van de stad kunt u de kathedraal en het archeologisch museum bezoeken 

Dag 9: Cartagena

De oversteek naar het Spaanse vaste land wordt gemaakt voor een bezoek aan Cartagena. Cartagena is gelegen in het zuidoosten van Spanje in de regio Murcia. Dankzij de strategische ligging aan de Middellandse Zee is de stad bewoond sinds de oudheid door verschillende beschavingen, die allemaal hun stempel gedrukt hebben op het rijke culturele erfgoed. Enkele bezienswaardigheden zijn het Amfitheater van Cartagena, het Palacio Consistorial en het Castillo de la Concepción.

Dag 10: Motril

Motril is een stad in de Spaanse provincie Granada, in de regio Andalusië. Het is de grootste stad van de Costa Tropical. Enkele bezienswaardigheden zijn Nuestra Señora de la Cabeza, Parque de los Pueblos de América, de haven, Playa Poniente en Playa Granada.

Dag 11: Málaga

De cruise zal eindigen in Málaga, gelegen in het zuiden van Spanje. De combinatie van boeiende geschiedenis, tradities en mooie bezienswaardigheden maken deze stad populair. Tevens is de stad bekend, doordat dit de geboorteplaats is van kunstschilder Pablo Picasso.


Data & prijzen

Vertrekdatum Star Flyer:  24 oktober 2021

Prijzen: 

Binnenhut vanaf € 3.285

Opties & inbegrepen

Prijzen zijn inclusief verblijf in hut type naar keuze, ontbijt, lunch en diner aan boord en een flexibel excursieprogramma.

Wist u dat

Op het eiland Mallorca zowel Spaans als Catalaans gesproken wordt? Daarnaast spreken de locals ook weleens Mallorquín, dit is grof gezegd een combinatie van Spaans en Frans. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl