Wanneer je eenmaal een reis hebt gemaakt met de absolute ‘wow-factor’, is er wat mij betreft geen weg meer terug. Bij mij kwam dit besef, ofwel het ‘reisvirus’, al op jonge leeftijd. Ik heb familie in Mozambique wonen en maakte zodoende al een safarireis met de familie door een bijzonder stukje Afrika. Dat ik ook een toeristische opleiding (TIO) ging volgen, berustte dan ook niet op toeval. Gedurende deze opleiding liep ik stage bij ExperienceTravel, destijds nog niet wetende dat ik hier per 2016 terug zou keren. Sindsdien stel ik met veel plezier, enthousiasme, deskundigheid en overgave reizen samen voor onze reizigers. Door de jaren heen heb ik steeds meer bestemmingen mogen ontdekken. Met een open blik duik ik telkens in nieuwe avonturen, waarbij het leuke is dat de insteek vaak weer compleet anders is. De reizen die ik maakte variëren van backpack avonturen in Azië en Zuid-Amerika tot weekendjes weg in Europa.

"95% van een reis is te plannen, de overige 5% maken een reis vaak onvergetelijk. Ik spits me toe op dat laatste."
Dionne van Vugt

Vanuit mijn functie als reisspecialist ontdekte ik tijdens zogeheten studiereizen de mooiste plekjes en lodges van pure Afrikaanse bestemmingen als Botswana, Namibië, Malawi, Zambia, Tanzania en Zanzibar. Een absoluut voorrecht om dergelijke landen op zo'n manier te mogen ontdekken en met eigen ogen te zien dat het ene safariland absoluut het andere niet is. Met veel plezier denk ik terug aan mijn reis waarin ik de Okavango Delta verkende. Indrukwekkende safari's, de kanotochtjes waarbij je het gevoel hebt de enige mens in de weide omgeving te zijn, maar ook de heads up die ik kreeg in de lodge waar ik verbleef dat James mogelijk in de buurt was. James was een nijlpaard dat zijn snuit daar zo vaak liet zien, dat ze hem dus maar een naam hadden gegeven. Het verklaarde meteen de vreemde geluiden die ik 's nachts rond mijn tent had gehoord. Wat mij betreft zijn dat ook de waardevolle momenten, de voorvallen die jaren later nog een glimlach op je gezicht toveren. En laat dat nou precies de momenten zijn die ik mijn reizigers ook toewens. Belangrijk in dit proces is om goed te weten wie je tegenover je hebt zitten. Waar is iemand naar op zoek en wat wil diegene juist helemaal niet? Ik houd ervan om die puzzel telkens weer opnieuw te mogen leggen. De kleinste details kunnen vaak het grootste verschil maken. 

Reisspecialist

Dionne van Vugt

Ik stel graag een persoonlijke reis op maat voor u samen, geheel gebaseerd op uw reiswensen. Neem gerust contact met mij op.

In de spotlight

We inspireren u graag met reissuggesties, verhalen, persoonlijke tips en reiservaringen naar allerlei bestemmingen wereldwijd. Gebruik ze als ideeën voor uw reis om een unieke reisbeleving te creëren.

Compleet Malawi

20-daagse Individuele reis
 • Zuid-Afrika
 • Malawi
 • Avontuur
 • Jeepsafari
 • Wandelsafari
 • Natuur
 • Nationale Parken
 • Safari
 • Big 5
 • Wildlife
 • Rondreis
Travel