Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
…

Safari door Kenia

Hoogtepunten van deze reis

  • Een meer, roze gekleurd door duizenden flamingo's
  • Leer over de bijzondere cultuur en tradities van de Masai
  • Beleef de migratie van enorme aantallen gnoes en zebra's
  • Unieke en exclusieve safarikampen
  • Samburu, Kenia's meest noordelijke gelegen park
  • Wandelsafaris, paardrijden en game drives

Twee Duitse ontdekkingsreizigers stonden in 1849 vol ontzag voor Mount Kenya. Aan hun lokale gids, een lokale Kamba, vroegen ze hoe hij de berg in zijn taal noemde. “Kii-nyaa” antwoordde de man, die dacht dat ze naar zijn kalebas wezen. Mount Kenya was geboren. Deze safarireis neemt u mee naar enkele van de mooiste wildparken en meren van Kenia die uw wildste dromen overtreffen.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Nairobi

U vliegt per KLM rechtstreeks naar Nairobi waar u in de avond aan komt. U wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u naar uw verblijf in de hoofdstad brengt.  

Dag 2: Nairobi – Samburu Game Reserve

Na hopelijk een goede nachtrust wordt u in de loop van de ochtend van uw hotel naar luchthaven Wilson Airport gebracht voor uw vlucht naar Samburu Game Reserve. Over het indrukwekkende landschap via Nanyuki en Mount Kenya daalt u af naar het afgelegen en robuuste nationale park. Uw lokale gids zal u opwachten en naar het kamp brengen waar u op tijd bent voor de lunch. Eenmaal in uw verblijf geïnstalleerd neemt uw deskundige ranger u mee voor uw eerste kennismaking met dit kleine maar fijne wildpark.  

Het park wordt gevoed door de koffiekleurige Ewaso Ngirorivier. De Northern Five zien? Dit is één van de beste plekken in Afrika om de gerenoek, de netgiraf, de beisa oryx, de Grévyzebra's en de koedoe te spotten. Ondertussen geniet u van de ongerepte landschappen en een authentieke bushbeleving. 

Dag 3 – 4: Samburu Game Reserve

Samburu is het meest populaire park in het noorden van Kenia met als dominante kenmerk de Ewaso Ng'iro-rivier, die door het kurkdroge landschap vloeit. De rivier werkt als een magneet voor dorstige dieren en grote aantallen olifanten, giraffen en leeuwen verzamelen langs de oevers. Met ruim 350 soorten vogels is het niet ongewoon om op één dag zeker 100 verschillende soorten te zien, van groot naar klein, waaronder neushoornvogels, struisvogels, arenden en gieren. Een bijzondere manier waarbij u heel dicht bij de natuur komt is tijdens een wandelsafari, uiteraard onder begeleiding van een ervaren en deskundige ranger. Het komt nu niet alleen aan op het spotten van de grotere en kleinere dieren maar u zult al uw zintuigen in moeten schakelen. Geluiden, geuren, sporen van dieren, van uitwerpselen tot pootafdrukken, bepaalde begroeiing, enzovoort. Het gevoel heel klein te zijn ten opzichte van de wilde natuur waar u doorheen loopt. Uw ranger zal u zeker wijzen op zaken die u anders nooit had gezien en ook uitleg geven over de verschillende flora en fauna.  

De gelijknamige stam zijn de meest noordelijke vertegenwoordigers van Kenia's etnische groepen. Ook de Samburu houden vast aan hun traditionele manier van leven als nomadische veehouders. U kunt dit zien tijdens een bezoek aan een van de nabijgelegen dorpen. Uw bezoek draagt bij aan de gemeenschap en biedt hen de mogelijkheid hun unieke tradities en cultuur met u te delen. 

Dag 5: Samburu Game Reserve – Lake Nakuru National Park

Vanuit het noorden wordt u over land naar het centraal en in Rift vallei gelegen Lake Nakuru National Park gereden. Hoewel een flinke afstand is het een mooie reis waarbij u het landschap van Kenia ziet veranderen. Het gelijknamige meer is een mekka voor vele vogelsoorten, zoals pelikanen en lepelaars, maar met name de kleine flamingo. Deze roze vogels hebben een zeer specifieke en gespecialiseerde habitat nodig.  

Dag 6: Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru geniet de bescherming van het gelijknamige nationale park waarin het gelegen is.   Geflankeerd door rotsachtige hellingen, bosgebieden en minstens één waterval, is het park het hele jaar door prachtig. Het park biedt tevens een thuis aan zowel zwarte als witte neushoorns, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden en giraffen. Nabij het park, ook in de Great Rift Valley, ligt het mooiste meer van Kenia, het onbekende Lake Elementaita. Dit meer wordt elk jaar bezocht door duizenden watervogels. De achtergrond wordt gedomineerd door the Sleeping Warrior, een uitgedoofde vulkaan die doet denken aan een slapende Masai. Geniet van het magische moment wanneer het water van Lake Elementaita een gouden spiegel wordt onder de ochtendzon. 

Dag 7: Lake Nakuru National park – Masai Mara National Park

Uw bestemming vandaag is het beroemde Masai Mara National Park. Tezamen met het Serengeti National Park, in buurland Tanzania, waarschijnlijk één van de laatste regio's in Afrika waar u een overvloed aan dieren en diersoorten kunt zien zoals dat eeuwen geleden ook zo was. De reis vanuit Nakuru brengt u door een prachtig, wisselend landschap van vulkanen en graslanden. Blijf alert want onderweg zult u zeker een aantal dieren zien. 

Dag 8 – 10: Masai Mara National Park

Gedreven door hun instinct zwerven duizenden gnoes, antilopen en zebra’s over de vlaktes. De Masai Mara staat symbool voor het klassieke Kenia. Wij nodigen u uit om deze klassieker zelf te beleven, maar dan op ónze manier. In de Masai Mara Conservancies, aan de rand van het Nationaal Park, bent u even één met de natuur. Hier trekt u te voet door de savanne en ervaart u hoe de bush ‘s nachts een heel andere wereld lijkt te worden. Beleef de bush met al uw zintuigen, ver van alle drukte. 

Masai Mara National Park is slechts een fractie van het Greater Mara Ecosystem. De aangrenzende beschermde gebieden zijn opgezet om het land rond het park te beschermen en meer ruimte te bieden voor de dieren in het wild. Het behoudt tevens een essentieel deel van de route die de enorme aantallen gnoes en zebra's gebruiken tijdens de Grote Trek die de Masai Mara doorkruist via Serengeti National Park. 

Dag 11 – 12: Masai Mara National Park – Nairobi - Amsterdam

Na een vroege ochtend safari wordt u naar de nabijgelegen airstrip gebracht voor uw vlucht terug naar Nairobi. Om u de gelegenheid te geven u op te frissen voor uw terugreis naar Nederland is een kamer gereserveerd in het hotel op de luchthaven. Uiteraard wordt u tijdig opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt. 


Tamarind Tree Hotel

Vlakbij Nairobi's populaire buitenwijken Langata en Karen ligt het Tamarind Tree Hotel. U verblijft op ongeveer 5 km ten zuidwesten van de stad met in de nabije omgeving winkelcentra en uitstekende restaurants. Het hotel is gelegen op het terrein van Carnivore en het gelijknamige restaurant. Een perfecte start en/of eindpunt van uw reis daar de toegang tot de stad, het national...


Larsens Tented Camp

Het kamp is gelegen in het beroemde Samburu Game Reserve, aan de oever van de Uaso Nyiro River. Het ruige landschap met als indrukwekkende achtergrond de grillige bergen is thuis tot een scala aan unieke inheemse dieren.  Uw tent is in elegante safaristijl ingericht en biedt alle privacy en rust. Authentieke meubels en decoraties nemen u mee naar de ervaringen van de vroege pi...


Mbweha Camp

Verscholen in het Congreve Conservancy in de spectaculaire Great Rift Valley ligt Mbweha Camp. De lodge, met authentieke van lavasteen gebouwde cottages, is gelegen tegen de zuidelijk grens van het beroemde Lake Nakuru National Park. Op slechts een paar uur rijden vanaf hoofdstad Nairobi voelt u de uitgestrektheid van het landschap en kunt u genieten van de relaxte sfeer.  Van...


Mara Ngenche Camp

Op een spectaculaire locatie in het hart van de Masai Mara, ligt dit kleine, intieme, comfortabele en elegante kamp. Goed verscholen in het prachtige groen van rivierbossen, biedt Ngenche Safari Camp een panoramisch uitzicht over de samenvloeiing van de Mara en Talek rivieren. Vanuit het kamp heeft u uitzicht op een waterplas waar normaliter veel nijlpaarden in baden, spelen en...


Four Points By Sheraton Nairobi Airport

Het Four Points By Sheraton Nairobi ligt ongeveer op 800 meter afstand van de Internationale luchthaven. Een goede 4-sterren accommodatie, waar u uw reis door Kenia perfect kunt beginnen of eindigen. De sfeervolle kamers zijn ruim en fris ingericht. Ontspannen kunt u bij het zwembad op het dakterras, vanwaar u een uitzicht heeft over Nairobi National Park. Voor de lunch kunt u ...


Geniet met uw familie van Kenia

Kenia is een familieland. Familiebanden zijn er sterk en het is een prachtige plek om de uwe aan te halen. Groot en klein kunnen hier samen genieten van bijzondere ervaringen. Tijdens een bezoek aan het David Sheldrick Wildlife Trust maakt u kennis met olifantjes die daar groot w..


Kamperen in rivierbeddingen

De ochtenddauw trekt langzaam op tijdens het ochtendgloren. Samen wakker worden in de rivierbedding van de Ewaso Niyro rivier is magisch! De paarden, de kamelen die mee zijn voor vervoer staan rustig te grazen op nog geen 50 meter afstand. De ruige en ongerepte natuur van Noord-K..


De gidsen van Kenia

Verlangt u ernaar Afrika van dichtbij te beleven? Welkom in Kenia! De bijzondere geschiedenis van dit eerste safariland biedt u de kans om natuur en cultuur op een eigenzinnige manier te (her)ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht u van een voettocht door het vocht..


Wildlife in Kenia

Dankzij zijn bijzondere ligging biedt Kenia een uitzonderlijke diversiteit aan wildlife. De noordelijke parken zijn perfect om zeldzame dieren zoals de gerenuk en de de grévyzebra te spotten, de weidse vlaktes van de Masai Mara zijn dan weer perfect om een échte Big Five safari t..


Kenia, een land van verhalen

Kenia is vol boeiende verhalen over bijzondere mensen. Eeuwenoud of recent, maar altijd verrassend en interessant. Bezoek de Masai en de Samburu en luister naar de verhalen die al eeuwen bij Kenia horen. Tijdens een verblijf bij één van de families op een grote boerderij op het L..


Vergaderen in de Keniaanse Bush

In het ongerepte Afrika kunt u in alle rust en ruimte met uw managementteam tot de kern van jullie samenwerking komen. Samen in beeld krijgen hoe uw team is opgebouwd, waar de kracht ligt en hoe het vertrouwen versterkt kan worden om als team nog beter te functioneren. Het perfec..


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en de reis per gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen en aanpassing zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

De naam Big Five werd oorspronkelijk gebruikt door jagers, refererend naar de moeilijkste dieren om op te jagen. Het is vandaag de dag verboden om te jagen in Kenia. 

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl