Peru Exclusief

Hoogtepunten van deze reis

  • Rondvlucht over de Nazcalijnen
  • Wereldberoemde Inca ruïnes
  • Condors spotten in het Andesgebergte
  • Indrukwekkende flora en fauna
  • Vierdaagse Amazone cruise
  • Ballestas eilanden, het Galapagos van Peru

Beleef Peru op luxe wijze vanuit eersteklas accommodaties. U ervaart tijdens deze 22-daagse rondreis de indrukwekkende cultuur en natuur van Peru. Omdat u gebruik maakt van binnenlandse vluchten, treinen en een cruiseboot kunt u sneller en comfortabeler rondreizen en houdt u meer tijd over om in luxe te genieten van deze prachtige bestemming. Laat u verrassen!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Lima

U staat aan het begin van een onvergetelijke reis! Vanaf Amsterdam Schiphol vliegt u naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids en deze brengt u naar uw hotel in Lima. U verblijft in de wijk Miraflores waar veel restaurants en winkels te vinden zijn. Het hotel ligt dichtbij de kustlijn van Lima waar u heerlijk over de boulevard kunt struinen en daarbij genieten van het uitzicht.

Dag 2: Lima

Vandaag maakt u een stadstour met de nadruk op de geschiedenis van Lima. U wandelt door het historische centrum dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. U bezoekt plaatsen die dateren uit de pre-Spaanse en uit de koloniale tijd. Zo ziet u de Plaza de Armas met zijn koloniale gebouwen zoals het regeringspaleis, het gemeentehuis en de Kathedraal van Lima. Daarna brengt u een bezoek aan het San Franciscoklooster. Hier kunt u behalve het museum ook het fascinerende netwerk van de catacomben bezoeken. Als afsluiting brengt u een bezoek aan het Rafael Larco Herrera Museum, het interessantste museum van het land. Hier laat men op een indrukwekkende manier de mooiste kunstcollecties goud en zilver uit de pre-Spaanse tijd zien.  

Dag 3: Lima - Paracas

Vandaag reist u met een privétransfer naar Paracas. Paracas is een kustplaats ten zuiden van Lima. Onderweg bezoekt u Tambo Colorado, de eerste Inca ruïne tijdens deze reis. Deze bijzondere plaats is hoogstwaarschijnlijk een administratief centrum geweest, en een controlepunt voor voorbijgangers. Na dit bezoek wordt u naar het ‘Reserva Nacional de Paracas’ gebracht. Dit is een nationaal park met een robuust woestijnlandschap waar veel bijzondere vogels leven. ’s Avonds kunt u genieten van de faciliteiten die het hotel biedt.

Dag 4: Paracas

Zijn uw verwachtingen van Peru sky high? Vandaag wordt u opgehaald voor een bijzondere vlucht over de mysterieuze Nazcalijnen. De Nazcalijnen zijn geometrische lijnen die het landschap van Nazca sieren. Er zijn tot op heden 18 figuren ontdekt zoals een spin, kolibrie, astronaut, aap en een hagedis. Vanuit Paracas wordt u naar het kleine vliegveld van het stadje Nazca gebracht vanwaar de vlucht vertrekt. De vlucht wordt uitgevoerd met een klein toestel waarmee u vanuit de lucht alles goed kunt aanschouwen. Komt u erachter wat deze lijnen precies betekenen?  
Na deze onvergetelijke ervaring wordt u teruggebracht naar Ica waar u het Regionale Museum bezoekt. Leer meer over de geschiedenis van de vroegere inwoners van Paracas en Nazca die beroemd waren om hun textiel en keramiek. Als afsluiter eindigt de tocht in Huacachina. Dit is een kleine plaats in de woestijn en gebouwd bij een oase. Vervolgens wordt u teruggebracht naar Paracas voor uw tweede overnachting aan de kust. 

Dag 5: Paracas - Lima - Arequipa

In de ochtend maakt u een excursie per boot naar de Ballestas eilandengroep. Deze eilanden vormen de thuishaven van een breed scala aan dieren waaronder zeeleeuwen, pinguïns en veel soorten vogels. U zult ervaren waarom deze eilandengroep ook ‘mini-Galapagos’ wordt genoemd. Eenmaal terug aan land laat u Paracas achter u en wordt u per privétransfer naar Lima gebracht. In de avond vliegt u door naar Arequipa.

Dag 6: Lima - Arequipa

Arequipa wordt ook wel de ‘witte stad’ genoemd en wordt omringd door vulkanen. U zult merken dat u zich al op een iets grotere hoogte bevindt. In de ochtend gaat u onder begeleiding van een gids de stad verkennen. Hierbij ontbreekt een bezoek aan het centrale plein, Plaza de Armas, en het Santa Catalina klooster zeker niet. Het klooster is goed bewaard gebleven en wordt ‘een stad in de stad’ genoemd vanwege de grootte, haar prachtige fonteinen en de sfeervolle straatjes.  Na de tour kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Bij de kleurrijke San Camilo Market kunt u zich laten verrassen door de authentieke smaken van Zuid-Peru. Proef vooral ‘Queso Helado’. Dit is handgemaakt ijs wat ter plaatse gemaakt wordt. Ga in de avond op zoek naar een van de vele leuke restaurants in de stad. iBuen provecho!

Dag 7: Arequipa - Colca Canyon

De komende dagen brengt u door in de omgeving van de Colca Canyon. Op weg van Arequipa naar de Colca Canyon kunt u genieten van het ruige landschap met de prachtige vergezichten. Als u geluk heeft ziet u de vicuñas grazen tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen. In het traditionele stadje Chivay geniet u van een lunch. U overnacht de komende twee nachten in deze natuurrijke omgeving. Gaat u genieten van de rust in de natuur of ontspant u liever in een thermaal bad in La Calera? De keuze is aan u!

Dag 8: Colca Canyon

U vertrekt al vroeg in de ochtend naar de Colca Canyon die veel dieper is dan de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Dit gigantische kloofdal is het leefgebied van de Andescondor. Met een beetje geluk kunt u vanaf het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’ zien hoe de condors met een vleugelwijdte van ruim drie meter boven het ravijn zweven. U kunt de canyon ook beter leren kennen via een korte wandelroute door het unieke landschap. Na deze indrukwekkende ochtend brengt de gids u naar meer interessante plekken in deze omgeving met steeds de machtige Colca Canyon in de achtergrond. Geniet onderweg van het ruige landschap met zijn prachtige vergezichten.

Dag 9: Colca Canyon - Puno

U reist per privétransfer verder naar Puno aan het hooggelegen Titicacameer met zijn diepblauwe water en prachtige vergezichten. De stad Puno ligt op bijna 4.000 meter boven zeeniveau. Voordat u bij het Titicacameer aankomt brengt u een bezoek aan Sillustani. Dit is een heel bijzondere en goed bewaarde begraafplaats die gebouwd is door de Colla bevolking. Deze mensen leefden in dit gebied voordat ze door de Inca’s verdreven werden. Na het bezoek wordt u naar uw lodge in Titicaca gebracht waar u de komende twee nachten van het meer verblijft.

Dag 10: Puno

Vandaag heeft u een vrije dag om de omgeving te verkennen. Uw lodge ligt in een prachtige omgeving op een privé-schiereiland. Vanuit de lodge zijn er veel à la carte-activiteiten te ondernemen. Dagelijks kunnen er twee excursies naar keuze worden gemaakt. Wilt u zelf iets actiefs doen? Ga bijvoorbeeld mountainbiken in de omgeving of bezoek de beroemde Uros eilanden. Uiteraard kunt u ook een dag genieten van de faciliteiten van de lodge. Wat dacht u van een ontspannen massage of relaxen op een van de twee privé stranden? Ook op culinair gebied bent u hier aan het juiste adres. Ga in de avond heerlijk dineren; de gerechten zijn gemaakt van lokale en streekproducten. En sluit de avond af met een drankje en een prachtig panorama op het Titicacameer. Proef eens Pisco Sour, een typisch drankje uit Peru of bestel een Cusqueña biertje. Laat u meeslepen door de geuren en smaken.

Dag 11: Puno - Cuzco

U reist vanuit Puno naar Cuzco met de luxe Titicaca-trein. De spectaculaire treinrit van tien uur door de bergen biedt u adembenemende uitzichten. Tijdens de rit gebruikt u ook een heerlijke lunch aan boord. Bij aankomst in Cuzco wordt u opgehaald en per privétransfer naar uw hotel gebracht. De avond kunt op eigen gelegenheid invullen. Heeft u na deze indrukwekkende treinrit nog energie over? Dan kunt u het levendige centrum van Cuzco aandoen en u laten verrassen. Er is een diversiteit aan restaurants waar u uw tong kunt strelen.

Dag 12: Cuzco - Heilige Vallei

's Ochtends kunt op eigen gelegenheid Cuzco verkennen. Het charmante en magische Cuzco is één van de hoogstgelegen steden ter wereld. U zult hier behalve Incamuren en tempels ook koloniale herenhuizen en prachtige katholieke kerken zien. Enkele hoogtepunten zijn het centrale plein Plaza de Armas en de imposante kathedraal. Door smalle steegjes bereikt u Corichanca, ooit de belangrijkste zonnetempel van de Inca’s. De Spanjaarden bouwden er de kerk van Santo Domingo bovenop. In de middag wordt u naar de Heilige Vallei gebracht, waar u de komende 3 nachten verblijft.

Dag 13 - 14: Heilige Vallei

Deze twee dagen heeft u om de Heilige Vallei te verkennen of eens heerlijk te onspannen in uw exclusieve lodge na enkele pittige reisdagen. In de lodge zijn alle activiteiten inclusief, dus u kunt deelnemen naar keuze. Er zijn diverse hikes beschikbaar door de prachtige omgeving, waarin ook enkele lokale gemeenschappen kunnen worden bezocht. Excursies per fiets staan u toe om er wat verder op uit te trekken en te zien hoe de elementen veranderen gedurende de dag in de vallei.

Dag 15: Heilige Vallei - Machu Picchu

Vandaag verlaat u de vruchtbare Heilige Vallei, het voormalige commerciële hart van het Incarijk. U wordt naar het station van Ollantaytambo gebracht. Een trein voert u naar het dorp Aguas Calientes aan de voet van het overweldigende Machu Picchu. De treinreis dwars door de Heilige Vallei en door een alsmaar groener wordende wereld is fenomenaal. Onderweg passeert u dorpen en op de achtergrond ziet u besneeuwde bergtoppen. Per shuttlebus ‘klimt’ u naar de Machu Picchu ruïnes. Machu Picchu ligt ongeveer 400 meter boven het dal. U krijgt een rondleiding met een gids door de straatjes en over de trappen van het immense complex. Aanvullend wordt uitleg gegeven over de historie, de bevolking en de vroegere leefgewoonten in deze omgeving. De oude Incastad Machu Picchu is een van de zeven wereldwonderen en Peru’s grootste schat op het gebied van geschiedenis. Geniet van deze bijzonder plaats en vergeet vooral niet mooie foto’s te maken! Na het bezoek wordt u naar uw hotel gebracht waar u van een diner zult genieten.

Dag 16: Machu Picchu - Cuzco

U kunt de ochtend op eigen gelegenheid invullen. Als ontspanning na de afgelopen dagen kunt u de hotsprings van Aguas Calientes bezoeken. In de loop van de middag keert u per trein terug naar de mooie en levendige stad Cuzco waar u de komende nacht verblijft alvorens u doorvliegt naar Noord-Peru. Ga op zoek naar een van de betere restaurants en laat u culinair verwennen.

Dag 17: Cusco - Lima - Iquitos

U vliegt vandaag via Lima naar Iquitos in Noord-Peru. U komt in een authentiek deel van Peru terecht waar u de komende dagen kunt genieten van de ongerepte natuur. Bij aankomst in Iquitos wordt u naar de riviercruise Aria Amazon gebracht. Hier ontvangt de bemanning u aan boord van het cruiseschip dat de komende vier dagen uw verblijf is. Het schip biedt plaats aan maximaal 32 personen. De panoramische ramen zorgen ervoor dat iedere hut een spectaculair uitzicht biedt over de Amazone. Vanaf hier start na een briefing uw riviercruise door het Amazone regenwoud van Peru. Het is een comfortabele wijze om dit spectaculaire gebied te verkennen en kennis te maken met de flora, fauna en lokale bewoners van de Amazone.

Dag 18 - 19: Amazone Cruise

Aan boord van de Aria Amazon Cruise gaat u de Peruaanse Amazone ontdekken. De twee machtige rivieren, de Ucayali en Marañon, vormen hier samen de Amazone, de langste rivier ter wereld. Bij de samenvloeiing ligt het natuurpark Pacaya-Samiria, het grootste beschermde gebied in Peru. Dit park bestaat uit primair regenwoud en talloze waterwegen en meren waar het alom wemelt van de dieren. Tijdens de cruise vaart u over de Amazone naar de rivier Yarapa. Onderweg is er een kans dat u een grote variëteit aan vogels ziet want dit is het leefgebied van meer dan 300 vogelsoorten. De natuurgids vertelt u alles over de omgeving en de dieren uit de Amazone. Bij zonsondergang maakt u een wildlife excursie en vaart u over de wateren van Nauta Caño. De volgende dag verkent u de ‘verloren rivier’ die zijdelings langs de Marañon rivier loopt. Daarna gaat u aan land om de jungle te leren kennen en kunt u over hangbruggen wandelen. Het is zelfs mogelijk om roze rivierdolfijnen te spotten in de rivier Yanayacu-Pucate. Zoekt u liever verkoeling op? U krijgt de gelegenheid om een verfrissende duik te maken of te gaan kajakken of kanoën.

Dag 20: Einde cruise - Lima

Na het ontbijt verlaat u de boot en wordt u naar de luchthaven van Iquitos gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima. Op weg naar het vliegveld wordt er, afhankelijk van uw vluchttijd, een stop gemaakt bij de markt van San Juan.

Dag 21 - 22: Lima - Amsterdam

U heeft nog een laatste ochtend Lima voordat u wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Lima. Vanuit hier vliegt u terug naar Nederland, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de retourvlucht met de KLM, binnenlandse vluchten, transfers, treinreis, overnachtingen met ontbijt, Aria Amazon Cruise en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Ballestas eilandengroep wordt ook wel de Galapagos van Peru genoemd en is de thuishaven van een breed scala aan dieren waaronder zeeleeuwen, pinguïns en schildpadden.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl