Van Mexico Stad naar Cancun

Hoogtepunten van deze reis

  • Verken Mexico Stad
  • Rijke geschiedenis
  • Indrukwekkende archeologische vindplaatsen
  • Kleurrijke stadjes
  • Lokale indianencultuur
  • Genieten aan het zandstrand

Mexico is een fascinerend land. Tijdens deze autorondreis verkent u interessante steden, prachtige archeologische vindplaatsen zoals Monte Albán en Palenque en is het genieten aan het mooie zandstrand van de Caribische kust.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Mexico Stad

U vliegt van Amsterdam naar Mexico Stad. Na aankomst wordt u welkom geheten en per privé transfer naar uw hotel in het historische centrum gebracht.

Dag 2: Mexico Stad

Vandaag maakt u tijdens een privé stadstour kennis met Mexico Stad en haar rijke geschiedenis. In het historische centrum bezoekt u het centrale plein omringd door het nationale paleis en de kathedraal.

Dag 3: Mexico Stad

Onder begeleiding van een gids bezoekt u vandaag de ruïnes van Teotihuacan, met de beroemde zonne- en maanpiramide. De oude bouwwerken kunt u ook beklimmen met als beloning een prachtig uitzicht over de archeologische plaats.

Dag 4: Mexico Stad - Puebla

Op de luchthaven haalt u vandaag uw huurauto op en rijdt u naar Puebla, omringd door vier vulkanen. De stad heeft een Spaans karakter en het koloniale centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 5: Puebla

Een vrije dag die u naar eigen wens kunt indelen. In de omgeving vindt u diverse archeologische vindplaatsen zoals Cacaxtla, bekend om oude schilderingen en het tempel- en piramidecomplex van Chohula, met op de achtergrond de Popocatépetl vulkaan.

Dag 6: Puebla - Oaxaca

U vervolgt uw weg naar Oaxaca, een stad waar u verschillende indiaanse invloeden terugziet. Kleurrijke markten en winkeltjes, het klooster van Santo Domingo de Guzmán en het regionale museum zijn zeker een bezoek waard.

Dag 7: Oaxaca

In de omgeving van Oaxaca ligt de archeologisch gebied Monte Albán, de oude hoofdstad van de Zapoteken. Het complex ligt op een afgevlakte heuveltop. De terrassen en piramides zijn letterlijk uitgehouwen uit de berg.

Dag 8: Oaxaca - Tuxtla Gutiérrez

Nadat u uw huurauto op de luchthaven van Oaxaca heeft ingeleverd, vliegt u naar Tuxtla Gutiérrez. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie voor de komende nacht.

Dag 9: Tuxtla Gutiérrez - San Cristóbal

Op weg naar San Cristóbal, kunt u een stop maken bij de Sumidero Canyon die begint in Chiapa de Corzo. Hier kunt u een boottocht maken door de kloof met steile rotswanden die soms wel 1000 meter boven het water uitsteken.

Dag 10: San Cristóbal

De komende dagen heeft u de gelegenheid om San Cristóbal en haar omgeving te verkennen. Het koloniale centrum kunt u prima te voet verkennen. Wandel langs kleurrijke gebouwen, mooie kerken of bezoek een museum.

Dag 11: San Cristóbal

In de hooglanden rondom San Cristóbal leven indianengemeenschappen die afstammen van de Maya’s; de Tzeltal en Tzotzil. In de dorpjes Chamula en Zinacantan kunt u kennis maken met de inheemse bevolking, hun gewoontes en traditionele klederdracht.

Dag 12: San Cristóbal - Palenque

U verlaat het sfeervolle San Cristóbal en gaat via een bergachtige route naar Palenque. Onderweg kunt u een stop maken bij de ruïnes van Toniná, net buiten het plaatsje Ocosingo, of bij de watervallen van Agua Azul.

Dag 13: Palenque

Een bezoek aan de ruïnes van Palenque, de grootste en bekendste Maya tempel, mag zeker niet ontbreken. Het nalatenschap van de Maya ligt verborgen in de jungle.

Dag 14: Palenque - Campeche

Uw volgende bestemming is Campeche. Een kleurrijk havenplaatsje met huizen in pasteltinten en een oude stadsmuur, gebouwd op de grondvesten van een oude Mayastad.

Dag 15: Campeche - Uxmal

Net voor Uxmal kunt u de Puuc route volgen. Deze leidt u langs verschillende opgravingen zoals Kabah, Sayil en Labna en de grotten van Loltún.

Dag 16: Uxmal

Brengt u een bezoek aan de mooie bouwwerken bij Uxmal, gebouwd in de Puuc-stijl. Het grootste monument, de Pirámide del Adivino, is 35 meter hoog en bestaat uit vijf verschillende tempels. Een klim naar boven is absoluut de moeite waard.

Dag 17: Uxmal - Merida

Merida, ook wel de ‘witte stad’ genoemd, is uw volgende bestemming.

Dag 18: Merida

Een vrije dag om te Merida te verkennen. Bekijk de mooie koloniale huizen aan de Paseo de Montejo, de historische bezienswaardigheden aan Plaza Mayor of bezoek één van de musea.

Dag 19: Merida - Chichén Itzá

Na een relatief korte autorit komt u aan in Chichén Itzá, waar u het grootste archeologische Maya tempelcomplex van Yucatán kunt bezoeken. De piramide van Kukulcán is één van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Dag 20: Chichén Itzá - Tulum

Vanuit Chichén Itzá rijdt u naar de kust, waar u kunt ontspannen aan de witte stranden en het heldere blauwe zeewater.

Dag 21 - 22: Tulum

Deze dagen kunt u heerlijk genieten aan de prachtige zandstranden van de Caribische kust of de tempels van Tulum bezoeken. Deze hebben een prachtige ligging op een rots met uitzicht over de Golf van Mexico.

Dag 23 - 24: Tulum - Amsterdam

Na het inleveren van de huurauto op de luchthaven van Cancun vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, autohuur, overnachtingen, een aantal maaltijden en activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

In het klooster van Puebla is de beroemde Mexicaanse saus ‘mole’ bedacht, met ingrediënten als chili en chocolade.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl