Rondreis Ecuador overland

Hoogtepunten van deze reis

  • Ideale mix van cultuur en natuur
  • Natuurlijke warmwaterbronnen
  • Mystieke ruïnes bij Ingapirca
  • Verken het koloniale Cuenca
  • Natuurrijk El Cajas National Park
  • Kleurrijke markt van Otavalo

Tijdens deze 16-daagse reis op maat rijdt u met een privéauto en een chauffeur/gids langs (culturele) hoogtepunten. Ecuador bundelt al het moois dat Latijns-Amerika te bieden heeft: van de hoge Andes en de met sneeuw bedekte vulkanen tot Incaruïnes, kleurrijke markten en bevolking en de mooie, koloniale steden. U bezoekt de hoofdstad Quito, vulkanen en warmwaterbronnen en bewondert de grootste Incaruïnes van Ecuador.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Quito

Uw avontuur naar het kleurrijke Ecuador staat op het punt van beginnen. Vanuit Amsterdam vliegt u naar Quito waar u dezelfde dag arriveert. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Quito, wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend reist u per privétransfer naar uw accommodatie in het centrum van de stad. 

Dag 2: Quito

U maakt vandaag kennis met het kleurrijke Quito. In het door UNESCO beschermde centrum loopt u langs imposante kathedralen en ziet u op objecten van hout, klei en bladgoud. Wilt u meer weten over deze kunstvormen? Kunstenares Sara Palacios leidt u graag rond in haar atelier. Enkele kleisculpturen in de kathedralen van Quito zijn van haar hand. Naast uw verkenning door het stadscentrum doet u ook, onder leiding van een gids, een fietstour door het culturele centrum van Quito. U bezoekt de meest bruisende en kunstzinnige wijken met parken, markten en muurschilderingen.

Dag 3: Quito - Mindo

U reist af naar het cloudforest van Mindo waar u verblijft in een gezellige lodge waar vandaan u activiteiten onderneemt. Zo zijn er veel watervallen, kabelbaantjes en outdoor activiteiten. Geniet hier van de stilte en rust na de hectische dagen in de hoofdstad Quito.

Dag 4: Mindo

Ontwaak in de stilte van het cloudforest, het leefgebied van meer dan 200 soorten vogels en dieren. In het prachtige landschap is het een uitstekende plek voor het maken van natuurfoto's. Of bezoek de diverse projecten ten bevordering van natuurbehoud. Ook veel onderzoekers zijn gestationeerd of bezoeken het gebied.

Dag 5: Mindo - Otavalo

In de ochtend reist u samen met uw privéchauffeur en gids naar de beroemde markt van Otavalo die wordt omschreven als Zuid-Amerika's grootste kleurrijke traditioneel markt. Indianen uit de weide omgeving in traditionele klederdracht komen op deze markt bijeen om hun handelswaar te slijten. Zakken aardappels worden verruild voor een lama en trossen bananen worden verwisseld voor een kist sinaasappelen. Het onderhandelen over de prijs met de indianen is een beleving op zich. Hierna reist u naar uw kleinschalige hacienda ten noorden van Otavalo. 

Dag 6: Otavalo - Papallacta

Vandaag reist u door naar de thermen van Papallacta. Na een rit van zo'n 2,5 uur kunt u heerlijk ontspannen in de warme baden. Het hotel is binnen het complex gelegen, dus u kunt de baden tussendoor prima verlaten voor een hapje en een drankje. Het complex is prachtig gelegen tussen de imposante Andestoppen, een bijzondere ervaring.

Dag 7: Papallacta - Amazone

Dan is het tijd om af te dalen naar de Amazone. U zult merken dat het langzaam warmer en de natuur wilder wordt. De autorit naar uw lodge bij Tena is zo'n 3 uur. Bij aankomst wordt u welkom geheten en kunt u heerlijk ontspannen of alvast deelnemen aan een van de excursies in de Amazone jungle.

Dag 8: Amazone

Vanuit de lodge doet u diverse activiteiten. Van eenvoudige jungle wandelingen, tot kabelbaan of zipline, tot rafting of kajakken. Voor minder avontuurlijken onder ons bezoek je een opvangplaats voor dieren die in deze omgeving voorkomen, zoals tapirs, pardelkatten of aapjes. Ook is het mogelijk om kaaimannen te spotten, op bezoek gaan bij lokale gemeenschappen, te relaxen bij het zwembad of u tegoed doen aan een massage.

Dag 9: Amazone - Baños

U maakt vandaag een schitterende tocht richting het hoogland van Ecuador, naar het centrum van outdooractiviteiten, Baños. U passeert prachtige uitzichten over de Pastaza Gorge en het omringende nevelwoud. Onderweg bezoekt u de adembenemende waterval 'Pailon del Diablo'. Vanaf de hangbrug kunt u rustig foto’s maken van het waterspektakel. Voel de verfrissende nevel op uw huid en geniet van uw uitzicht op het met mossen en bromelia’s begroeide woud.

Dag 10: Baños

In Baños zijn veel verschillende outdoor activiteiten te ondernemen, zoals raften, mountainbiken, canyoning of ziplines. We hebben voor u een dagtour langs de mooiste watervallen uitgezocht, maar u kunt dit natuurlijk naar eigen wens aanpassen. Ontspan aan het einde van de dag in de hotsprings of schommel aan het einde van de wereld bij Casa del Arbol met een fenomenaal uitzicht op een van de meest beruchte vulkanen van de Andes, de Tungurahua.

Dag 11: Baños - Riobamba

Het is tijd om verder te reizen naar Riobamba, aan de voet van de Chimborazo vulkaan. Aangezien u hier al tijdig arriveert, wordt u in de middag door uw gids meegenomen de berg op. Wist u dat de Chimborazo vanaf de zeebodem gemeten de hoogste berg ter wereld is? Met een beetje geluk ziet u de vicuñas wegschieten op de mistige flanken van deze Andesreus, een beeld om niet snel te vergeten.

Dag 12: Riobamba - Cuenca

Verscholen in de Andes, tussen Riobamba en Cuenca, ligt de oude Incastad Ingapirca. Het is het grootste gebied met Inca- en Cañarisruïnes in Ecuador. Ingapirca betekent letterlijk ‘de muren van de stad’. Er is nog weinig bekend over de functie die de regio vervulde binnen het Incarijk. Dat maakt de plek extra mysterieus! Onderweg bezoekt u tevens enkele lokale markten voordat u het prachtige Cuenca bereikt.

Dag 13: Cuenca

Vandaag verkent u de mooie koloniale stad Cuenca met een gids. U bezoekt kerken uit de zestiende en zeventiende eeuw en de op één na grootste kathedraal van Zuid-Amerika, La Catedral de la Inmaculada Concepción. Ook het hedendaagse Cuenca is de moeite waard: u vindt er veel gezellige winkels en goede restaurants. Erg leuk is de bloemenmarkt op Plaza del Carmen.  

Dag 14: Cuenca - Guayaquil

Onderweg van Cuenca naar Guayquil geniet u van een dag in het El Cajas Nationaal Park. U heeft de keuze uit diverse activiteiten waarbij de hoogte tijdens uw bezoek varieert van 3000 tot 4500 meter. De hoogte tijdens een bezoek aan het Cajas NP varieert van 3000 - 4500 meter. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het regenwoud waarbij u oog in oog komt te staan met de prachtige flora en fauna van dit gebied. U kunt ook een paardrijdtocht maken waarbij u begeleid wordt door een lokale familie en waterbuffels van dichtbij kunt aanschouwen. Ook vist u uw eigen lunch en proeft u diverse lekkernijen. Een lokale ervaring is gegarandeerd! 

Dag 15 - 16: Guayaquil - Amsterdam

U wordt afhankelijk van uw vluchttijd naar de luchthaven van Guayaquil gebracht. Hiervandaan vliegt u terug naar Amsterdam waar u de volgende dag arriveert. Wilt u uw reis verlengen omdat u nog niet uitgekeken bent in dit prachtige land? Denk dan eens aan de Galapagoseilanden of een avontuur bij de Cotopaxi! Wij adviseren u graag. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.  

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u hier graag over.  

Wist u dat

Ecuador de hoogste biodiversiteit per vierkante kilometer heeft ter wereld? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl