Karakteristiek Cuba

Hoogtepunten van deze reis

  • Treed in de voetsporen van Hemingway
  • Duik de natuur in van het Topes de Collantes natuurreservaat
  • Rijdt in een klassieke jaren 50 auto door Havana
  • Ontdek de groene Viñales vallei
  • Wandelen door Trinidad
  • Geniet van de exclusieve Royal Service van uw strandresort

Ronkende oldtimers, rokende sigaren, vers gemixte rum cocktails, vrolijke salsamuziek en gebouwen waar de verf vanaf bladdert. Welkom in Cuba!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Havana

U vliegt vanuit Amsterdam met KLM rechtstreeks naar Havana José Martí International Airport. Na aankomst wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging. Vervolgens wordt u middels een privétransfer naar uw hotel gebracht in het centrum van het bruisende Havana.

Dag 2: Havana

‘s Ochtends maakt u samen met een Engelssprekende gids een wandeling door het historische centrum van Havana. Dit gedeelte van de stad heeft een plekje bemachtigd op de Unesco werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Bewonder de kleurrijke koloniale gebouwen, de schitterende pleinen en bekijk de indrukwekkende monumenten in verschillende stijlen. Na de wandeling verkent u het hedendaagse Havana in een klassieke auto uit de jaren ‘50. Rijd door de residentiele wijk Miramar en bewonder de oude herenhuizen waar de aristocratie van Havana leefde vóór de Cubaanse revolutie en waar vandaag de dag veel ambassades kun kantoren hebben gevestigd. Passeer tevens de wijk El Vedado, de groene long van Havana vanwege de vele parken. Onderweg geniet u van een verfrissende Mojito alvorens u teruggebracht wordt naar uw hotel.

Dag 3: Havana

Vandaag treedt u in de voetsporen van Ernest Hemingway met een bezoek aan zijn laatste huis. In een klassieke oldtimer wordt u net buiten de stad naar het Fnica Vigía museum gebracht. Na uw bezoek aan de voormalige woning keert u terug naar het stadscentrum. Op de weg terug naar het centrum brengt u een bezoek aan het vissersdorpje waar Ernest Hemingway veel kwam en waar hij zijn inspiratie vond voor The Old Man and the Sea. U luncht in het restaurant Las Terrazas waar Hemingway altijd naar de verhalen van de vissers luisterde. Als laatste drinkt u als afsluiter een Daiquiri in zijn stamkroeg El Floridita.

Dag 4: Havana – Viñales

U ontmoet vandaag uw privégids/chauffeur die u de komende dagen het prachtige Cuba laat zien. U gaat op verkenning in Viñales en haar omgeving. U bezoekt een traditionele boerderij waar men tabak oogst en vakkundig sigaren met de hand rolt. Tussen november en februari bereikt de tabaksplant bereikt zijn volle lengte en wordt er geoogst. Als de oogst voorbij is, worden tot oktober andere gewassen geplant zoals malanga, yucca en maïs. U brengt ook een bezoek aan het Despalillo, het centrum waar de bladeren op kwaliteit worden gecontroleerd. U luncht bij de lokale boer en maakt in de middag een mooie tocht door het prachtige landschap met grotten, mogotes en tabaksvelden.

Dag 5: Viñales - Las Terrazas

U verlaat Viñales en reist in circa anderhalf uur naar uw accommodatie in Pinar del Rio. U wordt verwelkomd met een welkomstcocktail en prachtige traditionele Cubaanse muziek, op het Rancho Curujey. Hier krijgt u uitleg over het Sociale Project van Las Terrazas, ondersteunt door afbeeldingen. Na aankomst brengt u een bezoek aan Las Terrazas voor een wandeling waarbij u geniet van panoramische vergezichten. Daarnaast brengt u een bezoek aan de Las Terazzas gemeenschap en loopt u door de hoofdstraat van La Moka.

Dag 6: Las Terrazas – Cienfuegos

U reist vandaag naar de charmante en historische havenstad Cienfuegos. Onderweg brengt u een bezoek aan de Varkensbaai. In 1961 werd deze plek wereldnieuws vanwege de mislukte invasie door Cubaanse ballingen, gesteund door de CIA. Hierna vervolgt u de rit naar Cienfuegos. Bij aankomst in Cienfuegos maakt u kennis met deze prachtige stad. De havenstad Cienfuegos heeft een fraai gerestaureerd centraal plein. Het op het plein gelegen Tomas Terrytheater uit 1889 en het Valle-paleis uit 1919 zijn omgetoverd tot een chic restaurant en het bezoeken waard.

Dag 7: Cienfuegos – Trinidad

Uw reis gaat verder naar het zuidelijker gelegen Trinidad. Bij aankomst laat uw gids u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien. Samen wandelt u door het oude centrum met kleurrijke huizen, koloniale straten, gezellige pleinen en kerken. Daarnaast bezoekt u het Palacio Cantero. Oorspronkelijk werd het herenhuis gebouwd in de jaren 1800 door een lokale suikerbaron. In 1851 werd het herenhuis gekocht door een grootgrondbezitter Cantero, die het huis naar zichzelf vernoemde. Hij liet het huis verbouwen tot een van de weelderigste neoklassieke residenties van Trinidad. Tegenwoordig is het een museum waar u meer te weten komt over de geschiedenis van Trinidad aan de hand van voorwerpen, kaarten en documenten, die verband houden met de familie Cantero. Vanaf de toren van het Palacio Cantero heeft u een prachtig uitzicht over de koloniale stad.

Tip: Neemt u in de avond eens een kijkje bij Casa de la Musica. Elke avond komen de trappen naast de kathedraal op Plaza Mayor tot leven met live salsa bands. In La Casa de la Músíca spelen Cubaanse bands en een geweldige mix van toeristen en de plaatselijke bevolking tonen er hun danskunsten. Vooral de Cubaanse bezoekers staan volop de salsa te dansen.

Dag 8: Trinidad

Vroeg in de ochtend bezoekt u het Nationaal Park Topes de Collantes, in de Sierra del Escambray, Cuba's tweede hoogste bergketen. U ontdekt te voet de prachtige natuur met rivieren, watervallen en tropische begroeiing. De route neemt u mee door het prachtige regenwoud met onderweg schilderachtige fotomomenten met uitzicht op de Caribische oceaan. Een paradijs voor wandelaars, vogel- en plantenliefhebbers. Tijdens de wandeling heeft u de mogelijkheid om een bad te nemen of te zwemmen in de natuurlijk baden en watervallen.

Dag 9: Trinidad

In de ochtend wordt u opgehaald in uw hotel en reist u per buggy naar de wijk Las Tres Cruces, ofwel drie kruizen. In de Valle Los Ingenios, ook wel de vallei van de suikerfabrieken genoemd. Van het einde van de 18de eeuw tot het einde van de 19de eeuw was deze vallei het centrum voor de productie van suiker. Tezamen met Trinidad vormt deze vallei een van de negen Unesco Werelderfgoed sites van Cuba. In de piekperiode telde de vallei meer dan 50 suikerrietfabrieken met meer dan 30.000 slaven. U maakt een korte tocht door de vallei te paard waarbij u het simpele dagelijkse leven op het platteland zult zien. Niets is zo lekker dan even stoppen voor een échte Cubaanse kop koffie. Op de terugweg naar Las Tres Cruces geniet u van de lunch in een rustiek restaurant waarna u per buggy weer terugkeert naar uw hotel.

Dag 10: Trinidad – Santa Clara - Varadero

Vandaag reist u naar het schiereiland Varadero. Onderweg stopt de gids in Santa Clara waarbij u de mogelijkheid heeft om de stad te verkennen. Santa Clara is de stad van de revolutie en ligt in het hart van Cuba. In 1958 deelden de troepen van Che Guevara hier een beslissende slag uit aan dictator Batista, door een trein vol soldaten en wapens met een bulldozer te laten ontsporen. De lading wapens kwam in handen van Che en zijn mannen en de overwinning was een feit. U brengt een bezoek aan het Mausoleum en de Tren Blindado. De route zet zich voort naar Varadero, waar u uw reis aan het strand afsluit.

Dag 11 - 12: Varadero

Deze dagen heeft u ter vrije besteding om te genieten van de paradijselijk omgeving waar u verblijft. Geniet in uw resort van de persoonlijke Royal service in het privégedeelte van dit resort. Varadero staat bekend als een van de grootste en bekendste badplaatsen van Cuba. De badplaats ligt op een smal en langgerekt schiereiland. Varadero wordt ook wel Playa Azul, blauw strand, genoemd. Het is hier heerlijk toeven aan het hagelwitte zandstrand en er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van watersport.

Dag 13 - 14: Varadero – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan de reis naar dit bijzondere land. U neemt afscheid van het indrukwekkend Cuba en reist naar de luchthaven van Havana. U vliegt met KLM terug naar Amsterdam waar u de volgende dag landt op Schiphol Airport met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht per KLM, overnachtingen met ontbijt, alle omschreven excursies inclusief de bijbehorende entreegelden, rondreis per airconditioned minivan en deskundige Engelssprekende privéchauffeur/gids inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Paladares, restaurants zijn in Cuba die van privé eigenaren zijn waar u de traditionele Cubaanse keuken kunt proeven. Dit in tegenstelling tot de vele restaurants die door de staat worden beheerd.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl