Bruisend Colombia

Hoogtepunten van deze reis

  • Bruisend Bogotá
  • De ‘stad van de eeuwige lente’
  • Exclusieve tentenkamp Savanna
  • Bijzonder Cartagena
  • Koffie in de beroemde Coffee Triangle
  • Meest exclusieve accommodaties

Beleef Colombia op luxe wijze met de meest exclusieve accommodaties en korte reisafstanden. U ervaart tijdens deze 16-daagse rondreis de indrukwekkende natuur en koloniale schatten van Colombia. In korte tijd ziet u wat dit veelzijdige land te bieden heeft. Laat u verrassen!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Bogotá

U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids en deze brengt u naar uw hotel in Bogotá waar u de komende twee nachten overnacht. 

Dag 2: Bogotá

Deze levendige metropool ligt hoog in het Andesgebergte. De zondag is in Bogotá altijd een speciale dag. Dan is er de 'Ciclovia': zo’n tweehonderd kilometer aan hoofdwegen zijn er op deze dagen autovrij. Een uitgelezen kans om de fiets te pakken en het historische centrum van de stad te ontdekken op een sportieve Nederlandse manier. U doet een stadstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids, waarbij u eerst met de kabelbaan naar Monserrate gaat, waar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Wandelen is ook een goede manier om de stad op u te laten inwerken. Hierbij maakt u kennis met het historische centrum en mooiste wijk van Bogotá: ‘La Candelaria’. Kenmerkend zijn de kleurrijke koloniale woningen, bloemrijke patio’s en de kasseistraatjes. Maar de stad heeft meer te bieden met haar imposante kerken, paleis en het hoofdplein ‘Plaza Bolívar’. Daarnaast zijn het Goudmuseum en Botero Kunstmuseum bezienswaardig.

Dag 3: Bogotá - Yopal - Savanna Lodge

Vandaag vliegt u naar Yopal, vanwaar u per auto doorreist naar het exclusieve Savanna tentenkamp te midden van de uitgestrekte graslanden van de Los Llanos regio. Hier verblijft u de komende twee nachten en kunt u activiteiten naar keuze ondernemen.

Dag 4: Savanna Lodge

U kunt heerlijk ontspannen in het exclusieve tentenkamp of erop uit gaan in de natuur. U heeft keuze uit diverse activiteiten, zoals een wandeling waar u op zoek gaat naar wilde dieren, paardrijden, boottochten waar u onder andere uitstekend vogels kunt spotten of een bezoek aan de lokale bevolking die u met muziek rond een kampvuur zult ontvangen. 

Dag 5: Savanna Camp – Yopal – Barichara

In de ochtend wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Yopal. Vanaf hier vliegt u naar Bucaramanga, vanwaar u naar Barichara wordt gebracht. Barichara is een koloniale parel in een prachtig landschap. Het stadje ademt historie met prachtige gebouwen en een relaxte sfeer. U verblijft hier dan ook in een exclusieve accommodatie in een historisch gebouw.

Dag 6 - 7: Barichara

Wat Barichara ook zo bijzonder maakt, is de kunst die er in het kleine plaatsje te vinden is. U gaat dan ook op bezoek bij een werkplaats waar u leert hoe het handwerk wordt gemaakt, o.a. van papier en natuurvezel. In de middag gaat u op bezoek bij een keramiek werkplaats.

Op de tweede dag staat een wandeling gepland over een oude handelsroute van landbouwgoederen. Het biedt prachtige uitzichten op de omgeving en er is onderweg veel flora en fauna waar te nemen.

Dag 8: Barichara - Medellín

U reist naar de luchthaven van San Gil voor een vlucht naar Medellín, een van de meest besproken steden in de Colombiaanse geschiedenis. Ooit vanwege drugsbaron Pablo Escobar omgedoopt tot 'gevaarlijkste stad op aarde', maar na de transformatie van de laatste jaren nu veel veiliger, rijker en moderner. Medellín wordt tegenwoordig ook de ‘stad van de eeuwige lente' genoemd omdat de zon er bijna altijd schijnt. Eenmaal aangekomen in de stad wordt u naar uw hotel gebracht. In de middag verkent u de wijk Poblado met een gids.

Dag 9: Medellín

Vandaag leert u de stad beter kennen tijdens een stadstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. U krijgt een goede indruk van de metamorfose die Medellín heeft ondergaan tot een van de meest innovatieve steden van de wereld. Deze stad is ook de geboorteplaats van de schilder en kunstenaar Botero, waar u de kunst van zult bekijken in het centrum. Medellín heeft veel graffiti en u zult meer achtergrondinformatie krijgen over deze ‘street art’ met zijn prachtige creaties in Comuna 13.

Dag 10: Medellín - Coffee Triangle

U reist per vliegtuig door naar de koffieregio van Colombia. Dit is een regio vol schilderachtige landschappen en talrijke koffieplantages. U zult veel leren over het koffieproces in een regio waar de beste koffie ter wereld wordt gemaakt, en de koffiecultuur op de werelderfgoedlijst staat. U verblijft de komende drie nachten in deze belangrijkste koffiestreek van Colombia. In de middag neemt een gids u mee over het terrein van de hacienda, waar cacao wordt verbouwd waarvan chocola wordt gemaakt.

Dag 11: Coffee Triangle

Het is tijd voor koffie! Een koffiedeskundige legt u alles uit over het planten, oogsten, wassen en drogen van de koffie in het kleine plaatsje Pijao. Laat u betoveren door de geuren en smaken, en verwonder u over de prachtige omgeving met historische boerderijen, tuinen en vriendelijke bevolking.  

Dag 12: Coffee Triangle - Cartagena

In de ochtend maakt u nog een prachtige paardrijtocht door de omgeving en bezoekt u nog een koffieboerderij. Later op de dag vliegt u van Pereira naar Cartagena aan de Caribische kust, een belangrijk centrum voor cultuur en geschiedenis. Het is een van de mooiste steden van Latijns Amerika met ook strand om de reis heerlijk af te sluiten.

Dag 13 - 14: Cartagena

Deze dagen zult u tijdens een stadstour merken waarom delen van deze indrukwekkende stad, zoals de haven, forten en diverse monumenten, al sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Behalve het historische centrum binnen de stadsmuren bezoekt u twee monumenten: het fort San Felipe de Barajas en de heuvel La Pope, waar een klooster en kerk te vinden zijn. Vanaf La Pope heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. U sluit de dag af met een drankje bij Cafe del Mar. Zo kunt u ontspannend genieten van de zonsondergang bij de kust van Cartagena. De andere dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 15 - 16: Cartagena - Amsterdam

Uw prachtige reis door Colombia is tot een einde gekomen. U wordt met een privétransfer naar het vliegveld van Cartagena gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de KLM retourvlucht Amsterdam - Bogotá/Cartagena, binnenlandse vluchten, overnachtingen met ontbijt en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het cultuurlandschap van de koffie van Colombia is opgenomen in de Werelderfgoedlijst.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl