Autorondreis Noord-Chili

Hoogtepunten van deze reis

  • Reis door de wonderlijke Atacamawoestijn
  • Reis comfortabel per huurauto
  • Combinatie van woestijn, natuur en cultuur
  • Ontdek het uiterste noorden van Chili
  • Ontspan in de thermen van Pica
  • Sluit af in het wijngebied van Chili

Ziet u het al voor u? 16 dagen met uw eigen 4×4 over zoutvlaktes, langs geisers en vulkanen. Door een landschap dat varieert van droog en rotsachtig tot weelderig groen hoogland. Rijden door de Atacamawoestijn en Nationaal Park Lauca in het uiterste noorden van Chili is avontuurlijk en niet moeilijk. De wegen zijn goed begaanbaar.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Santiago de Chile

Uw reis naar Chili staat op het punt van beginnen. U vliegt vanuit Amsterdam met KLM naar Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili. Dit is het startpunt van uw reis door het noorden van het land. Na aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en vervolgens reist u per privétransfer naar uw luxueuze onderkomen.

Dag 3: Santiago de Chile

Vandaag gaat u de stad in een halve dag per fiets verkennen. U start bij Café Literario in Parque Balmaceda en fiets lang bekende hoogtepunten als: Fuente Alemana, Parque Forestal, GAM Cultural Center, Mercado Central, als ook het historische stadscentrum en voormalig treinstation Mapocho. Daarnaast brengt de tour u ook naar Parque los Reyes en de karakteristieke wijk Yungay; een wijk vol met juweeltjes van cultuur en architectuur. Op het terras aan Plaza Brazil geniet u van een korte pauze terwijl u kijkt op overblijfselen van de voormalige statige woningen uit de 19e eeuw.  Vooral interessant zijn de straatjes van de wijk Concha y Toro die samenkomen in een centrale pleintje: het gebied werd in 1989 uitgeroepen vanwege zijn architectonische verscheidenheid. Alvorens u eindigt bij het Museo de la Memoria fiets u verder door de steegjes Lucrecia Valdés, Adriana Cousiño en Hurtado Rodriguez. Na uw picknicklunch fiets u, via La Moneda (het presidentiële paleis) terug naar het startpunt.

Dag 4: Santiago - Calama - San Pedro de Atacama

U vliegt naar Calama, in het noorden van Chili. Bij aankomst haalt u uw huurauto op waarmee u de komende dagen deze prachtige regio gaat verkennen. In de Atacamawoestijn, Putre en het Nationaal Park Lauca kunt u uitstekend zelf met een huurauto rijden. De wegen zijn er goed en met een routebeschrijving en GPS vindt u zeker uw weg. Maar als u – net als wij – graag buiten de begaande wegen gaat, is optioneel een lokale gids onmisbaar. U kunt dan nog steeds zelf rijden: uw gids neemt met plezier plaats op de achterbank. Hij leidt u naar de mooiste plekken waar u anders niet zou komen.

Dag 5 - 6: San Pedro de Atacama

Vanuit het stadje San Pedro de Atacama maakt u prachtige tochten door de maanvallei, langs de zoutvlaktes en naar de El Tatio geisers. Zowel cultuur- als natuurliefhebbers kijken hier hun ogen uit. Interessant is een bezoek aan de Incaruïnes van Catarpe en het fort van Quitor. Vogelliefhebbers gaan naar het Reserva Nacional Los Flamencos, waar u drie soorten flamingo’s kunt spotten. Rijd sowieso naar de kniehoge zoutsculpturen in de Salar de Atacama en waan u even in een andere wereld. 

Dag 7: San Pedro de Atacama - Pica

Na uw verblijf in de ongekend mooie Atacamawoestijn reist u naar uw volgende onderkomen in Pica. U rijdt dwars door de Atacamawoestijn naar indrukwekkende vulkanen, die op de grens met Argentinië en Bolivia liggen. Rotswoestijn, zoutvlaktes en groene landbouwterrassen wisselen elkaar onderweg af. Pica ligt op een hoogte van 1400 meter boven zeeniveau en nabij de meest pittoreske thermen van Chili, ook wel Baños Resbaladero genoemd. Deze baden zijn gehouwen uit natuurlijk vulkanisch gesteente. 

Dag 8: Pica

Geniet vandaag van een ontspannen dag in de poelen of trek er op uit om de omgeving te verkennen. De heerlijke poelen worden gevoed door kristalhelder water dat uit kleine grotten vloeit. De baden hebben verschillende temperaturen met een gemiddelde van 32,8 graden. In de nabije omgeving vindt u de typische dorpjes met hun precolumbiaanse cultuur, de prachtige archeologische sites en de boomgaarden in de Pica Oase welke een bezoek meer dan waard zijn. 

Dag 9: Pica - Codpa

U vervolgt uw reis naar Codpa, een lange maar prachtige rit langs de grens met Bolivia dat bezaait ligt met vulkanen. U passeert Colchane, een dorpje dat verscholen logt in het Andesgebergte en een fijne tussenstop is weg naar het noorden van Chili. U rijdt door het Nationaal Park Isluga, dat bekend staan om de gelijknamige vulkaan. Codpa, het eindstation van vandaag, is gelegen op 2.050 meter hoogte aan de Vitor rivier in een zeer vruchtbare vallei. Hier groeien guayaba's, woestijnvijgen, peren en druiven. Van de druif wordt sinds koloniale tijden de zoete wijn pintatani gemaakt. Het oogstfeest is begin april. In de omgeving zijn petrogliefen ontdekt, deze zijn vanuit Codpa gemakkelijk te bereiken. 

Dag 10: Codpa - Putre

Vanuit Codpa reist u verder naar het uiterste noorden van Chili. Onderweg bezoekt u de Surire zoutvlakte, waar vele flamingo's leven. Hier kunt u gaan genieten van een ontspannen bad in de Polloquere hot springs. Vervolg uw reis naar het Las Vicuñas National Reserve. Doorkruis het park en rijdt naar uw accommodatie nabij Putre. Op de route komt u enkele verlaten herdersvestigingen tegen en het dorpje Guallatire met zijn 17e eeuwse kerk.  

Dag 11: Putre

Een bezoek aan het nationaal park Lauca is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van uw autorondreis. U rijdt vanuit Putre over de Chileense hoogvlakte. Regelmatig passeert u een kudde lama’s of alpaca’s. Doel van uw tocht is het op 4500 meter hoogte gelegen Lago Chungará. Dit diepblauwe meer wordt omgeven door met sneeuw bedekte vulkanen en is het leefgebied van onder meer flamingo’s. Hier ervaart u de onvergelijkbare rust en de ruimte van het Chileense hoogland. 

Dag 12: Putre - Arica

U rijdt in westelijke richting naar het kustplaatsje Arica, aan de grens met Peru. U komt hier niet voor het strand: daar is het te koud voor. Wel de moeite waard is museum Universidad de Tarapaca San Miguel de Azapa. Hier bekijkt u onder andere de Chinchorro mummies. Op de lokale vismarkt ontmoet u de lokale bevolking. U bent zeker niet de enige bezoeker, pelikanen en zeeleeuwen wachten ongeduldig op een vers maaltje vis. 

Dag 13: Arica - Santiago de Chile - Colchagua

U ruilt het ruige noorden in voor de prachtige Colchagua vallei, nabij Santiago de Chili. Het verschil kan niet groter zijn, want u zult uw reis afsluiten op een rustig toevluchtsoord in een prachtig landschap. U doet uzelf tegoed aan de heerlijke wijnen uit de regio.

Dag 14: Colchagua

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de wijngaard te ontdekken. U krijgt een rondleiding met wijnproeverij, daarnaast kunt u allerlei activiteiten ondernemen. Wat dacht u van een mountainbiketocht tussen de wijnranken of een wandeltocht door het omliggende woud? Sluit de dag af met een ontspannende massage. Heerlijk eten en de meest bijzondere wijnen ontbreken in ieder geval niet!

Dag 15 - 16: Colchagua - Santiago de Chile - Amsterdam

De dag is aangebroken om Chili te verlaten en terug naar huis te reizen. U wordt middels een privétransfer naar de luchthaven gebracht vanwaar u met KLM terugvliegt naar Amsterdam. Wilt u uw reis verlengen? Wij doen graag suggesties gebaseerd op uw wensen. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, autohuur en genoemde excursies inbegrepen. 

Wist u dat

De Atacamawoestijn een zeer droge woestijn is van 970 kilometer lang? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl