Argentinië & Chili Highlights

Hoogtepunten van deze reis

  • Levendig Buenos Aires
  • Dierendijk Valdés Schiereiland
  • Indrukwekkende watervallen van Iguazú
  • Woeste natuur in Torres del Paine
  • Doorkruis met de lake crossing de Andes in het merengebied
  • De imposante Gletsjers van Los Glaciares

Ontdek de diversiteit van de Argentijnse & Chileense natuur: van gletsjers en jungle tot kust en bergen. Een 22-daagse reis vol hoogtepunten, waar u naar het uiterste zuiden van het continent reist en langs de hoogtepunten van Patagonië naar het noorden trekt.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Buenos Aires

Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam met een rechtstreekse vlucht van KLM, in de Economy Class naar Buenos Aires, waar u de volgende ochtend aankomt.

Dag 2: Buenos Aires

Bij aankomst op de luchthaven van Buenos Aires wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van het Experience Travel Team. Hij/zij overhandigt u een informatiepakket en brengt u per privétransfer naar uw accommodatie. U gaat vandaag Buenos Aires verkennen. In een privétour met een Engelssprekende gids leert u in een halve dag Buenos Aires kennen; de geschiedenis van de stad, de gewoontes, het dagelijkse leven en de karakteristieke filosofie van de 'Porteño' (inwoner van Buenos Aires). Tijdens deze 'Four Balconies of Buenos Aires tour' bezoekt u vier parken en pleinen en maakt u kennis met de diversiteit van de stad

Dag 3: Buenos Aires

Deze ochtend en middag heeft u ter vrije besteding. In de avond gaat u genieten van een fantastische diner-tangoshow! Na het diner ziet u één van de meest populaire dansen uit deze stad. U bezoekt de Rojo Tango Show, die bekend staat als een van de beste tangoshows van Buenos Aires. De show wordt opgevoerd in een romantische knusse ruimte van hotel Faena, waar u de glamoursfeer van de tango proeft. Het kleine orkest speelt de sterren van de hemel en de dansers zijn professioneel en overweldigend. U wordt per privétransfer naar de show gebracht en aan het einde van de avond wordt u weer naar uw hotel gebracht. Wij wensen u veel plezier!

Dag 4: Buenos Aires – Valdes

Per privétransfer wordt u naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht. U vliegt met een binnenlandse vlucht in een zo'n twee uur naar Trelew. In Trelew haalt uw privétransfer u op en gaat u samen met uw gids op korte verkenning over het Schiereiland. Indien het seizoen (tot begin december) gaat u ook een walvisexcursie maken. Na afloop wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Dag 5 - 6: Valdes

Deze dagen heeft u ter vrije besteding. Uw verblijf; Estancia Rincon Chico is gelegen op het oostelijke deel van het schiereiland Valdés, een prachtig natuurgebied wat door Unesco is uitgeroepen tot Werelderfgoed. In de omringende wateren leven o.a. walvissen, orka’s, pinguïns, zeeleeuwen en zeeolifanten en tijdens uw verblijf zullen de professionele gidsen u dan ook graag al het moois laten zien. Er worden dagelijks wandelingen georganiseerd over het terrein of u kunt samen met een gids naar één van de stranden gaan om o.a. zeeolifanten te observeren. Daarnaast zijn er ook mountainbikes beschikbaar. Een aantal activiteiten zijn inbegrepen in uw verblijf.

Dag 7: Valdes – El Calafate

U wordt deze ochtend vroeg opgehaald bij uw accommodatie voor de privétransfer naar de luchthaven van Trelew. Hiervandaan vliegt u met een rechtstreekse vlucht in een ruim 1,5 uur, in de Economyclass, naar El Calafate. Op de luchthaven haalt uw privétransfer u op en brengt u naar uw accommodatie.

Dag 8: El Calafate

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw Engelssprekende privégids en reist in anderhalf uur naar het Nationale Park Los Glaciares. U bezoekt met uw gids de zogeheten 'balkons' om vanaf land de indrukwekkende gletsjer Perito Moreno (ter grootte van Buenos Aires) te bewonderen. De gids vertelt u alles over dit geologische verschijnsel. U kunt alle tijd nemen om de Perito Moreno gletsjer te bestuderen vanaf het platform. De gletsjer is zeer actief en u hoort continu het ijs kraken; regelmatig vallen er brokken ijs met een hels kabaal het water in! Omdat u onder begeleiding van een gids reist, kunt u op een rustig moment van de dag de gletsjer bezoeken. Er zijn ter plaatse weinig lunch mogelijkheden, een lunchbox is aan te raden (niet inbegrepen). U wordt aan het einde van de middag weer terug gebracht naar uw hotel.

Dag 9: El Calafate

Vandaag gaat u in een internationaal groepje onder begeleiding van een Engelssprekende gids op pad. In de vroege ochtend wordt u per transfer naar Puerto Bandera gebracht, waar u aan boord gaat van een catamaran. Hiermee steekt u het Lago Argentino over en wordt u naar Estancia Cristina gebracht. Het meer is omgeven door bergen met besneeuwde toppen en in het meer liggen ijsbergen. Na deze prachtige navigatietocht, waarbij u de kans krijgt om de Upsala gletsjer te bekijken, wordt u opgewacht door de gidsen van Estancia Cristina. Deze grote estancia uit 1918 ligt op één van de meest rustige plaatsen die u zich kunt indenken, aangezien de boerderij alleen per boot te bereiken is. U krijgt een rondleiding over de estancia en gaat genieten van een heerlijke lunch (inclusief). Hierna verdeelt de groep zich over enkele 4WD auto's en rijdt u over een avontuurlijke weg het Andes gebergte omhoog. Wanneer de 4WD niet verder kan, maakt u een indrukwekkende wandeling waarbij u nog her en der fossielen kunt vinden. Boven aan de berg wacht u een adembenemend uitzicht over de Upsala gletsjer. Zorgt u ervoor dat u goede wandelschoenen aanheeft en een windjack voor de soms gure wind.

Dag 10: El Calafate – Torres del Paine

Vandaag wordt u per privétransfer naar het busstation van El Calafate gebracht. Hier neemt u de bus via de grensovergang 'Cancha Carrera' naar Chili. Een mooie tocht van ongeveer vijf uur naar de andere kant van de Andes. Op het busstation van Puerto Natales wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger vanuit uw accommodatie.

Dag 11 - 12: Torres del Paine

Tijdens u verblijf in Torres del Paine zijn alle activiteiten georganiseerd in kleine groepjes. Elke dag kunt u kiezen uit een dag of twee halve dag excursies. Geniet van de prachtige vergezichten tijdens één van de vele wandelingen, variërend van eenvoudig tot moeilijk. Of ontdekt u het natuurschoon van het nationale park liever per auto of kiest u voor een avontuurlijke tocht te paard? In overleg met een gespecialiseerde gids kunt u ter plaatse uw keuze bepalen.

Dag 13: Torres del Paine – Puerto Varas

De accommodatie brengt u samen met andere gasten naar de luchthaven van Punta Arenas. U vliegt in de Economyclass naar de luchthaven van Puerto Montt. In Puerto Montt haalt uw privéchauffeur met gids u op en brengt u in ca 30 minuten naar uw accommodatie in Puerto Varas.

Dag 14: Puerto Varas

U verlaat Puerto Varas met de auto om bij Frutillar te komen om een mooie fietstour rond het meer te starten. Frutillar is een klein plaatsje dat net als Puerto Varas aan het meer Llanquihue ligt en eveneens bol staat van de Duitse invloeden, inclusief een openlucht museum met daarin diverse op ware grootte nagebouwde Duitse/Chileense huizen. En niet te vergeten een ontelbaar aantal tentjes waar je Küchen kunt eten. Maar de grootste attractie is het Teatro del Lago. In dit theater is met regelmaat een mooie muziekvoorstelling bij te wonen.

Tijd om op de fiets te stappen. U rijdt in zuidelijke richting met schitterende uitzichten op het meer en de vulkanen. U passeert de weilanden via glooiende wegen en komt aan in het dorpje Llanquihue. De route vandaag is ruim 30 kilometer en wordt afgesloten bij de Chester Beer Brewery. Eigenaar Derek Way produceert de afgelopen 10 jaar ambachtelijk bier en deze brouwerij is het resultaat van jarenlange inspanning en het leveren van goed bier aan zijn vrienden in Puerto Varas. Met een uitstekende locatie is deze laatste stop de beste manier om deze geweldige fietsdag af te sluiten. Vanaf de brouwerij wordt u teruggebracht naar Puerto Varas.

Dag 15: Puerto Varas – Bariloche

Vandaag reist u in internationaal gezelschap en maakt u een prachtige tocht door de Andes naar Bariloche. U steekt drie meren over en ontdekt de schoonheid van het merengebied vanaf het water. U begint de reis in Puerto Varas, vanwaar u naar Petrohue rijdt per bus.Onderweg ziet u de Osorno en Calbuco vulkanen. Tevens heeft u toegang tot het Vicente Perez National Park, waar u een bezoek kunt brengen aan de watervallen van Petrohue. Hierna vaart u naar Peulla via het Todos Los Santos meer, waar u in het begin van de middag aankomt. In Peulla kunt u genieten van een lunch, deze is voor u inbegrepen. Na Peulla reist u verder per bus naar Puerto Frias, vanwaar u per boot over Lago Frias vaart naar Puerto Alegre. Eenmaal aangekomen reist u verder naar Puerto Blest. In het begin van de avond vaart u over het Nahuel Huapi meer naar Puerto Panuelo, waar u vanaf de pier met een privétransfer naar uw accommodatie wordt gebracht.

Dag 16: Bariloche

Deze dag heeft u ter vrije besteding in Bariloche. Het centrum is klein genoeg om binnen een dag te verkennen. Het is een van de gezelligste steden vol met restaurants en cafés. Het hoogtepunt is de kathedraal, met de grote stenen muren waar u uitzicht heeft over het meer.

Dag 17: Bariloche – San Martin

Vandaag haalt u uw huurauto op en rijdt u via één van de mooiste routes naar San Martin de Los Andes. Onderweg passeert u talrijke glasheldere meren en kunt u genieten van prachtige uitzichten.

Dag 18: San Martin de Los Andes - Buenos Aires

U keert terug naar Bariloche, waar u uw huurauto inlevert op de luchthaven. Vervolgens vliegt u naar Buenos Aires voor een korte tussenstop. Vanaf de luchthaven brengt een privétransfer u naar uw accommodatie.

Dag 19: Buenos Aires - Iguazú

Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar de prachtige Iguazú watervallen. In Iguaçu haalt uw privétransfer u op en brengt u naar uw accommodatie, aan de Braziliaanse zijde van de watervallen. Verder heeft u deze dag vrij en raad ik u aan om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan de Braziliaanse zijde van de Iguaçu watervallen. Vanaf deze kant heeft u een goed zicht op de watervallen. Laat u overdonderen door de immense omvang en het kletterende water. De toegang tot deze watervallen ligt tegenover uw hotel. Bezoek het dus op de rustige momenten, want het kan hier soms erg druk zijn.

Dag 20: Iguazú

Vandaag bezoekt u onder leiding van een privégids de Argentijnse zijde van de watervallen van Iguazú. De Argentijnse zijde bestaat uit drie gedeeltes; het hoger gelegen deel, het lagergelegen deel en Garganta del Diablo, beter bekend als de Devil’s Throat. Via een brug bereikt u het adembenemende uitzichtpunt vanwaar u op Devil’s Throat kijkt wat vaak als hoogtepunt wordt beschouwd. Circa 80% van de watervallen bevindt zich in Argentinië en vanaf deze zijde kunt u de watervallen het best van dichtbij aanschouwen. U loopt over verschillende, vaak glibberige, wandelpaden door het regenwoud om de watervallen te bewonderen. Uw privé gids vertelt u onderweg alles over de immense watervallen, de flora en fauna en begeleidt u door het park.

Voor het tweede deel van de tocht daalt u per trap 100 meter af naar een ponton in de rivier. Hier kunt u aan boord van de motorboot voor de tocht van 6 kilometer, met ook verschillende stroomversnellingen. Na het opnemen van het uitzicht vanuit een rustige kant van het San Martin eiland, gaat u verder naar de Tres Mosqueteros watervallen, waar u de Braziliaanse en Argentijnse kant kunt zien en de bekende “Gargante do Diabo” (keel van de duivel). De boot gaat verder langs de kust van het eiland naar het meest spannende deel, namelijk recht naar de San Martin watervallen. Dit is een onvergetelijke ervaring!

Dag 21 - 22: Iguazú - Amsterdam

Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van Iguaçu, vanwaar u met een overstap in Sao Paulo, naar Amsterdam vliegt, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, huurauto, overnachtingen en aantal maaltijden en activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

Tussen juni en december gebruikt de Southern Right walvis (zuidkaper) de zee bij het Valdez Schiereiland als kraamkamer.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl